Kansalaisaloite dieselautojen käyttövoimaveron poistosta luovutettiin eduskuntaan

pumping-gasoline

Aloitteen eduskunnalle luovuttivat vireillepanijat Tuulikki Paavola ja Heino Paavola. Aloitteen vastaanottivat eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi sekä eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen.

Aloitteen lähtökohtana on käyttövoimaveron poisto dieselpolttoainetta käyttäviltä autoilta. Aloitteen perusteluissa todetaan, että käyttövoimaveron perusteena oleva käyttökustannusten tasaus ei enää toteudu bensiini- ja dieselpolttoainetta käyttävien autojen välillä.  Käyttövoimavero on dieselautoilla huomattavasti suurempi, kuin bensiiniä käyttävillä autoilla ja käyttökustannukset ovat dieselautoilla paljon suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla, johtuen dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

Dieselautojen käyttövoimaveron poistoa esittävä kansalaisaloite sai yhteensä yli 125 000 kannatusilmoitusta. Tämä on toistaiseksi suurin määrä kannatusilmoituksia kansalaisaloitteista, joissa kannatusilmoitusten keräysaika on päättynyt.

Kansalaisaloite 6/2019 Dieselautojen käyttövoimaveron poisto on määrä käsitellä eduskunnan täysistunnossa lähetekeskustelussa viikolla 39.

Lisätiedot kansalaisaloite.fi palvelussa