Suomalainen Autoklinikka-konserni ja ruotsalainen Werksta-ketju yhdistyvät – Tavoitteena Pohjoismaiden johtava autovaurioiden korjaamoketju vuoteen 2020 mennessä

ae1c38ef-0fa3-4b35-83e9-884344b64c53-main_image

Suomen suurimmaksi yksityiseksi vauriokorjaamoketjuksi kasvanut Autoklinikka yhdistyy uuden ruotsalaisen Werkstan kanssa. Syntyvän kokonaisuuden enemmistöomistajaksi tulee Werksta-ketjun vuonna 2015 perustaneen pääomasijoitusyhtiö Procuritas Partnersin hallinnoima rahasto. Autoklinikan pääomistajasta Patrik Puskalasta tulee samalla yhtiön suurin henkilöomistaja. Autoklinikka jatkaa toimintaansa Suomessa omalla tuotemerkillään ja sen toimiva johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Autoklinikka on systemaattisesti toteuttanut strategiaansa kasvaa alan johtavaksi toimijaksi Suomessa. Yrityskaupan myötä tavoite laajenee kattamaan myös Pohjoismaat, sillä hiljattain perustettu Werksta jakaa Autoklinikan vision. Kaupan myötä Werksta saa Suomesta osaamista ja kokemusta autokorjaamopalveluiden konseptointiin, asiakaspalvelun kehittämiseen ja kannattavaan laajenemiseen.

”Olemme erittäin iloisia, että Autoklinikka tulee osaksi Werksta-ketjua. Yhtiö on vauriokorjauspalveluiden edelläkävijä ja Patrik Puskala tiimeineen on tehnyt erinomaista työtä koko alan yleiseksi kehittämiseksi. Toivomme, että useita Autoklinikan luomia konsepteja ja toimintamalleja päästään jatkossa hyödyntämään myös Ruotsissa. Heidän asiantuntemuksensa tulee varmasti auttamaan meitä saavuttamaan yhteisen tavoitteemme olla sekä vakuutusyhtiöiden että kuluttaja-asiakkaiden ensisijainen valinta autovahingon sattuessa”, sanoo Werkstan hallituksen puheenjohtaja Björn Lindberg ja lisää, että yhdistyminen Autoklinikan kanssa tukee yhtiön tavoitetta kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi vauriokorjaamoketjuksi vuoteen 2020 mennessä.

f960f082-323f-498f-b422-25eef39e6897-original
”Olemme viiden vuoden aikana moninkertaistaneet toimintomme Suomessa. Yli 20 % vuotuinen kannattava kasvu ja yhdeksän onnistunutta yrityskauppaa osoittavat, että valitsemamme suunta on oikea. Tässä kaupassa suomalaisilla on paljon annettavaa kansainvälisen ketjun rakentamiseen ja voimmekin Werkstan kanssa jatkaa kasvun tiellä nyt Suomea laajemmin”, taustoittaa Autoklinikka-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Patrik Puskala yhtiön yhdistymistä ruotsalaisten kanssa.

Puskala lisää, että autoalan jälkimarkkinakentässä on odotettavissa lähivuosina vielä useita yhdistymisiä: ”Suomi on vauriokorjaamisalan pirstaleisesta markkinarakenteesta johtuen edelleen alhaisella kehitysasteella. Osaamis- ja laatuvaatimusten kasvu ja vakuutusyhtiöiden pyrkimys kumppaniverkostojen harventamiseen ohjaavat kuitenkin alan keskittymistä. Me tulemme olemaan tämän keskittymisen ytimessä.”

Werksta on vuonna 2015 perustettu vauriokorjausketju, joka kasvaa yrityskauppojen myötä. Werksta-ketjuun kuuluu esimerkiksi ruotsalaisen vauriokorjausalan lippulaivayritys RM Bilservice, joka on muiden muassa Aston Martinin, Jaguarin, Bentleyn, Teslan, Audin, Mercedes-Benzin ja BMW:n auktorisoitu vauriokorjaaja.

”Tulemme kaupan myötä vahvistamaan teknistä osaamistamme ja saamme arvokasta kokemusta merkkiauktorisoinneista. Laajempi verkosto mahdollistaa syvällisemmän palvelukehityksen yhteistyössä vakuutusyhtiö- ja yritysasiakkaidemme kanssa. Kauppa tuo resursseja kasvumme varmistamiseksi myös jatkossa ja etsimme Suomessa verkostoomme uusia ostokohteita ja kumppanikorjaamoja. Ruotsissa Werksta toimii läheisessä yhteistyössä merkkiliikkeiden kanssa ja näemme tämän mahdollisuuden entistäkin kiinnostavampana jatkossa myös Suomessa”, lisää Patrik Puskala.

Autoklinikan ja Werkstan yhdistymisjärjestely on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.