Suomessa myydyistä BMW:n autoista 61% xDrive-nelivetoja

xDrive-nelivetojärjestelmän suosio kasvattaa BMW Suomen myyntilukuja. Jo kaksi kolmesta Suomessa myydystä BMW:stä on xDrive-nelivetoja.

BMW Suomi on onnistunut kasvattamaan myyntiään viime vuosien ajan, ja tänäkin vuonna luvut ovat 1,3 prosenttia korkeammat kuin edellisvuonna. Elokuun loppuun mennessä BMW:n autoja oli myyty 3 527 kappaletta, mikä vastaa 4,7 prosentin markkinaosuutta.

Tänä vuonna myydyistä autoista jopa 61 prosenttia on ollut xDrive-nelivedolla varustettuja, kun vielä viime vuonna niiden osuus oli noin 50 prosenttia. Yksi xDrive-nelivetojärjestelmän suosion syistä on sen entistä laajempi saatavuus BMW:n mallistossa. Kolme vuotta sitten xDrive-neliveto oli saatavilla 35 malliin, kun nyt se on saatavilla jo yli 90 malliin.

”xDrive-nelivedon markkinoinnilla lienee myös osuutensa, mutta tärkeimpänä tekijänä suosion kasvussa pidän juuri muutosta nelivedon saatavuudessa. xDrive on tietoisesti tuotu saataville myös volyymimalleihin, hyvinä esimerkkeinä 3-sarjan 320d xDrive ja 5-sarjan 520d xDrive”, BMW Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Henri Jantunen sanoo.

Nelivetojärjestelmän suosio vaikuttaa myös BMW:n talviajokoulun toimintaan:

”BMW xDrive -mallien kovan kysynnän ja lisääntyneen autokannan johdosta tulemme jatkamaan myös tulevana talvena suosittuja BMW-talviajokouluja Kuusamossa ja Tervossa. Ne toteutetaan kansainvälisesti koulutettujen, BMW-tutkinnon suorittaneiden kouluttajien ja suomalaisten ralliautoilijoiden johdolla. Pidennämme myös kautta kahteen kuukauteen siten, että helmikuun olemme Tervossa ja maaliskuun Kuusamossa”, BMW Suomen myyntijohtaja Kimmo Vainio toteaa.