16-vuotias suomalainen Luka Nurmi rata-autojen merkkiluokkaan Ferrarilla

72b7be39-5938-4be9-8706-6da372e5d2c6-w_576_h_2000

16-vuotias Luka Nurmi on solminut Ferrarin kanssa kahden vuoden sopimuksen ajaa tehdastallin Ferrari 488 Challenge Evo -autolla Ferrari Challenge -merkkiluokan Euroopan mestaruussarjaa. Kuva: Antti Miettinen

Suomalainen Luka Nurmi on solminut Ferrarin kanssa kahden vuoden sopimuksen ajaa tehdastallin autolla Ferrari Challenge -merkkiluokan Euroopan mestaruussarjaa. Tanskalaista Formula Racing -tiimiä edustava Nurmi saa kisakäyttöönsä Ferrari 488 Challenge -auton sekä Ferrarin tehdastallin AF Corsen varikko- ja huoltopalvelut. Sarja sisältää seitsemän osakilpailua, joihin Nurmi osallistuu tehdastallin kalustolla. Luka Nurmi on Ferrari Challenge -sarjan historian nuorin kuljettaja ja AF Corse -tallin toinen suomalainen kuski. Toni Vilander voitti tallille FIA WEC-sarjan maailmanmestaruuden kaudella 2014.

Tamperelainen Luka Nurmi saavutti paikan Ferrarin tehdastallissa osallistuttuaan AF Corsen Italian Cremonassa järjestämiin testeihin marraskuussa ja päihittämällä muut testikuljettajat lähes 2 sekunnin erolla. Nuorelle tamperelaiselle tarjottiin alkutalven muiden menestyksekkäiden testien jälkeen mahdollisuutta osallistua myös Porschen Saksan Carrera Cup -junior-ohjelmaan sekä Lamborghinin vastaavaan nuorisokoulutukseen. Sopimuskumppaniksi valikoitui italialainen AF Corse, jonka kautta Ferrari sitoutuu Nurmen kisakausiin tehdastiimin auton lisäksi myös taloudellisella tuella.

Ennen Ferrarin ratissa alkavaa tulevaa kisakautta on Nurmi ajanut kotimaisia ja kansainvälisiä karting-sarjoja ja kaudesta 2019 alkaen myös Porschen tehdassarjaa. Ensimmäisellä Porsche-kaudellaan Nurmi saavutti Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan pronssia ja kaudella 2020 hän voitti sarjan mestaruuden.

”Olen luonnollisesti enemmän kuin ylpeä tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. AF Corse -tallin kautta meillä on suora yhteys autourheilumaailman suurimpaan ja legendaarisimpaan toimijaan. Onnistuminen tässä merkkisarjassa voi avata nopean reitin GT-luokan ammattilaisuuteen. Useimpien autourheilijoiden unelmana on ajaa joskus Ferrarilla ja minulla se toteutui jo nyt”, riemuitsee vasta kahden vuoden päästä ajokortin saava Luka Nurmi ja jatkaa: ”Sopimuksen tekoon vaikutti myös se, että saan Maranellosta yhden auton kisoihin ja Ferrarin Suomen edustajalta Luxury Collectionilta toisen kisa-auton Suomessa käytettäväksi. Sen kanssa pystyn paitsi harjoittelemaan Suomessa, myös tekemään yhteistyökumppanien kanssa ratapäiviä kotimaassa. Koronarajoitukset haittaavat varmasti matkustamista vielä alkavan kauden ajan, joten mahdollisuus ajaa kisa-autoa Suomessa on suuri etu.”

16-vuotias kilpakuski ajokouluttajana

Luka Nurmi on tehnyt Suomen johtavan superautojen maahantuojan Luxury Collectionin kanssa yhteistyötä jo 14-vuotiaasta saakka. Tulevana kesänä Luka Nurmi tiimeineen on mukana ratatapahtumissa, joissa hän tarjoaa superautoista kiinnostuneille ajokoulutusta ja asiakaskyydityksiä 670-hevosvoimaisella Ferrari 488 Challenge Evo -kisa-autolla.

”Luka on osoittanut omaavansa erityislaatuista lahjakkuutta. Hänellä on vain 16-vuotiaana vyöllään jo SM-hopeaa ja -pronssia kartingissa, Porschen aikuisten tehdassarjan voitto ja nyt Ferrarin kanssa sopimus merkkiluokkaan. Siinä pärjätessään Lukalla on mahdollisuudet pitkään uraan Ferrarin ratin takana. Itse virittelin 16-vuotiaana Kankaanpäässä vielä mopoja, enkä voinut Ferrarista edes unelmoida”, kertoo Ferrarin pitkäaikaisin kisakuljettaja ja superautomerkkiä Suomessa edustavan Luxury Collectionin osakas Toni Vilander ja lisää: ”Lukan tulee nyt pitää pää kylmänä ja ottaa yksi varma askel kerrallaan, sillä lahjakkaalla nuorella miehellä on ruhtinaallisesti aikaa kehittyä superautojen sankariksi. Hänen osaltaan ei enää tarvitse puhua pelkästä potentiaalista seuraavaksi suomalaiseksi autourheilun supertähdeksi. Sen tietää myös Ferrari.”

Ferrari Challenge Europe -sarja alkaa Italian Monzassa 10. huhtikuuta. Sarjassa ajetaan seitsemän kisaa ja radat ovat Monzan lisäksi Itävallan Spielberg, Tsekin Brno, Espanjan Valencia, Saksan Nürburgring, Belgian SPA-Francorchamps ja Italian Mugello. Sarjaan osallistuu 50 kuljettajaa. Luka Nurmi on sarjan historian nuorin kuljettaja.