Autokoululiitto liittyi SKAL:n rakentaman EU-edunvalvonnan piiriin Brysselissä

print_g9uP1iRR7H

Sopimuksen allekirjoittaminen. Kuvassa vasemmalla toimitusjohtaja Ari Heinilä Suomen Autokoululiitto ry:stä ja oikealla toimitusjohtaja Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:stä.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n Suomen Yrittäjille sekä maantieliikenteen järjestöille tarjoama edunvalvontapalvelu laajeni entisestään, kun Suomen Autokoululiitto ry tuli mukaan toimintaan. Edunvalvontapalvelun kautta Autokoululiitto saa liikennettä ja erityisesti ajo-oikeussäädöksiin liittyvää tietoa ja raportointia EU-asioista.

Suomen Autokoululiitto ry:n ja SKAL ry:n kaksivuotinen sopimus EU-edunvalvontapalveluista astui voimaan 1. toukokuuta. SKAL:n luoma edunvalvontayksikkö palvelee jo entuudestaan Autoliikenteen Työnantajaliittoa, Suomen Yrittäjiä, Linja-autoliittoa, Suomen Taksiliittoa sekä Suomen Tieyhdistystä. Järjestöjen yhteinen Brysselin toimisto on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten toimijoiden kovimmassa ytimessä.

Liikennesektorin lainsäädännöstä noin 90 prosenttia säädetään EU-tasolla ja kaiken kaikkiaan yritystoimintaan vaikuttavista säädöksistäkin jo kolme neljästä. Vuonna 2012 perustettu ja nyt jo seitsemän järjestön yhteenliittymäksi laajentunut edunvalvontayksikkö toimii samoissa tiloissa Elinkeinoelämän Keskusliiton kanssa. Tämä mahdollistaa suomalaisjärjestöjen tiiviin yhteistyön ja verkottumisen EU-päätöksenteossa. Tällä hetkellä toimistolla työskentelee johtaja Pasi Moision lisäksi kaksi vuosittain vaihtuvaa asiantuntijaharjoittelijaa.