Suosittu kotimainen taksisovellus Valopilkku täytti vuoden!

Valopilkku - Yksi vuotta

Suomen suosituin kotimainen taksisovellus Valopilkku avattiin vuosi sitten Tampereella, Hämeenlinnassa ja Vaasassa. Tänään Valopilkun piirissä on jo yli 6000 taksia, 160 paikkakuntaa ja neljä miljoonaa kuluttajaa Lapista Helsinkiin. Sovelluksella on yli 80 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja sillä  tilataan yli 60 000 taksimatkaa kuukausittain. Taksin tilaaminen on sovelluksella ilmaista, nopeaa ja näppärää.

Valopilkku on osa kotimaisen taksialan digitalisaatiota ja se siirtänyt käytännössä koko suomalaisen taksijärjestelmän asiakkaan älypuhelimeen. Sovellus paikantaa asiakkaan itsenäisesti ja ilmoittaa asiakkaalle taksin arvioidun saapumisajan sekä taksin katolla olevan keltaisen valon kupunumeron. Taksin saapumista voi seurata kartalta (osassa Suomea), jonka lisäksi sovellus ilmoittaa asiakkaalle push-viestillä auton saapumisen.  Sovelluksella voi valita autotyypin tilataksista normaaliin henkilöautoon, tehdä ennakkotilauksen ja arvioida taksipalvelun laatua tähtinäppäimistöllä ja tekstitse. Uudenlainen ja asiakkaalle helppo palautteenantotapa kuljettajien toiminnasta ja taksimatkan laadusta on antanut taksiyrityksille ja tilausvälitysyhtiöille hyvän välineen taksipalveluiden laadun kehittämistyöhön.
Valopilkku on täydentää entisestään taksin eri tilaustapamahdollisuuksia. Taksin voi tilata edelleen puhelimitse soittamalla, tolpalle ja taksiasemalle kävelemällä sekä niin sanotusti käsipystynä lennosta. Myös tekstiviestitilaukset ja paikalliset älypuhelinsovellukset toimivat osassa Suomea.

Valopilkku on kotimainen sovellus, joka on Suomen Taksiliiton 100-prosenttisesti omistaman Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja tilausvälitysyhtiöiden yhteisponnistus. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta ja suunnittelusta vastaavat kotimaiset yritykset Taiste ja Blind Angle Software.

Sovelluksen kautta annettujen kymmenien tuhansien palautteiden keskiarvo taksipalvelusta on 4,5 tähteä, yli 2/3 osaa täydet viisi tähteä. Valopilkun kehitystyö perustuu jatkuvaan vuoropuheluun asiakkaiden kanssa. Sovelluksesta kehitetään parhaillaan uusia versioita, jotka julkistetaan myöhemmin – esimerkiksi mobiilimaksu-mahdollisuutta suunnitellaan parhaillaan.  Lähiaikoina Valopilkku on laajenemassa seuraavaksi muun muassa Seinäjoelle ja Pieksämäelle.

Sovelluksen toiminta-alueen voi tarkastaa helpoiten www.valopilkkutaksi.fi –sivustolta ja sen voi ladata Google Play, Windows Phone ja App Store –sovelluskaupoista. Valopilkku toimii iPhonella, Androidilla ja Windows Phonella (versio 8 tai uudempi).

Keskustelua sovelluksesta käydään Twitterissä #valopilkku ja Taksiliiton Facebook-sivuilla. Näin tilaat Valopilkulla taksin –videon voi katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=-Dix72nXg64