Suomen suosituin taksisovellus Valopilkku Seinäjoen seudulle

Juuri vuoden täyttänyt Suomen suosituin taksisovellus Valopilkku on avattu tänään Seinäjoen Keskustaksi Oy:n toiminta-alueella Seinäjoella, Peräseinäjoella, Nurmossa, Ylistarossa, Lapualla ja Ilmajoella liki 100 taksin voimin. Taksin voi tilata sovelluksella ilmaiseksi, nopeasti ja näppärästi. Valopilkulla on jo yli 80 000 rekisteröitynyttä käyttäjää, ja sillä tilataan yli 60 000 taksimatkaa kuukausittain. Sovelluksen piiriin kuuluu yli 6000 taksia, 160 paikkakuntaa ja neljä miljoonaa kuluttajaa.

Valopilkku on osa kotimaisen taksialan digitalisaatiota, ja se on siirtänyt käytännössä koko suomalaisen taksijärjestelmän asiakkaan älypuhelimeen. Sovellus paikantaa asiakkaan itsenäisesti ja ilmoittaa asiakkaalle taksin arvioidun saapumisajan sekä taksin katolla olevan keltaisen valon kupunumeron. Lisäksi sovellus ilmoittaa asiakkaalle push-viestillä auton saapumisen. Valopilkulla asiakas voi antaa myös välittömän palautteen taksipalvelusta 1-5 tähdellä ja tekstitse. Taksin voi tilata myös ennakkoon sovelluksella.

Valopilkku täydentää entisestään taksin eri tilaustapamahdollisuuksia. Taksin voi tilata edelleen puhelimitse soittamalla, tolpalle ja taksiasemalle kävelemällä sekä niin sanotusti käsipystyllä lennosta. Myös tekstiviestitilaukset ja paikalliset älypuhelinsovellukset toimivat osassa Suomea.

Valopilkku on kotimainen sovellus, joka on Suomen Taksiliiton 100-prosenttisesti omistaman Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja tilausvälitysyhtiöiden yhteisponnistus. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta ja suunnittelusta vastaavat kotimaiset yritykset Taiste ja Blind Angle Software.

Sovelluksen kautta annettujen kymmenien tuhansien palautteiden keskiarvo taksipalvelusta on 4,5 tähteä, yli 2/3 osaa täydet viisi tähteä. Valopilkun kehitystyö perustuukin jatkuvaan vuoropuheluun asiakkaiden kanssa. Sovelluksesta on parhaillaan kehitteillä uusia versioita – esimerkiksi mobiilimaksu-mahdollisuus on suunnittelupöydällä.

Sovelluksen voi ladata helpoiten www.valopilkkutaksi.fi –sivustolta ja Google Play, Windows Phone ja App Store –sovelluskaupoista. Valopilkku toimii iPhonella, Androidilla ja Windows Phonella (versio 8 tai uudempi).

Keskustelua sovelluksesta käydään Twitterissä #valopilkku ja Taksiliiton Facebook-sivuilla.

 

Näin tilaat Valopilkulla taksin –videon voi katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=-Dix72nXg64