Bensiini- vai dieselmoottori? Boschin infografiikka auttaa tekemään oikean päätöksen

Yleisesti ajatellaan, että dieselmoottori on kannattava valinta ihmisille, jotka ajavat paljon, kun taas muiden kannattaisi valita bensiinikäyttöinen auto. Diesel-moottorilla varustettu auto kuluttaa jopa 25 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin bensiinikäyttöinen auto, mutta bensiinimoottorilla varustetut autot ovat toisaalta usein halvempia ostaa, vakuuttaa ja käyttää. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että diesel-auto on ylimääräisen investoinnin arvoinen, mikäli vuotuinen ajokilometrimäärä ylittää 15000 kilometriä.

Valintaa tehdessään kuljettajien tulisi kuitenkin harkita muutakin kuin vuotuista ajokilometrimäärää, sillä molemmilla voimanlähteillä on vahvuutensa esimerkiksi eri ajoneuvoluokissa: “Modernit bensiinimoottorit tekevät jopa edullisista pienistä autoista tehokkaita, kun taas kehittyneet dieselmoottorit pitävät suuren farmariauton kulutuksen kurissa ja ajonautinnon korkeana”, sanoo Robert Bosch GmbH:n johtoryhmän jäsen Rolf Bulander . Toisaalta siinä, missä täysiveriset urheiluautot hyötyvät modernien bensiinimoottoreiden loistavasta reaktiokyvystä, dieselmoottori on vääntövoimansa ansiosta paras vaihtoehto suurille katumaastureille.

80e520309f15e3e2_800x800ar

Bosch on koonnut infograafin, jonka avulla kuljettajat voivat valita itselleen sopivimman moottorin. Esitys auttaa vertailemaan eri voimanlähteiden hyötyjä sekä hahmottamaan, puoltaako kuljettajan yksilöllinen ajoprofiili bensiini- vai dieselmoottorin valintaa. Lisäksi infograafi tarjoaa tietoa suomalaisesta automarkkinasta ja esittelee maamme myydyimmät bensiini- ja dieselmallit.