Täysin uudessa Ford S-MAXissa älykäs nopeudenrajoitin sekä muita innovaatioita

print_RZuIq1WEfD

 • Täysin uudessa S-MAXissa on ensi kertaa saatavilla älykäs nopeudenrajoitin, joka auttaa kuljettajia välttämään tahattoman ylinopeuden ajamisen sekä kalliit ylinopeussakot
 • S-MAXissa on yli 20 uutta teknologiaa; se on ensimmäinen Ford, joka on varusteltu näkyvyyttä edistävillä häikäisemättömillä kaukovaloilla (Glare-Free Highbeam) sekä Fordin mukautuvalla ohjauksella (Ford Adaptive Steering), joka parantaa ajodynamiikkaa entisestään
 • Fordin älykäs AWD-neliveto on nyt ensi kertaa saatavilla yhdessä uuden 1.5 litran EcoBoost-bensiinimoottorin sekä 210-hevosvoimaisen 2.0 litran TDCi-dieselmoottorin kanssa; CO2-päästöjä on vähennetty jopa seitsemän prosenttia
 • Segmentissään ensimmäinen Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella lieventää nokkakolareiden vakavuutta, tapahtui törmäys sitten toisen ajoneuvon tai jalankulkijan kanssa; lisäksi se voi auttaa kuljettajaa välttämään törmäyksiä kokonaan
 • S-MAX helpottaa ajamista risteyksissä tai pysäköintipaikoilla, joissa on huono näkyvyys, tuomalla ensimmäisenä segmentissään saataville auton keulan molempia kulmia kuvaavan kameran – kuvat näkyvät jaetulla näytöllä (Front Split View Camera)
 • Tyylikäs ja huolella viimeistelty seitsenpaikkainen S-MAX on ilmeeltään virtaviivainen ja urheilullinen; hienostuneista sisätiloista löytyy segmentin ensimmäiset muotoiltavat etuistuimet sekä toisen ja kolmannen rivin Easy-Fold-istuimet
 • Täysin uuden S-MAXin voi tilata nyt huhtikuusta alkaen; toimitukset alkavat kesällä

HELSINKI, 30.4.2015 – Ford on julkistanut täysin uuden S-MAXin. Uusi tila-auto on ensimmäinen Ford, joka tuo älykkään nopeudenrajoittimen saataville globaaleilla markkinoilla. Teknologia lukee liikennemerkkejä ja säätää kaasua, jotta kuljettaja pysyy sallittujen nopeuksien rajoissa ja välttää sakot.

Täysin uusi S-MAX – tyylikäs ja innovatiivinen versio seitsenpaikkaisesta tila-autosta – tuo mukanaan yli 20 uutta teknologiaa, kuten häikäisemättömät kaukovalot ja mukautuvan ohjauksen. S-MAXiin on myös ensi kertaa saatavilla Fordin älykäs AWD-neliveto (iAWD).

“Täysin uusi S-MAX haastaa käsityksen, jonka mukaan seitsenpaikkainen perheauto ei voi olla tyylikäs, miellyttävä ajaa sekä teknologisesti edistyksellinen”, sanoi Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). ”Älykäs nopeudenrajoitin kuuluu teknologioihin, jotka saavat ihmiset kummastelemaan, kuinka he pärjäsivätkään ilman niitä. Tämä ei johdu pelkästään siitä, että sen avulla voi välttää sakot, sillä myös ajamisesta tulee vähemmän stressaavaa.”

Täysin uusi S-MAX on nyt tilattavissa huhtikuusta alkaen, ja sen toimitukset aloitetaan kesällä. S-MAXin ensimmäinen sukupolvi sai Vuoden Auto Euroopassa -tunnustuksen vuonna 2007, ja niitä on myyty yli 400 000 asiakkaalle ympäri Eurooppaa.

Älykäs nopeudenrajoitin

Nopeusrajoituksen ylittäminen voi koitua kalliiksi tai johtaa jopa ajokieltoon. Lisäksi ylinopeudella on merkittävä rooli joissain onnettomuuksissa. Euroopassa on kauttaaltaan yli 35 000 nopeusvalvontakameraa ja joissakin maissa nopeusrajoituksia ollaan alentamassa.

