Lähitaksi mukaan tulevaisuuden älykkääseen liikkumispalveluun

Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan taksien tilausvälitysyhtiö Lähitaksi Oy lähtee mukaan uuteen liikkumispalveluun, jonka avulla asiakkaat voivat yhdistää saumattomasti toisiinsa eri liikkumismuotoja.

Lähitaksin yhteistyökumppani on suomalainen MaaS Global Oy, joka toimii liikenteen palveluoperaattorina liikennepalvelujen tarjoajien ja käyttäjien välillä.
Yrityksen kehittämä Whim-liikkumissovellus yhdistää kaikki olemassa olevat liikennepalvelut samaan mobiilisovellukseen ”yhden lipun periaatteella” ja rakentaa eri liikenteen muodot yhdistäviä palvelupaketteja kuluttajille.

Sovellus helpottaa käyttäjien arkea, kun esimerkiksi paikallisbussi-, juna- ja taksimatkan vaativan reitin voi suunnitella ja ostaa matkan yhtenä pakettina. Lähitaksi on ensimmäinen taksien tilausvälitysyhtiö, joka liittyy mukaan Whim-sovelluksen palvelutarjontaan. Tämä nostaa Lähitaksin koko maailmassa taksialan edelläkävijöihin MaaS-palveluissa. MaaS (mobility as a service eli liikkuminen palveluna) on konsepti, jonka ideana on yhdistää eri liikennemuotoja digitaalisuuden avulla.

Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen sanoo, että Lähitaksi on jo yli 50 vuoden ajan kehittänyt aktiivisesti taksipalveluita pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella. Järjestelmiensä digitalisoinnissa yritys kuuluu alansa pioneereihin.
”Olemme luonnollisesti ja innokkaasti mukana kehittämässä uusia liikenteen palvelumalleja, joista nyt käynnistyvä Whim-liikkumissovellus on maailmanlaajuinen edelläkävijä. Lähitaksin monipuolinen taksikalusto soveltuu erinomaisesti olennaiseksi osaksi uutta, kaikkia liikkumismuotoja tehokkaasti hyödyntävää palvelumallia”, Juha Pentikäinen toteaa.

Maas Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen sanoo, että Lähitaksi on osoittanut olevansa paras mahdollinen kumppani uuden luonnissa.
”Lähitaksi on ensimmäinen aito MaaS-taksitoimija. Yritys lähti heti alusta asti rohkeasti toteuttamaan rajapintoja MaaS-tarjonnan toteuttamiseksi.”
Hietasen mukaan Whim-palvelu lanseerataan ensimmäisenä Suomessa, ja tavoitteena on nopea kansainvälinen kasvu.

”MaaS Global käy jo aktiivisesti neuvotteluja eri maiden palveluntarjoajien kanssa tuodakseen MaaS-tarjoaman myös muille alueille”, Hietanen toteaa.