Volvo Cars tavoittelee miljoonan sähkökäyttöisen auton myyntiä vuoteen 2025 mennessä

b293e43e49568980_800x800ar

Premium-autonvalmistaja Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä.

Ruotsalaisyhtiö suunnittelee saavuttavansa tavoitteen tarjoamalla vähintään kaksi hybridiversiota jokaisesta mallistaan ja julkaisemalla ensimmäisen täyssähköautonsa vuonna 2019.

– Tämä on tarkoituksellisesti kunnianhimoinen tavoite. Haaste on suuri, mutta Volvo haluaa olla sähköistämisen eturintamassa, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo on valmistautunut sähkökäyttöisten autojen esiinmarssiin viiden viime vuoden ajan. Se on kehittänyt kaksi täysin uutta alustarakennetta – skaalattavan alustan (SPA) ja kompaktin modulaarisen alustan (CMA) – jotka voivat käyttää joko hybridi- tai täyssähköautotekniikkaa.

Suuremmat 90- ja 60-sarjan autot rakennetaan SPA-alustalle. Volvo esittelee pian kansainvälisen malliston pienempiä 40-sarjan autoja, jotka perustuvat CMA-alustalle. Kaikista autoista tulee myös sähkökäyttöiset versiot. Miljoonan sähkökäyttöisen auton myyntitavoite käsittää kaikki mallit yhdessä.

a74a6c4df1bd5ed2_800x800ar

 

Uusi sähkökäyttöisten autojen tavoite on osa Volvon laaja-alaista strategista kestävän kehityksen ohjelmaa, joka julkistettiin tänään. Se sisältää useita uusia sitoumuksia, jotka nostavat kestävän kehityksen tulevaisuuden liiketoiminnan keskipisteeseen.

Uuden sitoumuksen nimeksi on annettu ”omtanke” , joka tarkoittaa ruotsiksi ”huomioonottamista” tai ”välittämistä”.

Volvo on mm. sitoutunut soveltamaan ilmastoneutraalia toimintaa vuoteen 2015 mennessä, nostamaan naisten osuuden johtotehtävissä 35 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä ja etenemään kohti visiotaan, jonka mukaan vuonna 2020 kukaan ei menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti uudessa Volvo -autossa. Kestävää kehitystä edistetään yhteistyössä kansainvälisten kumppanien kanssa.

– Kestävä kehitys ei ole mitään uutta tai jotain, joka vaikuttaa jossakin yrityksemme ulkopuolella. Se on kiinteä osa kaikkea toimintaamme. Uusi sitoutuminen kestävään kehitykseen kuvastaa Volvon perusarvoja, joiden mukaan kasvun on oltava vastuuntuntoista, Håkan Samuelsson toteaa.

Lisätietoja Volvon uudesta laaja-alaisesta sitoutumisesta kestävään kehitykseen löytyy täältä

Volvon sähkökäyttöisten autojen suunnitelma löytyy tästä raportista: Volvo Cars Sustainability Report 2015