Ford lanseeraa uuden teknologian, joka voi estää ylinopeuksia automaattisesti – sekä kotimaassa että ulkomailla.

Älykäs nopeudenrajoitin yhdistää kaksi Fordin teknologiaa:

 • Säädettävä nopeudenrajoitin (Adjustable Speed Limiter) antaa kuljettajan säätää maksiminopeuden manuaalisesti
 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (Traffic Sign Recognition) kertoo kuljettajalle viimeisimmän havaitun nopeusrajoituksen, kieltomerkit sekä ohitusrajoitukset kojelaudan näytöllä.

Kuljettaja voi valita käytettävän nopeudenrajoitinjärjestelmän ajoneuvon valikosta ohjauspyörän painikkeiden avulla ja aktivoida sen. Älykkään nopeudenrajoittimen salliman maksiminopeuden voi säätää ja sitä voi sen jälkeen nostaa tai laskea viisi kilometriä kerrallaan. Ajoneuvon nopeuden ollessa välillä 30–200 km/h nopeudenrajoitinteknologia hyödyntää liikennemerkkitunnistimen tietoja. Navigaatiojärjestelmällä varustettujen autojen älykäs nopeudenrajoitin hyödyntää myös karttatietoja, jotta kuljettajalle välittyvät tiedot ovat mahdollisimman tarkkoja.

Älykäs nopeudenrajoitin mahdollistaa 10 km/h ylityksen havaitusta nopeusrajoituksesta. Järjestelmä ei käytä jarruja, vaan säätää moottorin vääntömomenttia muuttamalla polttoaineen syöttöä elektronisesti. Jos S-MAX ylittää asetetun maksiminopeuden alamäkiosuudella, kuljettaja saa varoituksen äänimerkillä. Kuljettaja voi hetkellisesti ohittaa järjestelmän painamalla kaasua voimakkaammin.

“Viime vuoden aikana nopeutta rajoittava teknologia valittiin varusteeksi noin kahteen kolmasosaan niistä Fordin autoista, joihin se on saatavilla. Teknologiaa suosivat kuljettajat, jotka haluavat varmistaa nopeussakkojen välttämisen tahattoman ylinopeuden vuoksi. Älykäs nopeudenrajoitin tekee siitä entistäkin helpompaa”, sanoi Stefan Kappes (Active Safety Manager, Ford of Europe).

Häikäisemättömät kaukovalot

Häikäisemättömät kaukovalot häivyttävät muita kuljettajia häiritsevän valon, mutta säilyttävät maksimaalisen valaistuksen muihin suuntiin. Teknologia täydentää Fordin mukautuvaa LED-ajovaloteknologiaa, joka säätää ajovalojen valokeilan kulman ja voimakkuuden valitsemalla seitsemästä eri asetuksesta nopeuden, ympäristön valoisuuden, ohjauskulman, seuraavan ajoneuvon etäisyyden sekä tuulilasin pyyhkimien käytön mukaisesti.

Tuulilasiin asennettu kamera havaitsee jopa 800 metrin päässä edessä olevat ajoneuvot, ja järjestelmä käyttää sulkimia valokuvion muokkaamiseen.

Mukautuva ohjaus

Myöhemmin tänä vuonna Fordin mukautuvan ohjauksen uusi sukupolvi helpottaa alhaisilla nopeuksilla ja ahtaissa tiloissa ajamista sekä tarjoaa tarkempaa ja intuitiivisempaa tuntumaa suurissa nopeuksissa. Järjestelmä optimoi ohjausvasteen auton nopeuden mukaan:

 • Taajamanopeus: ohjauspyörän sähkömoottori ja vaihteisto täydentävät kuljettajan ohjausliikkeitä, jotta pysäköiminen, tiukat käännökset ja T-risteykset vaativat vähemmän ohjauspyörän kääntämiskertoja
 • Keskinopeus: järjestelmä reagoi ohjaukseen sujuvasti ja pitää vasteet nopeina, jotta ohjaus olisi tarkempaa ja ajotuntuma miellyttävän ketterä
 • Moottoritienopeus: järjestelmä vähentää ohjauksen herkkyyttä elektronisen moottorin avulla, tekee kaistan vaihtamisesta korkeilla nopeuksilla sujuvampaa sekä moottoritiellä ajamisesta vapautuneempaa

