Valmet Automotive jatkaa A-sarjan valmistusta vuonna 2017

13062368_1180479481992578_2524726523786279019_n

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2017. Ensi vuoden alussa Uudessakaupungissa käynnistyy myös Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto.

A-sarjan suuren kysynnän vuoksi Valmet Automotive jatkaa mallin sopimusvalmistusta ja tarjoaa Mercedes-Benzille lisävalmistuskapasiteettia. Valmet Automotive on onnistunut erinomaisesti A-sarjan tuotannossa. Tuotanto käynnistyi ennätysnopeasti elokuussa 2013, ja Suomessa on valmistettu jo yli 100 000 A-sarjan autoa.

– Olemme tyytyväisiä sopimuksen jatkoon vuodelle 2017. Yhdessä GLC-valmistussopimuksen kanssa se on uusi osoitus luottamuksesta ja asiakastyytyväisyydestä, jonka Daimler AG ja Valmet Automotive ovat saavuttaneet monivuotisella yhteistyöllä, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Nyt ilmoitettu sopimuksen jatko tarkoittaa, että vuoden 2017 aikana Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan yhtäaikaisesti kahta Mercedes-Benzin mallia, A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia. A-sarjan jatko ei edellytä muutoksia tuotantoon, ja GLC:n tuotannollistamisprojekti etenee aikataulun mukaisesti.

Uudenkaupungin tehtaalla kahden erilaisen volyymiautomallin rinnakkaistuotannossa molemmat käyttävät samaa maalaamo- ja kokoonpanolinjaa, hitsaamot ovat puolestaan malleille erilliset. Vastaavasta tuotantomallista ja siihen liittyvistä järjestelyistä Valmet Automotivella on vuosikymmenten kokemus aina 1970-luvulta alkaen.