Savonlinja aloittaa HSL-liikennöinnin

DG3RQDwXgAAxxD8

Suomen elämänmakuisin bussiyhtiö Savonlinja aloittaa liikennöinnin pääkaupunkiseudulla.

HSL on kilpailuttanut bussiliikennöitsijöitä elokuussa 2017 käynnistyvään liikenteeseen. Tarjouskilpailu 39/2016 koski yhteensä 95 bussia kahdeksassa eri kohteessa, joihin sisältyi Helsingin ja Vantaan sisäisiä linjoja sekä seutulinjoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Useat tarjouskilpailussa mukana olleet linjat sisältyvät HSL:n hallituksen hyväksymään Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan.

Tarjouskilpailun liikenteestä Savonlinja-yhtiöihin kuuluva Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy voitti 42 auton arkiliikenteen. Tarjouksia vertailtiin niiden kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

– Voitto tarkoitti Savonlinjalle mittavia, liki sadan kuljettajan rekrytointeja sekä 45 uuden auton hankintaa, toteaa liiketoimintajohtaja Harri Leskinen tyytyväisenä. Kalustohankinta Volvolta onkin Savonlinjan historian suurin yksittäinen investointi ja merkittävä myös Volvolle, kertoo Leskinen.

Bussit ovat Euro VI -normin täyttäviä uusia busseja, jotka on varustettu matkustamotilan ilmastoinnilla, automaattisella palosammutusjärjestelmällä ja ajotavan seurantajärjestelmällä. Lisäksi kuljettajan turvallisuutta parannetaan turvaohjaamolla ja kameravalvonnalla. Tämän lisäksi kaikissa busseissa on HSL:n määräysten mukainen alkolukko ajonestolaitteena.

Maanantaista 14.8. alkaen Savonlinjan bussit ajavat linjoilla 79B, 506, 73, 73N, 74, 74N, 611 ja 611B.