Bridgestone panostaa alan eniten renkaiden tutkimus- ja tuotekehitykseen

bmw-palkinto

Jäisten kelien myötä talvirenkaiden vaihto tulee jälleen ajankohtaiseksi. Vaihdon yhteydessä kannattaa tarkistaa myös talvirenkaiden kunto, sillä huonokuntoiset talvirenkaat vaikuttavat merkittävästi liikenneturvallisuuteen.

Bridgestonen tutkimusten mukaan:

  • Laadukkailla premium-renkailla on merkittävin vaikutus ajoturvallisuuteen. 44 km/h ajonopeudella jarrutusmatka lyheni premium-renkailla peräti 12 metriä verrattuna halpoihin renkaisiin.
  • Laadukaskaan talvirengas ei ole turvallinen, jos renkaissa ei ole tarpeeksi ilmanpainetta. Euroopassa 78 prosenttia autoilijoista ajaa renkailla, joissa on liian alhainen ilmanpaine. 

Bridgestone on kerännyt viime vuosina markkinatutkimuksilla kuluttajien käsityksiä renkaiden vaikutuksesta turvallisuuteen. Vuonna 2013 Bridgestonen teettämän tutkimuksen mukaan 43 prosenttia asiakkaista piti turvallisuutta tärkeimpänä kriteerinä renkaita ostaessaan.

Tuoreessa testissä, joka julkaistiin syyskuussa saksalaisessa aikakauslehti GTÜ:ssa[1], vertailtiin laadukkaita premium-luokan renkaita kuuteen halvimman luokan renkaaseen.

Renkaat vaikuttivat merkittävästi ajoturvallisuuteen: Jarrutusmatka oli premium-renkailla sadekelillä peräti 12 metriä lyhyempi kuin halvoilla renkailla, kun ajonopeus oli 44 km tunnissa.

“Vaikka auto olisi varustettu kaikilla uusimmilla turvalaitteilla, mutta jos sitä ei ole varustettu hyvässä kunnossa olevilla premium-luokan renkailla, kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta ei voi taata”, Bridgestone Finlandin myyntijohtaja Tommi Helikari kertoo.

Bridgestone mittasi myös kymmenistä tuhansista autoista ilmanpaineet ympäri Eurooppaa vuonna 2012. Tulokset olivat huolestuttavat: 78 prosenttia kuljettajista ajaa renkailla, joissa on liian alhainen ilmanpaine. Tämän seurauksena jarrutusmatka pitenee, auton ohjattavuus heikkenee, auton polttoaineen kulutus kasvaa ja renkaat kuluvat nopeammin.

Huippututkimus- ja kehittämisohjelma panostaa turvallisuuteen

Bridgestone panostaa turvallisuuteen ja suorituskykyyn, minkä vuoksi Bridgestone sijoittaa enemmän tutkimukseen ja tuotekehitykseen kuin mikään muu alan yritys maailmassa.

Yhtiö oli yksi ensimmäisistä Run-Flat-tekniikkaa hyödyntävistä pioneereista. Tekniikka mullisti rengasalan sekä samalla paransi merkittävästi turvallisuutta.

Bridgestone valmistaa maailman suurimman valikoiman premium-renkaita kaikentyyppisiin ajoneuvoihin, kuten kuorma- ja linja-autoihin, moottoripyöriin, lentokoneisiin, maatalous- ja rakennuskoneisiin ja tietenkin henkilöautoihin. Yhtiö tarjoaa tienkäyttäjille tietoa renkaiden turvallisuudesta ja suorituskyvystä eri tiemateriaaleilla, ajoneuvoilla ja sääolosuhteissa.

Lokakuussa BMW palkitsi Bridgestonen BMW Supplier Innovation Award 2014 -kilpailussa “Efficient Dynamics” -kategoriassa, joka myönnettiin tunnustuksena uusille Bridgestonen ologista teknologiaa hyödyntäville C02-optimoiduille Ecopia EP500 -renkaille, jotka kehitettiin BMW i3 -sähköautoa varten. Ologista tekniikkaa käytetään myös BMW i8 -hybridimallissa, johon asennetaan Potenza S001 -urheiluautorenkaat.

Tänä vuonna Bridgestone käyttää tutkimukseen ja tuotekehitykseen 700 miljoonaa euroa.

[1] GTÜ, syyskuu 2014 http://www.gtue.de/sixcms/detail.php?id=53904