Peugeot ja Citroën ovat pudottaneet CO2- päästöjä eniten

b0c3251e20200720_800x800ar

 

Kevyt PureTech 130-bensiiniturbomoottorilla varustettu Peugeot 308 HB teki uuden polttonesteen kulutusennätyksen, vain 2,85 litraa / 100 km.

Peugeot ja Citroën ovat vahvistaneet kärkisijoitustaan CO2-päästöjen vähentäjänä Euroopassa. Vuonna 2014 PSA-yhtymän tuottamien autojen keskimääräinen CO2-päästö oli 110,3 g/km*. Vuodesta 2008 lähtien Peugeot- Citroën-autojen päästövähennys on ollut 30 prosenttia.

Viime vuonna Euroopassa rekisteröityjien** henkilöautojen keskimäärinen CO2-päästö oli 123,7 g/km. PSA-yhtymän saavuttama uusi ennätysalhainen lukema 110,3 g/km kuvaa hyvin yhtymän tuottamien merkkien, Peugeotin ja Citroënin, sitoutumista maapallolle haitallisten kasvihuoneilmiötä kiihdyttävien pakokaasupäästöjen vähentämiseen. Yhtymän tuotekehitysbudjetista yli 50 % liittyy suoranaisesti päästöjen vähennykseen tähtääviin innovaatioihin ja projekteihin. Polttonesteen kulutuksen pienentämisellä on suora vaikutus CO2-päästöihin.

aaefe7074f42acaa_800x800ar

 

PSA sijoittaa yli 50 % tuotekehitysbudjetistaan uuden, energiatehokkaamman teknologian kehittämisee. Kuvassa matalapäästöisten PureTech-turbomoottoreiden tuotantolinja.

8f0ffa01211d358d_800x800ar

 

Citroën Grand C4 Picasso on jopa 150 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

PSA Peugeot Citroën-yhtymän sijoitus Euroopan vähäpäästöisimpien autojen valmistajana on tulosta yhtiön johdonmukaisesta moottoreiden ”downsizing”-strategiasta. Strategian mukaan uusien autojen voimanlähteinä käytetään kuutiotilavuudeltaan aikaisempaa pienempiä 3- ja 4-sylinterisiä voimanlähteitä. Parhaina esimerkkeinä tuotekehityksen tuloksista ovat uudet 3-sylinteriset PureTech-bensiini- ja BlueHDi-dieselmoottorit. Energiatehokkaampien voimanlähteiden käyttöön oton rinnalla autojen omamassaa on vähennetty merkittävästi ottamalla uusimmissa malleissa käyttöön aikaisempaa kevyempi EPM2-perusrakenne. Uuden perusrakenteen myötä uudet tuotteet, kuten Peugeot 3008 ja Citroën C4 Picasso, ovat versiosta riippuen 140 – 200 kg edeltäjiään kevyempiä. Kevyempi massa yhdistettynä energiatehokkaampiin voimanlähteisiin merkitsee suoraa säästöä polttoainekuluissa ja sitä kautta hiilidioksidipäästöissä.

Henkilöautoliikenteen osuus maanosamme kaikista CO2-päästöistä on noin 12 %. Muita merkittäviä hiilidioksipäästöjen lähteitä ovat energian tuotanto (44 %) ja teollinen tuotanto 18,2 % osuudella.

*lähde AAA DATA

** EU:n jäsenvaltiot poislukien Kreikka, Kroatia, Romania, Bulgaia, Kypros ja Malta