Kuusakoski Oy:n ja Suomen Autokierrätys Oy:n yhteistyö jatkuu ja laajenee

scrapyard

Kuusakoski Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto ja Suomen Autokierrätys Oy:n toimitusjohtaja Arto Silvennoinen allekirjoittivat 15.11.2019 romuajoneuvojen takaisinottoa ja käsittelyä koskevan jatkosopimuksen.

Tuottajavastuuseen perustuva, kuluttajille maksuton järjestelmä, on ollut käytössä Suomessa jo yli 15 vuoden ajan. Uudella sopimuksella yhteistyötä jatketaan 31.12.2024 saakka. Sopimus sisältää myös option jatkaa yhteistyötä vuoden 2029 loppuun.

Samassa tilaisuudessa allekirjoitettiin myös uusi operaattorisopimus ajovoima-akkujen käsittelystä ja kierrätyksestä. Sopimuksen myötä Kuusakoski liittyy sähkö- ja hybridiajoneuvojen ajovoima-akkujen kierrätysjärjestelmään kierrätysoperaattoriksi.

”Kuusakosken tavoite on olla kokonaisvaltainen kierrätyspalveluiden tuottaja. Vastasolmitun ajovoima-akkuoperaattorisopimuksen myötä kykenemme ottamaan vastaan ja vastuullisesti kierrättämään kaikentyyppiset akut. Erilaiset akut lisääntyvät arkipäivän ja teollisuuden sovelluksissa koko ajan ja niiden koko elinkaaren hallintaan on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota. Uudelleenkäyttö on luonnollisesti ykkösvaihtoehto ja pyrimme jatkuvasti löytämään uusia käyttökohteita kumppaniverkostoomme tukeutuen. Kierrätykseenkin päätyessään saamme akuista talteen materiaalit tarkoin, kierrätysaste nousee helposti yli vaaditun 50 prosentin”, Kuusakosken QEHS-päällikkö Janne Haaksluoto kertoo.