Maailman suurin autovuokraamo Enterprise laajenee Suomeen LänsiAuton kanssa

f2c0fc89-93e0-4633-ba60-a57e7a139f09-w_960

Maailman suurin autovuokraamoketju Enterprise Holdings ja yksi Suomen suurimmista autoalan konserneista LänsiAuto ovat allekirjoittaneet franchising-sopimuksen, jonka myötä Enterprisen brändit Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car lanseerataan Suomessa. Enterprise toimii yhteensä yli 90 eri maassa ja hallinnoi lähes 2 miljoonan auton autokantaa.

LänsiAuto on investoinut oman leasing- ja vuokrausliiketoimintansa kehittämiseen merkittävästi viime vuosina. Yhtiöllä on jo 2500 leasing- ja vuokra-autoa. Palvelumuotoisen autoilun myynti on kasvanut LänsiAutossa 50 prosentin vuosivauhtia jo usean vuoden ajan, vaikka perinteinen autokauppa sekä korjaamotoiminnot ovatkin edelleen LänsiAuton suurimmat liiketoiminta-alueet. Nyt tehty sopimus Enterprisen kanssa avaa LänsiAutolle ovet maailman suurimman vuokraamon globaaleihin varauskanaviin sekä kansainvälisiin asiakkuuksiin – ja tulee siten entisestään vahvistamaan LänsiAuton kasvua. LänsiAuton autonvuokrauspalvelut siirretään Enterprise-brändin alle kevään 2018 aikana. Yli vuoden mittaisia leasing-sopimuksia tarjoava LänsiAuto Leasing jatkaa LänsiAuton nimellä myös tulevaisuudessa.

LänsiAuton näkemys on, että palvelumuotoisen autoilun kysyntä tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina merkittävästi – vaikka ei yhtä vauhdikkaasti kuin maailman suurimmissa kaupungeissa. Samaan aikaan matkailuala Suomessa kasvaa nopeammin kuin koskaan sekä pääkaupunkiseudulla että Lapissa. Suomen ensimmäinen itsenäinen Enterprise-toimipiste avataan Helsinki-Vantaan lentokentällä kesällä 2018. Enterprise-palvelut tulevat olemaan saatavilla myös netissä sekä LänsiAuton liikkeissä ympäri Suomea samalla aikataululla.

– Yhteistyö Enterprisen kanssa on meille huikea mahdollisuus laajentaa ja parantaa palvelujamme autojen vuokraamisessa. Ensimmäisenä keskitymme päivittäisen autonvuokrausliiketoimintamme myynnin kasvattamiseen verkossa ja lentokentällä – sekä tutkimme mahdollisuuksia tuoda aivan uusia liikkuvuuspalveluja Suomeen yhdessä Enterprisen kanssa. Enterprisellä on useita vahvoja konsepteja liikkuvuuspalveluissa ympäri maailmaa, kertoo LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

– LänsiAuton ja Enterprisen välillä on useita yhdistäviä tekijöitä; muun muassa se, että olemme molemmat perheyrityksiä ja haluamme sitoutua tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua. Suomi on nopeasti kasvava markkina sekä liike- että vapaa-ajanmatkustuksessa – ja liikkuvuuspalvelujen tarjoamisessa näemme valtavia mahdollisuuksia. Sopimus on meille tärkeä myös verkostonäkökulmasta: katamme nyt käytännössä täysin Euroopan autonvuokrausmarkkinat. Odotamme innolla, että pääsemme palvelemaan asiakkaita nyt myös Suomessa, sanoo Enterprise Holdingsin Global Franchising Vice President Peter A Smith.