Neste ja Oaklandin kaupunki yhteistyöhön – kaupungin ajoneuvot tankataan sen omilla jätteillä

a4d5555b5ada0d38_800x800ar

Oaklandin kaupunki Yhdysvalloissa ja Neste ilmoittavat, että kaupungista kerätystä jäteraaka-aineesta aletaan valmistaa Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta, jolla tankataan kaupungin ajoneuvot.

Oaklandin kaupunki, Neste, polttoainejakelija Western States Oil ja paikalliset käytetyn paistorasvan kerääjät yhdistävät voimansa, jotta käytetty paistorasva saadaan kerättyä Oaklandin metropolialueen ravintoloista ja muista yrityksistä ja muutettua kaupungin ajoneuvojen polttoaineeksi. Tämä kiertotalousmalli nostaa jätteen arvoa, tukee sitä kerääviä ja käsitteleviä yrityksiä sekä edistää myös kaupungin paikallistaloutta. Neste MY uusiutuva diesel myös palaa puhtaammin ja vähentää kaupungin ajoneuvojen kasvihuonekaasupäästöjä.

”Oakland voi ylpeänä sanoa olevansa edelläkävijä ympäristönsuojelussa ja vastuullisuudessa, pormestari Libby Schaaf sanoo. “Tämä yhteistyö on rohkea aloite, ja sen  ansiosta asukkaamme pystyvät hengittämään entistä puhtaampaa ilmaa. Sen avulla myös etenemme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä koskevassa työssämme.”

”Olemme innoissamme Oaklandin kaupungin kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jolla kaupunkijätteestä tehdään kaupungin polttoainetta ja pystytään osaltaan parantamaan kaupungin asukkaiden elämänlaatua”, Neste Yhdysvaltojen myyntijohtaja Jeremy Baines sanoo. ”Oaklandin valinta kestävämmän dieselpolttoaineen puolesta ja kaupungin tuki yhdyskuntajätteen käyttämiselle osana sen energiaratkaisua toimii esimerkkinä San Franciscon lahden alueelle, koko Kalifornialle ja muulle maalle.”

”Vaihtaminen raakaöljypohjaisesta dieselistä uusiutuvaan dieseliin tekee kaupungin vanhimmista ja eniten saastuttavista ajoneuvoista automaattisesti vaihtoehtoista polttoaineita käyttäviä ajoneuvoja – yhdessä yössä ja lisäkustannuksitta”, Oaklandin julkisten töiden johtaja Jason Mitchell sanoo.

Neste MY uusiutuva diesel on vähähiilinen polttoaine, joka tuotetaan uusiutuvista ja vastuullisista raaka-aineista. Oaklandin kaupungin ja Nesteen malli vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 74 prosenttia verrattuna fossiiliseen dieseliin. Neste MY uusiutuvaa dieseliä voidaan käyttää sellaisenaan, ja se on yhteensopiva kaikkien dieselmoottorien kanssa.