Fordin mukautuva ohjaus laskee tarvittavat ohjausliikkeet ohjauspyörän elektronisen hallintayksikön ja ohjauskulman anturin avulla. Järjestelmän asetuksia voi säätää kojelaudan ja ohjauspyörän painikkeilla. Ohjausvastusta ja -vastetta voi säätää S-MAXin alustan mukavuusasetuksilla valitsemalla joko ”comfort”-, ”normal”- ja ”sport” -vaihtoehdon.

Mukautuvaa ohjausta täydentää sähköinen ohjaustehostin, johon kuuluu ajotuntuman hienostuneisuutta parantavia ominaisuuksia, kuten kaarreajonhallintajärjestelmä (Torque Vectoring Control), puoltamisen estojärjestelmä, aktiivinen värinänvaimennus ja ohjausvoiman kompensointi.

Hienostuneet voimansiirtovaihtoehdot

Täysin uuteen S-MAXiin on saatavilla edistyksellisiä TDCi-dieselmoottoreita ja EcoBoost-bensiinimoottoreita, joiden ansiosta maantieajo on hiljaista ja vaivatonta. Lisäksi moottoreiden CO2-päästöjä on vähennetty jopa seitsemän prosenttia.

Fordin uusi 2.0 litran kaksoisturboahdettu TDCi-moottori tulee myös S-MAXiin. Moottori tuottaa 210 hevosvoiman tehot ja 450 Nm:n vääntömomentin kierrosnopeudesta 2000 rpm ylöspäin. Sen parina on Fordin kuusivaihteinen PowerShift-automaattivaihteisto. Elektronisesti ohjautuvat turboahtimet mahdollistavat nopeamman vasteen kiihdytettäessä. Pientä matalan inertian turbiinia käytetään nopeaan alkukiihdytykseen, kun taas suurempi korkean inertian turboahdin ylläpitää korkeamman ahtopaineen tehohuipussa.

Fordin uudistetusta, muuttuvageometrisella turboahdinteknologialla varustetusta 2.0 litran TDCi-dieselmoottorista on saatavilla 120, 150 ja 180 hevosvoiman versiot. Yhdistettynä kuusivaihteiseen manuaaliseen vaihteistoon kaikkien moottoreiden päästöt ovat 129 g/km* ja polttoaineen kulutus on 5,0 litraa/100 km*. Parannukset on saavutettu uudistamalla moottorilohko, sylinterikannet ja polttoaineenruiskutus. Fordin pakokaasujärjestelmän jälkikäsittely auttaa vähentämään NOX-päästöjä.

150 ja 180 hevosvoimaa tuottavat 2.0 litran TDCi-moottorit tulevat saataville Fordin kuusivaihteisella PowerShift-automaattivaihteistolla. Autoihin on myös mahdollista saada älykäs AWD-neliveto, joka vaihtaa sujuvasti etuvedosta nelivetoon ja tuo automaattisesti paremman pidon sitä tarvittaessa. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton renkaiden pitoa – 16 millisekunnin välein – ja voi säätää voimanjakoa yksittäiseen renkaaseen 100 millisekunnissa. Järjestelmä voi myös ohjata kaiken saatavilla olevan väännön takarenkaisiin.

“Älykäs AWD-neliveto aktivoituu, kun sille on tarvetta. Se auttaa kuljettajaa löytämään pitoa talvisissa olosuhteissa ja korostaa S-MAXille ominaista urheilullista ajodynamiikkaa tinkimättä kuitenkaan polttoainetehokkuudesta tai hienostuneisuudesta. Älykkään nelivedon ansiosta S-MAX-kuljettajat voivat vetää myös jopa kahden tonnin kuormia”, sanoi Ulrich Koesters (Vehicle Line Director, Ford of Europe).

