Mercedes-Benz ja Veho Hyötyajoneuvot vahvasti mukana Logistiikka-Kuljetus 2015 -näyttelyssä

9406fcd6764c77d9_800x800ar

 

MBV-sarja

  • Mercedes-Benzin markkinaosuus henkilöautoissa 4,9 prosenttia
  • Mercedes-Benzin osuus taksikaupasta lähellä 30 prosenttia
  • Viidenneksen kasvu Mercedes-Benzin pakettiautomyynnissä
  • Mercedes-Benzillä 20,7 prosentin osuus kuorma-autoista
  • Mercedes-Benzillä kaksi maailman ensi-iltaa Logistiikka-Kuljetus 2015:ssa
  • C-sarja saavutti kahdeksan miljoonan auton rajapyykin
  • Dinosaurukset kokoontuvat kesällä: G-sarja, Unimog ja Jurassic World
  • Citan uudistuu Euro6 -tasolle ja kulutus pienenee
  • Nico Rosberg korjasi Monacossa kolmannen peräkkäisen voiton
  • Lentomatkustamisen uusi taso: Mercedes-Benz Style ja Lufthansa yhteistyössä

Mercedes-Benzin markkinaosuus henkilöautoissa 4,9 prosenttia

Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja myytiin toukokuussa 449 kappaletta, mikä toi 4,9 prosentin markkinaosuuden ja premiummerkkien ykkössijan. Tammi-toukokuun aikana on myyty yhteensä 2290 uutta Mercedes-Benziä. Dieseleissä Mercedes-Benz on tammi-toukokuussa maan 6. suosituin merkki 6,8 prosentin osuudella, sillä kaikista myydyistä autoista dieselkäyttöisiä oli 1219 kappaletta.

Mercedes-Benzin osuus taksikaupasta lähellä 30 prosenttia

Mercedes-Benz on myynyt alkuvuonna taksikäyttöön 269 uutta autoa, ja merkin markkinaosuus on 29,3 prosenttia. Toukokuussa Mercedes-Benzejä myytiin taksikäyttöön 21 kappaletta, ja osuus oli 38,9 prosenttia. Mercedesin E-sarja on yhä maan suosituin taksimalli 160 autolla ja 17,4 prosentin markkinaosuudella. Yhdeksän suosituimman taksimallin joukkoon mahtuvat myös Sprinter (51 kpl) ja C-sarja (28).

Viidenneksen kasvu Mercedes-Benzin pakettiautomyynnissä

Mercedes-Benz säilytti toukokuussa maan 3. suosituimman pakettiautomerkin aseman. Pääasiassa uutta Vitoa ja Sprinteriä myytiin toukokuussa 100 ja tammi-toukokuussa yhteensä 619 kappaletta, joka toi 12,8 prosentin markkinaosuuden. Verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2014 Mercedes-Benz oli kappalemyynnissä 19 prosentin kasvuvauhdissa. Uusi Vito oli 450 kappaleen myynnillään ja 9,3 prosentin osuudellaan maan 2. kysytyin pakettiautomalli (jaettu 2-sija) ja Sprinter 142 kappaleella sijalla 9. Viton menekki lisääntyi 54,6 % vuoden 2014 tammi-toukokuuhun verrattuna.

Mercedes-Benzillä 20,7 prosentin osuus kuorma-autoista

Tammi-toukokuussa myytiin yhteensä 224 Mercedes-Benz-kuorma-autoa, ja markkinaosuus oli 20,7 prosenttia. Mercedes-Benz oli näillä luvuilla kolmanneksi myydyin kuorma-automerkki. Kevyissä 3,5–6-tonnisissa kuorma-autoissa Mercedes-Benz oli selvä markkinajohtaja 71 auton menekillä ja 52,2 prosentin markkinaosuudella. 6–16-tonnisia myytiin 34 (mo. 32,7 %) ja raskaita yli 16-tonnisia kuorma-autoja (Actros, Arocs ja Antos) 118 kpl (mo. 14,1 %). Linja-autoissa Mercedesin markkinaosuus oli 42,8 prosenttia 65 kappaleen myynnillä. Näistä 56 oli kevyitä alle 8-tonnisia linja-autoja.

Mercedes-Benzillä kolme maailman ensi-iltaa Logistiikka-Kuljetus 2015:ssa

add3720e29fa3d1d_800x800ar

 

8872112cad90794a_800x800ar

 

MBArocs

Mercedes-Benzin kevyt ja raskas kuljetuskalusto esittäytyy laajasti Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.6. Logistiikka-Kuljetus 2015 –näyttelyssä ovat mukana Mercedesin tila-, paketti- ja kuorma-autot sekä Fuso Canter yhteensä noin tusinalla ajoneuvolla. Maailman ensiesittelyssä nähdään rekkaveturi Actros 2551LS 6×2 DNA:n ylellinen UniQ-malli sekä erityisesti Suomen markkinoille kehitetty Arocs 3563 8×4 –puutavara-auto . Messuilla esitellään myös ensimmäistä kertaa Actros 2663 LS 6×4 akseliperillä varustettu rekkaveturi . Perjantaina 12.6. klo 15 näyttelyn ulkoalueella käydään Puunkuormaajamestari 2015 –kilpailun finaali. Mercedes ja Veho löytyvät hallista 6 osastolta 6d48. Lehdistötilaisuus järjestetään osastolla torstaina 11.6.2015 klo 8.45.

