VERTAILU: TOYOTA-KUSKIT VUODEN 2015 MERKKIUSKOLLISIMPIA – KALLIIT SAKSALAISMERKIT ALAMÄESSÄ

Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden vuosittaisen merkkiuskollisuusvertailun voitti Toyota. Kalliit saksalaismerkit Audi, BMW ja Mercedes-Benz kärsivät kovasta laskusta. Päästöskandaalin vaikutukset eivät näy vielä.

Bisnoden vuoden 2015 Loyalty Awards -merkkiuskollisuuspalkinnon saa Toyota. Japanilainen autonvalmistaja on edeltävinä vuosina ollut toistuvasti kärjen tuntumassa. Viime vuonna jopa kaksi kolmesta Toyotan omistajasta valitsi merkin uudelleen auton vaihdon yhteydessä.

”Toyotan voittoa korostavat vuodesta toiseen toistuva hyvä sijoitus sekä kärkijoukon ylivoimaisesti suurimmat myyntimäärät”,toteaa Bisnoden toimitusjohtaja Juha Airaksinen .

Voittajan takana seuraavina tulevat Subaru, Dacia, Skoda ja Kia. Vaikka edellisvuoden yllätysvoittaja Dacia tippui kolmannelle sijalle ja kärsi merkkiuskollisten määrässä, on sen asema kärkijoukossa vakiintunut. Dacia onnistui lisäksi viime vuonna houkuttelemaan suhteellisesti eniten autoilijoita omaan leiriinsä muilta merkeiltä.

”Vaikka päästöskandaalin kytkettyjen merkkien suunta on laskeva, muutokset edellisvuoteen ovat melko pieniä. Lisäksi Volkswagen piti melko hyvin asemansa. Vuoden päästä kuva voi olla hyvin erilainen” , toimitusjohtaja Juha Airaksinen Bisnodesta jatkaa.

95839e61fb98a6c4_800x800ar

Kalliit saksalaismerkit alamäessä

Hintavammat merkit jäivät merkkiuskollisuudessa kauas edullisempien taakse. Erityisesti kalliit saksalaismerkit kärsivät kovan laskun. Mercedes-Benz ja BMW tippuivat nyt jopa kymmenen kärjestä. Molempien merkkien omistajista vain noin 40 prosenttia pitäytyy samassa merkissä autoa uuteen vaihtaessaan.

Kalliimmat automerkit ovat aina menestyneet vertailussa edullisempia heikommin. Nyt nähty lasku on kuitenkin poikkeuksellista. Vaikea taloustilanne kiristää autoa hankkivan kukkaron nyörejä ”, Bisnoden toimitusjohtaja Juha Airaksinen pohtii tuloksia.

Analyysi perustuu Trafin tietoihin kaikista uuden henkilöauton vuonna 2015 ostaneista yksityishenkilöistä. Bisnode on seurannut merkkiuskollisuutta ja jakanut Loyalty Awards -palkintoja jo vuodesta 2006.