S-MAXin bensiinimoottorivaihtoehtoihin lukeutuu Fordin uusi, polttoainetehokas, 160 hevosvoiman 1.5-litrainen EcoBoost-moottori manuaalisella vaihteistolla. Moottoriin on sisäänrakennettu pakosarjateknologia, joka parantaa tehokkuutta nostamalla moottorin lämpötilat nopeammin sekä tuottaa tehokkaammin vääntöä lyhentämällä pakokaasujen liikkumista sylintereiden ja turboahtimen välillä.

Uuden, alumiinisen moottorilohkon lisäksi moottorissa on myös olennaiset EcoBoost-teknologiat, joita ovat turboahdin, korkeapaineinen polttoaineen suoraruiskutus ja muuttuva venttiilienajoitus (Twin-independent Variable Cam Timing). Vesijäähdytetty ilmanotto vie moottoriin ilmaa tehokkaammin. Hallintajärjestelmä on ohjelmoitu uudestaan.

Valikoimaan tulee Fordin 240 hevosvoimaa tuottava 2.0 litran EcoBoost-moottori kuusivaihteisella automaattivaihteistolla. S-MAXin moottorivalikoima vastaa EURO VI
-päästöluokitusta kautta linjan. Polttoainetehokkuutta on tehostettu ja CO2-päästöjä on vähennetty soveltamalla seuraavia teknologioita:

 • Älykäs lataustoiminto (Smart Regenerative Charging) kytkee vaihtovirtalaturin valikoivasti ja lataa akkua, kun ajoneuvo kulkee vapaalla ja jarruttaa
 • Auto-Start-Stop-toiminto sammuttaa tyhjäkäynnillä olevan moottorin automaattisesti ja käynnistää moottorin uudestaan, kun kuljettaja haluaa lähteä liikkeelle
 • Aktiivinen etusäleikön suljin (Active Grille Shutter) parantaa aerodynamiikka ja optimoi ilmavirran moottorin jäähdyttämistä varten.

Korin aerodynaamista tehokkuutta lisäävät aktiivinen etusäleikkö ja alustan aerodynaaminen suojaus, joita testattiin tuulitunnelissa 400 tunnin ajan.

Parempaa viimeistelyä ja mukavuutta

Edistyneen alustan, korin rakenteen ja teknologioiden ansiosta täysin uusi S-MAX tuo johtavaa viimeistelyä ja mukavuutta jopa seitsemälle matkustajalle.

Fordin uusi integral link -itsenäinen takajousitus parantaa auton ajodynamiikkaa, ja yhdessä painoa vähentävien alumiinisten komponenttien kanssa vaikuttaa auton suorituskykyyn. Järjestelmä tekee matkustamisesta mukavampaa erityisesti takapenkillä matkustaville sallimalla takarenkaiden liikkeen taaemmas kuin perinteisissä järjestelmissä, kun tiessä on kuoppia. Itsenäisesti mukautuva takajousitus ylläpitää ihanteellista ajokorkeutta kuormasta huolimatta.

Lisäksi ääntä vaimentavat materiaalit ja parannellut ovitiivisteet tekevät matkustamosta hiljaisemman. Tiemelua on vähennetty 2,5 desibeliä edessä ja 3 desibeliä takana. Tuulesta aiheutuvaa melua on vähennetty optimaalisella korin ulkomuotoilulla.

Lisäksi S-MAXissa on segmentin ensimmäisenä muotoiltavat istuimet Active Motion
-hierontatoiminnolla. Kahdeksalla eri tavalla säädettävät istuimet on suunniteltu vähentämään lihasväsymystä erityisesti pitkillä matkoilla, ja ne on kehitetty yhteistyössä lääkäreiden kanssa. Istuimia voi lämmittää ja viilentää, ja 11 tyynyä hieroo reisiä, istumalihaksia ja alaselkää häiritsemättä matkustajaa.

“S-MAX lieventää niin kuljettajan kuin etumatkustajankin väsymystä, särkyjä ja kipua stimuloimalla lihaksia ja verisuonia penkkien ilmalla täyttyvän tyynyn ja sen ainutlaatuisen, aaltoilevan liikkeen avulla”, sanoi Jeroen Lem (Ford of Europe, Research Engineer, Vehicle Interior Technology). ”Edistynyt järjestelmä säätää yksittäisten tyynyjen painetta, jotta tuntuisi kuin yksittäinen rulla venyttäisi selkää hienovaraisesti. Keskikonsolin kosketusnäytöltä on valittavissa kaksi erilaista voimakkuutta.”

