Autonrengasliitto ry: AUTOILIJAT EIVÄT TUNNE RENKAIDENSA KUNTOA – Vesiliirto vaanii kuluneilla renkailla

d0a06f85-c931-4608-bda4-ad5cee02666b-main_image
Urasyvyysmittaus: Useimmat autoilijat tarkistavat renkaidensa urasyvyyden vain renkaanvaihdon yhteydessä.
Autojen renkaat ovat joutuneet tänä kesänä poikkeuksellisen lujille. Leudon talven ja pitkälle jatkuneen nastakauden jäljiltä tienpinnat olivat alkukesästä tavallistakin karkeampia. Sen jälkeen tulivat helteet, jotka nostivat renkaiden lämpöä ja lisäsivät renkaiden kulumista. Ja lopulta saapuivat rankkasateet, jolloin vesiliirto on päässyt yllättämään monet loppuun ajetuilla kesärenkailla.

Jokasyksyisissä rengasratsioissa on ilmennyt, että autoilijat ajavat renkaansa useimmiten huomaamattaan kehnoon kuntoon. Huonoilla renkailla ajavista vain joka neljäs tiedostaa renkaidensa kunnon. Kampanjapäällikkö Risto KeskiruokanenAutonrengasliitosta kantaa huolta välinpitämättömyydestä: ”Vain autonsa ja renkaansa tunteva kuljettaja pystyy säätämään tilannenopeuden ja turvavälin vallitsevan kelin mukaiseksi.”

f11a62bd-e038-4bb4-a054-8c0274b3d081

 

Rengaspainetarkistus: Vain joka seitsemäs autoilija tarkistaa rengaspaineet kuukausittain suosituksen mukaisesti.

Urasyvyydet tarkistettiin viimeksi keväällä

Autonrengasliiton kuluttajakyselyn mukaan autoilijat kyyristyvät harvoin renkaidensa äärelle. Useimmat (60 %) tarkistavat renkaidensa urasyvyyden vain keväällä ja syksyllä renkaanvaihdon yhteydessä. Kuukausittain renkaitaan syynää vain joka kahdeskymmenes (5 %) kuski. Rengaspaineita seurataan hieman tiiviimmin, mutta vain joka seitsemäs (14 %) tarkistaa paineet vähintään kuukausittain suosituksen mukaisesti.

Tutkimus toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa helmikuussa 2014 Autonrengasliiton toimeksiannosta. Kyselyyn osallistui 1 023 suomalaisautoilijaa, jotka vastasivat taloudessaan rengasasioista. Ks. tutkimustulokset renkaiden kuntotarkistuksista liitteessä 1.

Liite 1. Renkaiden kuntotarkistukset

 

Liite 1. Renkaiden kuntotarkistukset (Autonrengasliiton kuluttajakysely 2014)

Huonokuntoiset renkaat yleisin rengasriski

Renkaat ovat suurin ajoneuvoon liittyvä riskitekijä liikenteessä. Tutkijalautakuntien mukaan renkaat ovat riskitekijänä joka seitsemännessä (14,6 %) henkilö- tai pakettiauton aiheuttamassa kuolonkolarissa. Huonokuntoiset renkaat ovat yleisin renkaisiin liittyvä riskitekijä. Lisäksi tutkijalautakunnat ovat kiinnittäneet huomiota sopimattomaan rengastukseen, vääriin rengaspaineisiin ja muihin rengasriskeihin. Ks. yleisimmät rengasriskit liitteessä 2.

51281844-2eb0-4997-a5ce-ff94aade7aa2

 

Liite 2. Yleisimmät rengasriskit (Liikennevakuutuskeskus/VALT 2000-2012)

Henkilö- ja pakettiautoilla on aiheutettu 2000-luvulla yhteensä 2 830 kuolonkolaria, joista 414 tapaukseen liittyy jokin rengasriski. Rengasonnettomuuksissa kuoli 494 ja vammautui vakavasti 164 henkilöä. Tiedot ilmenevät Liikennevakuutuskeskuksen onnettomuustietokannasta 2000-2012.

Rengasratsiat käynnistyvät ensi viikolla

Viime syksyn rengasratsioissa noin joka viidennessä autossa oli alla huonokuntoiset renkaat. Taloudellisen epävarmuuden ja renkaille raastavan kesäkauden myötä rengasturvallisuus on vaakalaudalla. ”Kaikki merkit viittaavat siihen, että kesärenkaiden syyskunto on romahtamassa. Surkea tilanne tulee valitettavan monille puskan takaa”, Keskiruokanen ennakoi.

Tämän syksyn Rengasratsia-turvallisuuskampanja järjestetään 8.9.-12.9. perinteiseen tapaan. Yhden välivuoden jälkeen rengasratsioita järjestetään tien päällä laajasti koko maassa. Samalla kerätään seurantatietoa henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntokehityksestä. Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi ovat kampanjoineet rengasturvallisuuden puolesta jo syksystä 1997 lähtien.