Uudelle Nissan X-Trailille täydet viisi tähteä Euro NCAP -testissä

nissan_x-trail

 • Uusi Nissan X-Trail sai kehuja hyvästä suojaustasosta ja turvajärjestelmistä.
 • X-Trailin innovatiivinen Safety Shield -tekniikka auttaa vähentämään onnettomuuksia.
 • Uutuudessa on Safety Shield -järjestelmän lisäksi useita muita turvallisuutta parantavia ominaisuuksia.
 • Myös  Juke ja Qashqai ovat saaneet viisi tähteä Euro NCAP -testeissä.

Uusi Nissan X-Trail on saanut puolueettoman Euro NCAP -ohjelman turvallisuustestissä täydet pisteet eli viisi tähteä. Myös uusi Qashqai sai testissä viiden tähden luokituksen tehden Nissanin crossover-valikoimasta yhden markkinoiden turvallisimmista. X-Trail on esimerkki Nissanin turvallisuutta korostavista innovaatioista. Se on varusteltu useilla järjestelmillä, jotka tarjoavat  erinomaisen suojan sekä auton matkustajille että jalankulkijoille.

Korkea suojaustaso niin kuljettajille kuin matkustajille

Etutörmäystestissä X-Trailin matkustamo pysyi vakaana. Törmäysnukketestit  vahvistivat, että  suojaukset sekä kuljettajan ja että muiden matkustajien polville ja reisiluille  ovat kunnossa. X-Trail sai täydet pisteet kuljettajanuken kanssa toteutetussa sivutörmäystestissä sekä vaativammassa pylvästestissä. Kuljettajan koko keho pystyttiin suojaamaan molemmissa testeissä.

Nissanin  odotusten mukaisesti uusi X-Trail  kahmi pisteitä myös lapsiturvallisuudessa. X-Trail sai parhaimmat mahdolliset pisteet 18 kuukauden ikäistä lasta havainnoillistavan törmäysnuken suojauksesta. Sivutörmäyksessä molemmat testinuket pysyivät  turvaistuimissaan, jolloin pään osumariski auton sisäosiin on vähäinen.

Myös jalankulkijatestissä X-Trailin puskurin arvioitiin suojaavan jalankulkijan jalkoja hyvin.

Euro NCAP -testitulokset osoittavat, että Nissan on sitoutunut  kehittämään automalleistaan mahdollisimman turvallisia sekä matkustajille että jalankulkijoille. X-Trail-mallissa on segmenttinsä edistyneimmät turvajärjestelmät, kuten Safety Shield -turvateknologiapaketti.

Uuden X-Trailin sisältämä turvatekniikka:

 • automaattinen hätäjarrutustoiminto
 • kuljettajan torkkuvahti
 • liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
 • kaistavaroitin
 • kuolleen kulman varoitusjärjestelmä
 • liikkuvien kohteiden tunnistus
 • kaukovaloavustin