Etupenkkien niskatukia voi säätää ylös, alas, sivuille ja taakse. Kuljettajat voivat räätälöidä ajoasentonsa sähkökäyttöisillä säätimillä, joilla voi säädellä ohjauspylvään korkeutta ja etäisyyttä ensimmäistä kertaa tämän segmentin autossa. Autossa on myös muistitoiminto kuljettajan istuimen asetuksille. Lisäksi S-MAXiin on saatavilla lämmitettävä ohjauspyörä ensimmäistä kertaa.

Takapenkkien muotoilua ja lujuutta on paranneltu matkustajien mukavuuden maksimoimiseksi. Stadionin kaltaisesti asetetut takaistuimet tarjoavat enemmän näkyvyyttä, kun taas toisen rivin istuimia voi siirtää eteen- ja taaksepäin sekä kallistaa istuinasennon ja jalkatilan säätämiseksi. Ohuemmat selkänojat tuovat enemmän jalkatilaa.

Takapenkin matkustajat voivat nyt valita mieleisensä ilmastointiasetukset omien ilmastointisäätimiensä ansiosta. Kosteusanturi estää ikkunoiden huurtumista. Lisäksi ilmanlaatuanturi havaitsee ulkoilman hiilimonoksidi- ja typpidioksidipitoisuudet ja sulkee ilmavirran auton sisälle. Tarvittaessa järjestelmä käynnistää ilmankierrätyksen ja edistyneen suodatuksen, joka estää astmaa aiheuttavien siitepölyjen ja typpidioksidin pääsyn autoon.

Teknologia kuudentena aistina

S-MAX on varustettu teknologialla, joka auttaa kuljettajia, jos näkyvyys on rajallista tai jalankulkijat saattavat yllättäen lähteä ylittämään tietä.

Segmentissään uusi, auton keulassa oleva kamera (Front Split View) näyttää kuljettajalle 180 asteen näkymän. Jotta kamera pysyy puhtaana, korkeapaineinen suihkutin kurottaa pesemään linssin samalla, kun etuajovaloja puhdistetaan.

S-MAXissa on myös jalankulkijat huomaava Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella ensimmäisenä segmentissään. Järjestelmä on suunniteltu havaitsemaan tiellä tai sen lähellä olevat ihmiset sekä ihmiset, jotka saattavat astua ajoneuvon kulkutielle. Järjestelmä voi jarruttaa automaattisesti, jos mahdollinen törmäys havaitaan eikä kuljettaja reagoi varoituksiin.

Tuulilasiin asennetusta kamerasta ja puskurissa sijaitsevasta tutkasta saadut tiedot käsitellään ja niitä verrataan auton tietokantaan jalankulkijoiden muodosta, jotta ihmiset erottuisivat muista tienvarren esineistä ja maisemista. Jos järjestelmä havaitsee jalankulkijan auton edessä ja törmäys näyttää väistämättömältä, kuljettaja kuulee varoitusäänen ja mittaristoon syttyy kuvake. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä lyhentää jarruttamiseen tarvittavaa aikaa pienentämällä jarrupalojen ja -levyjen väliä. Jos kuljettaja ei vieläkään reagoi, järjestelmä ryhtyy jarruttamaan autoa.

“Aidoissa tilanteissa testaaminen oli elintärkeää. Jalankulkijat ovat erimuotoisia ja -kokoisia ja he liikkuvat eri asennoissa”, kertoi Gregor Allexi (Active Safety Engineer, Ford of Europe). “Ajoimme testejä yli 500 000 kilometriä varmistaaksemme, että olimme tekemisissä mahdollisimman suuren ihmismäärän kanssa erilaisissa tilanteissa.”

