Neste ja Niemi yhteistyöhön – muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

image1

Suomalainen voi nyt muuttaa puhtaammin. Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys Niemi Palvelut tarjoaa jatkossa asiakkailleen puhtaimman tavan muuttaa, ottamalla 100 %:sti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen käyttöönsä kaikissa dieselautoissaan ja luopumalla fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %.

“Alan markkinajohtajana haluamme näyttää suuntaa logistiikan päästöjen osalta. Tavoitteenamme on pudottaa sekä fossiilisten polttoaineiden käyttö että pienhiukkaspäästöt nollaan. Vastuullisuuden rooli asiakkaidemme arjessa kasvaa vauhdilla ja ympäristöstä huolehtiminen näkyy jo isossa osassa palveluitamme. Asiakas voi esimerkiksi avullamme kierrättää kaiken muutosta syntyvän jätteen, jolloin mitään ei päädy kaatopaikalle”, kertoo Niemi Palvelut Oy:n asiakassuhdejohtaja Juha Niemi.

Niemi tekee vuosittain noin 35 000 koti- ja yritysmuuttoa. Muuttamisen päästöistä valtaosa syntyy ajokilometreistä, joita Niemellä kertyy vuosittain arviolta kolme miljoonaa kilometriä. Kasvihuonekaasupäästöiksi muutettuna tämä tarkoittaa 2,1 miljoonaa kiloa päästöjä. Vaihtamalla fossiilisen polttoaineen uusiutuvaan vaihtoehtoon päästövähennykset vastaavat käytännössä esimerkiksi noin 700 henkilöauton poistamista liikenteestä vuodeksi.

“Neste MY uusiutuvan dieselin myötä voimme luvata asiakkaillemme Suomen puhtaimmat muutot, ja lopettaa fossiilisten polttoaineiden käytön. Viidesosa autoistamme kulkee jo biokaasulla, ja nyt otamme Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön kaikkiin dieselautoihimme, eli jäljellä olevaan 80 %:iin kalustostamme”, Niemi jatkaa.

Niemi ottaa samalla käyttöön Helsingissä Hankasuontiellä sijaitsevan logistiikkakeskuksensa yhteyteen Nesteen Oma Asema -palvelun, jossa työntekijät voivat tankata muuttoautot ennen liikkeellelähtöä. Turhia ajokilometrejä ja päästöjä ei näin synny tankkaamisesta.

Kotimaisen innovaation suosio on kasvussa

“Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii nopeita, heti toimivia ratkaisuja. Valitsemalla Neste MY uusiutuvan dieselin autoilija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään merkittävästi, keskimäärin 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna. Yksityisten kuluttajien lisäksi monet logistiikka-alan yritykset ovat valinneet tämän vähäpäästöisen ja vastuullisen vaihtoehdon. Niemen valinta on osoitus vastuullisuuden merkityksestä yritykselle, ja on hienoa tehdä yhteistyötä heidän kanssaan”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra.

Neste MY uusiutuva diesel on Nesteen kehittämä suomalainen innovaatio, joka on valmistettu kokonaan jätteistä ja tähteistä. Neste MY uusiutuvaa dieseliä voi tankata Suomessa Nesteen asemaverkostosta lähes 50 asemalla, joilla valtakunnallisesti jo viidesosa autoilijoista valitsee sen fossiilisen dieselin sijaan. Pääkaupunkiseudun asemilla vaihtoehdon valitsee hieman useampi, lähes 30 % tankkaajista.