Valtio myy raskaita ajoneuvoja huoltavan Raskoneen – kauppasumma 7,7 miljoonaa

739868_1066561040099064_605440284787124943_o

Raskone siirtyy yksityisomistukseen, kun suomalainen monialakonserni Lease Deal Group Oyj ostaa Raskoneen koko osakekannan Suomen valtiolta. Ostaja aikoo kasvattaa Raskonetta kannattavasti, kehittää yhtiön innovatiivisia palveluja sekä lisätä henkilöstön osaamista ja aktiivisuutta.

Kaupan myötä Raskone saa aktiivisen, yksityisen omistajan, joka mahdollistaa palveluiden kehittämisen ja entistä ketterämmän toiminnan markkinoilla. Uuden omistajan mukaan kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta yhtiön henkilöstöön.

Lease Deal Group on suomalainen monialakonserni ja emoyhtiö useiden eri toimialojen pienille ja keskisuurille yrityksille. Konsernin toimialoja ovat mm. kiinteistösijoittaminen, kiinteistöihin liittyvä palveluliiketoiminta ja ajoneuvojen myynti- ja huoltoliiketoiminta.
”Sekä Raskoneen että asiakkaittemme kannalta uusi, yhtiön kehittämisestä kiinnostunut omistajataho antaa kokonaan uusia mahdollisuuksia”, sanoo Raskoneen toimitusjohtaja Timo Seppä.

”Lease Deal Groupilla on valtio-omistajaa paremmat mahdollisuudet kehittää osaamistamme, aktiivisuuttamme ja uusia palvelujamme. Yksi tärkeä kehityskohde on raskaan kaluston päällirakenteiden, kuten jätepakkareiden ja nostimien huolto ja korjaus. Siinä Raskone haluaa kehittyä valtakunnan parhaaksi”, Seppä sanoo.

”Raskone sopii hyvin Lease Deal Group:n strategiaan sillä se laajentaa ajoneuvoliiketoimintaa myös raskaan kaluston puolelle. Voimme yhdessä tarjota asiakkaillemme kattavimmat palvelut kustannustehokkaasti ja nopeasti”, sanoo Lease Deal Groupin toimitusjohtaja Mikko Aaltonen.

”Näemme Raskoneessa hyvät kehittämismahdollisuudet. Raskone on viime vuosina kehittänyt toimintaansa uusilla palveluilla, kuten suositulla Yölinjalla, jossa kuljetuskalustoa korjataan nopeasti yön aikana ajokuntoon. Uskomme tällaisille palveluille olevan kysyntää tulevaisuudessa”, Aaltonen sanoo.