Törmäyksenestoavustin havainnoi myös edellä kulkevia autoja, ja jos järjestelmä havaitsee väistämättömän törmäyksen, se voi jarruttaa automaattisesti ja näin auttaa lieventämään peräänajoa tai välttämään onnettomuuden kokonaan.

Teknologia ei luonnollisestikaan korvaa kuljettajaa, ja sillä on rajoituksensa, joihin lukeutuu yöaika, kirkas valaistus, pyöräilijät, eri suuntaan liikkuvat autot ja vaikeat sääolosuhteet.

S-MAXin anturiteknologiat helpottavat pysäköintiä:

 • Rinnakkaispysäköintiavustin (Perpendicular Parking) auttaa löytämään pysäköintitilaa muiden autojen vierestä sekä pysäköimään samalla tapaa kuin aktiivinen pysäköintiavustin (Active Park Assist) helpottaa taskupysäköintiä
 • Parkkiruudusta poistumisavustin (Park-Out Assist) puolestaan auttaa kuljettajaa poistumaan kahden rinnakkain pysäköidyn auton välistä; järjestelmä ohjaa autoa, kun taas kuljettaja käyttää kaasua ja jarrua
 • Sivupysäköintiavustin (Side Parking Aid) antaa varoitusäänen ja esittää näytöllä etäisyyden auton ympärillä oleviin esteisiin
 • Risteävän liikenteen varoitin (Cross Traffic Alert) varoittaa autopaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takana kulkevista autoista

Muita uuden S-MAXin mukana tulevia kuljettajaa auttavia teknologioita ovat kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Blind Spot Information System), liikennemerkkitunnistin (Traffic Sign Recognition), kaistavahti (Lane Keeping Alert), kaistanpitoavustin ja Driver Alert -toiminto-kuljettajan vireystilan valvonta.

Paranneltu aktiivinen ja passiivinen turvallisuus

S-MAX on suunniteltu suojelemaan matkustajia onnettomuustilanteessa. Etu- ja keskipilarissa sekä kattokiskoissa on käytetty enemmän ultralujaa terästä, joka parantaa auton kestävyyttä kylkitörmäyksissä sekä vähentää painoa.

S-MAXissa on ensi kertaa sivuturvatyynyt toisella istuinrivillä. Autossa on myös kuljettajan ja etupenkin matkustajan turvatyynyt, kuljettajan polviturvatyyny sekä ensimmäisen, toisen ja kolmannen rivin sivuturvaverhot. Toisen rivin turvavöiden esikiristimet kuormanrajoittimilla parantavat takamatkustajien turvallisuutta. Kaikilla kolmella istuinrivillä on turvavyövahti.

Fordin MyKey-toiminnon avulla auton omistaja voi ohjelmoida avaimen – yleensä nuoria kuljettajia varten – ja rajoittaa huippunopeutta tai pienentää äänentoistojärjestelmän suurinta äänenvoimakkuutta. Toiminto voi myös sulkea äänentoistojärjestelmän kokonaan, jos kuljettaja ja matkustajat eivät käytä turvavöitä.

Auton vakautta on parannettu kääntymisen hallintajärjestelmällä (Curve Control) ja kaatumisen estojärjestelmällä (Roll Stability Control), jotka säätävät moottorin vääntövoimaa ja jarruja siten, että kuljettajan on helpompi pitää auto hallinnassa.

Ominaisuudet, jotka tekevät ajamisesta helppoa

Perinteisen mittariston lisäksi valinnaisvarusteena on mahdollista saada 10 tuuman digitaalinäyttö, jossa on analogistyylinen animoitu nopeus- ja kierroslukumittari. Digitaalisen näytön näyttöasetuksia ja 3D-grafiikkaa voi muokata itselleen sopiviksi.

Keskikonsoliin sijoitetulla 8-tuumaisella korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä hallitaan Ford SYNC 2 -järjestelmää. Sen englanninkielisellä äänikomentotoiminnolla voidaan käyttää matkapuhelinta, viihdejärjestelmiä, ilmastointia ja navigaatiota puhekielisillä ilmaisuilla. Se muun muassa hakee alueen lähimpien ravintoloiden tiedot komennolla ”I’m hungry”.

