IKEA Suomi aloittaa päästöttömät kotiinkuljetukset

1920px-Ikea_logo.svg

IKEA ottaa merkittäviä edistysaskeleita kohti kunnianhimoista tavoitettaan tarjota täysin päästöttömät kotiinkuljetukset vuoteen 2025 mennessä. Suomessa päästöttömät toimitukset aloitetaan ensimmäiseksi Tampereella 1. lokakuuta.

IKEA jatkaa liiketoimintansa uudistamista vastatakseen asiakkaidensa muuttuviin tarpeisiin parhaalla tavalla myös tulevaisuudessa. Jatkossa IKEA tulee olemaan entistäkin edullisempi, vastuullisempi ja paremmin asiakkaiden saavutettavissa.

Nyt IKEA panostaa vastuullisuuteen aloittamalla päästöttömät kotiinkuljetukset. Lokakuun alussa Tampereen alueella aloitetaan päästöttömien kotiinkuljetusten testaaminen pohjoismaiden ensimmäisellä sähkökuorma-autolla. Tämä on myös ensimmäinen merkittävä askel kohti konsernin tavoitetta tarjota päästöttömät kotiinkuljetukset kaikilla markkina-alueilla vuoteen 2025 mennessä.

– Haluamme tehdä konkreettisia tekoja sekä ihmisten että maapallon hyväksi. Tavoitteemme ovat kunnianhimoisia, mutta uskomme vakaasti voivamme saavuttaa ne. Olemme todella ylpeitä siitä, että päästöttömiä kotiinkuljetuksia testataan jo viidessä eri suurkaupungissa, kuten Shanghaissa ja Lontoossa, mutta nyt lokakuun alusta alkaen myös Suomessa Tampereella, kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen.

– On todella hienoa, että voimme testata sähköautokuljetuksia yhdessä juuri Tampereen alueen asiakkaiden kanssa. Asiakas, joka tekee tilauksen aamupäivällä joko verkkokaupassa tai tavaratalossa saa tuotteet kotiinsa halutessaan jo saman päivän aikana sähköautolla, eli sekä vastuullisesti että nopeasti, täsmentää IKEA Tampereen alueesta vastaava johtaja Vesa Haapalahti

Tampereen pilotoinnin perusteella sähköautojen käyttöä kotiinkuljetuksissa on tarkoitus laajentaa myös muualle Suomeen. Tällä välin päästöt minimoidaan nykyisen kaluston mukaan. Syksystä alkaen pääkaupunkiseudun ja Raision alueen kotiinkuljetuksissa otetaan asteittain käyttöön uusiutuva dieselpolttoaine. Uusiutuvalla dieselillä saavutetaan noin 90 prosenttia alhaisemmat päästöt verrattuna tavalliseen dieseliin.

Vastikään aloitettujen IKEA-keittiöiden kotisuunnittelupalvelujen henkilökunta liikkuu puolestaan biokaasuautoilla, joihin tankataan IKEA-ravintoloiden ruokajätteestä jalostettua biokaasua tavaratalojen yhteydessä sijaitsevilta kaasuasemilta.