AUTOLIITTO: Matti Niemi on Vuoden tiepalvelumies 2014

92c47a7ec79de0d5_800x800ar

Turkulainen Matti Niemi on valittu Vuoden tiepalvelumieheksi Autoliiton valtakunnallisilla tiepalvelupäivillä Kemissä. Halu auttaa pulaan joutuneita motivoi Niemeä monien muiden tiepalvelumiesten tapaan aikaa vievässä harrastuksessa.

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun vuotuisia tiepalvelupäiviä vietetään tänä viikonloppuna Kemissä. Tiepalvelupäivät kokoavat nyt jo 46. kertaa tiepalvelumiehet eri puolilta Suomea yhteen vaihtamaan kuulumisia, viettämään aikaa yhdessä ja mittaamaan osaamistaan toimintakilpailussa. Yksi päivien kohokohdista on Vuoden tiepalvelumiehen valinta. Tänä vuonna Vuoden tiepalvelumieheksi valittiin turkulainen Matti Niemi .

Niemi aloitti vapaaehtoisena tiepalvelumiehenä vuonna 1998 halusta auttaa pulassa olevia ihmisiä. Monista muista tiepalvelumiehistä poiketen hänellä ei ollut ennestään tuttuja tiepalvelutoiminnassa mukana. Nykyisin hän toimii Varsinais-Suomen tiepalveluasiamiehenä sekä tiepalvelutoimikunnan ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtokunnan jäsenenä.

”Olen ollut Autoliiton jäsen 1970-luvun alkupuolelta lähtien ja minulle tulee siten Moottori-lehti. Lehdestä luin sitten kerran juttua tiepalvelusta ja innostuin toiminnasta. Olen aina touhunnut autojen parissa”, Niemi kertoo tiepalveluharrastuksen aloittamisesta.

Tiepalvelumiehiltä vaaditaan teknisen osaamisen lisäksi muun muassa ensiaputaitoja. Ne Niemellä olivat halussa jo laivalla tehdyn työuran ansiosta. Laivalla hän kuului työntekijöistä koulutettuun hätäensiapuryhmään, joten hänellä ei jää sormi suuhun onnettomuuspaikalle jouduttaessa.

Tiepalvelumies tekee paljon muutakin kuin vain korjaa tienpäällä rikkoutuneita ajoneuvoja. Muun muassa liikenteenohjaukset työllistävät tiepalvelumiehiä.

”Tällä hetkellä autamme uusimman Vareksen kuvauksissa. Se on jo seitsemäs elokuvaprojekti, jonka yhteydessä olen liikenteenohjauksessa mukana”, Niemi sanoo.

Autojen korjaaminen tien päällä on yhä haastavampaa. Ongelmia tulee jo konehuoneeseen kurkistettaessa.

”Ennen kun avasi konepellin, siellä näkyi moottori. Nykyään siellä on muovilaatikko”, Niemi viittaa moottorien suojakoteloihin. Tietotekniikan lisääntyminen asettaa omat haasteensa, mutta perinteisemmätkin viat vaivaavat yhä.

”Nykyisin harvassa uudessa autossa on enää vararengasta, mikä aiheuttaa ongelmia rengasrikon sattuessa. Polttoaineen loppuminen on lisääntyvä matkan keskeytymisen syy, kun ihmiset luottavat sokeasti ajotietokoneen näyttämään jäljellä olevaan ajomatkaan. Nyt kesällä yllättävän yleinen syy siihen, että matka ei ole päässyt edes alkamaan on se, että kannettava jääkaappi tai kylmälaukku on jätetty yöksi syömään virtaa autosta”, Vuoden tiepalvelumieheksi valittu Matti Niemi sanoo.