S-MAXiin saa nyt ensimmäistä kertaa Hands-Free -takaluukun, joka avautuu heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla. Puolet uuden Kugan ostaneista on valinnut autoonsa tämän hyödyllisen toiminnon.

Käytännöllinen ja tyylikäs matkustamo

Täysin uusi S-MAX tarjoaa luokkansa parhaita kuljetusratkaisuja. Autossa on 32 mahdollista istuin- ja tavaratilayhdistelmää sekä segmentissään ensimmäiset toisen ja kolmannen rivin taittuvat Easy-Fold-istuimet. Järjestelmä mahdollistaa jokaisen takapenkin alas laskemisen napin painalluksella. Toiminto kallistaa istuimen ja siirtää sen eteenpäin sujuvasti yhdellä liikkeellä.

Säilytystiloihin lukeutuu myös uusi, kojelaudan yläpuolelle piilotettu lokero, keskikonsoliin rakennettu viihteen säilytyslokero sekä lattian alle piilotettu säilytystila kolmannen istuinrivin takana.

Auton sisätiloja hallitsee hienostunut ja dynaaminen tunne, jonka luovat veistoksellinen keskikonsoli, kojelauta ja alumiininen korostus hansikaslokeron yläpuolella. Sisätiloissa on kauttaaltaan pehmeitä materiaaleja ja korostusompeleita, mm. Salerno-nahkaa ja Miko Suede
-nahkaa. Materiaalien värien yhteensopivuuteen on kiinnitetty erityisen suurta huomiota. Avoimen ja ilmavan sisätilan viimeistelee panoraamalasikatto.

“Täysin uuden S-MAXin sisätilat huokuvat rauhallisuutta. Lukuisat säilytysvaihtoehdot auttavat pitämään sotkut kurissa. Auto vakuuttaa omistajansa nykyaikaisella, elegantilla muotoilullaan ja hienostuneisuudellaan, mutta samalla innostaa pehmustetuilla materiaaleillaan ja kuljettajalle suunnatulla ohjaamollaan”, sanoi Hak Soo Ha (Ford, Interior Design Manager).

Käytetyt materiaalit kestävät aktiivisten perheiden aiheuttamaa kulutusta tahroja hylkivien pintojen ansiosta. Insinöörit jopa simuloivat pikkutarkasti vetoketjujen ja koristeniittien sisätiloille aiheuttamaa kulutusta. Auton tekstiilejä hangattiin metallisella piikkinuijalla jopa 600 kertaa.

Uudistunutta muotoilua

Fordin muotoilutiimi muokkasi alkuperäisen S-MAXin omaleimaista tyyliä luoden entistäkin dynaamisemman ja ylellisemmän vaikutelman.

Virtaviivaistettu tyylisuunta hyödyntää graafisia muotoiluelementtejä säästeliäästi luoden rauhallisen ilmeen. Etupilari on siirretty taemmas, jotta konepellistä on saatu pidempi ja veistoksellisempi. Korotettu, puolisuunnikkaan muotoinen etusäleikkö kromisilla yksityiskohdilla ja ajovalojen kapea muotoilu antaa autolle huipputeknologisen ilmeen.

S-MAXin karismaattinen siluetti ja omaleimainen ikkunalinja ovat nyt entistä houkuttelevimpia. Ulkoasua täydentävät LED-päiväajovalot ja teknisesti suunnitellut LED-takavalot, jotka leventävät autoa visuaalisesti. Niitä yhdistää tunnuksenomainen krominauha. Takadiffuusori erottelee sisäänrakennetut pakoputket ja antaa autolle nykyaikaisen, urheilullisen tuntuman.

“Auton virtaviivainen ja urheilullinen profiili saa auton erottumaan joukosta, mikä sopii eksklusiivisuutta arvostaville asiakkaille – etsivät he sitten autoa, vaatteita tai kotia”, kertoi Joel Piaskowski (Director, Design, Ford of Europe). ”Matalampi kattolinja, kapeammat ajovalot ja voimakaslinjaiset pyöräkotelot saavat uuden S-MAXin näyttämään leveämmältä sekä tuovat terävyyttä ja aiempaa omaleimaisemman ilmeen.”

# # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.