C-sarja saavutti kahdeksan miljoonan auton rajapyykin

b8e92b051ba887d0_800x800ar

Mercedes-Benzin C-sarjan menestystarina jatkuu. C-sarjan eri korimalleja on valmistettu jo 8 miljoonaa kappaletta vuodesta 1982 lähtien, jolloin Mercedes-Benz 190 –malli esiteltiin. Baby Benz –lempinimen saaneen auton nimi muuttui C-sarjaksi vuonna 1993, ja ensimmäinen Estate-farmariversio esiteltiin 1996. Sarjan Sports Coupé –malli näki päivänvalon vuonna 2000. Nyt C-sarjaa myydään jo 5. sukupolvessa, eikä kasvulle näy rajoja. Vuoden 2015 neljän ensimmäisen kuukauden aikana C-sarjalaisia myytiin lähes 142000 kappaletta eli noin 55 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa enemmän. C-sarja palkittiin viime vuonna myös World Car of the Year 2015 –tunnustuksella.

Dinosaurukset kokoontuvat kesällä: G-sarja, Unimog ja Jurassic World

Kesällä ensi-iltaan ehtivä Jurassic World –toimintaelokuva marssittaa valkokankaalle kahden aikakauden dinosaurukset. Legendaarisen Jurassic Park –elokuvasarjan jatko-osassa nähdään paitsi hirmuliskoja, myös Mercedes-Benzin aidoimmat ja alkuperäisimmät ajoneuvot eli G-sarja sekä Unimog. Keskeisessä roolissa elokuvassa on myös uusi GLE Coupé, joka erässä kohtauksessa joutuukin vastakkain parikymmentä kertaa itseään suuremman Indominus rexin kanssa. Mercedes-Benz on ollut mukana Jurassic Park –sarjassa sen alusta eli vuodesta 1997 lähtien. Tälläkin kertaa sarjaa hyödynnetään myös Mercedesin printti- ja online-mainonnassa sekä uutena ulottuvuutena myös monipuolisesti sosiaalisessa mediassa.

Citan uudistuu Euro6 -tasolle ja kulutus pienenee

Mercedes-Benz Citanin uudistuminen tuntuu autonostajan kukkarossa. Kaikki henkilöautoiksi rekisteröitävät Citanit täyttävät kesäkuusta lähtien Euro 6 –päästötason, ja tavara-autoversioissa teknologia on tarjolla valinnaisvarusteena. Citanin dieselmallit saavuttavat normin ilman SCR-katalysaattoria ja AdBlue-lisäainetta. Niiden tilalla autossa on varastoiva NOx-katalysaattori. Autoissa on vakiovarusteena myös BlueEfficiency-varustepaketti, joka sisältää esimerkiksi Eco satrt/stop –toiminnon. Keskikulutus on pienimmillään vain 4,3 litraa satasella. Euro 6 –tasolla dieselmoottorien vääntömomentti on kasvanut 20 Nm. Moottorien tehot vaihtelevat jatkossa 55–81 kW (75–110 hv) välillä ja vääntömomentit 200–260 newtonmetriin.

Nico Rosberg korjasi Monacossa kolmannen peräkkäisen voiton

Toukokuun 3. viikonloppuna ajettu Monacon Grand Prix päättyi lopulta Nico Rosbergin osin onnekkaaseen voittoon. Kisaa ylivoimaisesti johtanut Mercedes AMG Petronas –tallin Lewis Hamilton kutsuttiin renkaanvaihtoon turva-auton saavuttua radalle, eikä hän radalle palattuaan enää päässyt nousemaan kolmatta sijaa korkeammalle. Voittoon kaasutteli näin ennen turva-autoa toisena ajanut Rosberg. Hänestä tuli siten neljäs F1-kuljettaja, joka on saavuttanut ruhtinaskunnan katuradalla kolme peräkkäistä voittoa. Muut ovat Graham Hill , Alain Prost ja Ayrton Senna . Hamilton jatkaa F1-sarjan johdossa 10 pisteen erolla Rosbergiin. ”Ralliurani onnekkain sattumus. Ennen turva-autoa Lewis oli tehnyt täydellistä työtä ja ollut minua parempi koko viikonlopun, joten hän olisi varmasti ansainnut voiton. Hänestä täytyy tuntua hirveältä”, Nico tunnusti kisan jälkeen.

Lentomatkustamisen uusi taso: Mercedes-Benz Style ja Lufthansa yhteistyössä

VIP-luokan lentomatkustajat saavat jatkossa nauttia entistä yksilöllisemmästä ja ylellisemmästä matkakokemuksesta. Mercedes-Benz Style ja Lufthansa Technik ovat hahmotelleet lyhyiden ja keskipitkänmatkan reittikoneisiin soveltuvan sisustusratkaisun, joka muuttaa perin pohjin lentokonesisustamisen laatustandardit. Uusi matkustamo on yhtenäinen kokonaisuus, jossa lattia, seinät ja kattopinnat sulautuvat toisiinsa saumattomasti ja jossa istuimet sulautuvat osaksi sisustuksen kokonaisuutta. Ikkunat on peitetty mustin paneelein, jotka ”kelluvat” lasiruutujen edessä ja jotka voidaan sähköisesti himmentää tai muuttaa läpinäkyviksi Mercedes-Benzin Magic Sky –teknologiaratkaisun tapaisesti. Tulevien kuukausien aikana yhtiöt arvioivat sisustuskokonaisuuden kaupallistamisen mahdollisuuksia.