CITROËN: Pienemmät päästöt ja enemmän käytännöllistä teknologiaa

91a86c62467a5655_800x800ar

Vuonna 2010 lanseeratun toisen sukupolven CITROËN C4:n tuotanto Mulhousen tehtaalla Ranskassa on ylittänyt jo 450 000 auton rajan. Maaliskuusta alkaen menestysmalli saa päivityksen myötä uudet LED- päiväajovalot, vieläkin enemmän käytännöllistä teknologiaa ja uuden sukupolven pienipäästöiset moottorit.

Uuden C4:n elegantti muotoilu, kokonaisvaltainen mukavuus ja nautinnollinen ajettavuus osoittavat, kuinka miellyttäviä tuloksia Citroën saa aikaan hyödyntämällä teknologiaa luovalla tavalla. Segmentissään poikkeuksellisen mukava uusi malli vahvistaa C4:n asemaa esimerkillisen ajonautinnon tarjoavana kompaktina viistoperänä.

Uusi ilme ja merkittävästi pienemmät päästöt

Etunäkymä on ilmeikkäämpi uusien LED-ajovalojen ansiosta, ja kolmiulotteisen vaikutelman antavat takavalot tekevät takaosasta dynaamisemman näköisen. Kojelautaa on selkeytetty, ja sen keskeisenä ominaisuutena on 7-tuumainen kosketusnäyttö.

b58dafee810909cc_800x800ar

 

b2a757c638b2f635_800x800ar

Uusi malli on poikkeuksellisen mukava jopa C4:n mittapuulla – suorituskyvystä ja dynaamisesta ajonautinnosta tinkimättä. Matkustusmukavuutta parantavat mm. vakiovarusteluun kuuluvat uudet melua vaimentavat ominaisuudet ja mukavat istuimet. Matkustamon äänitaso on saatu erittäin alhaiseksi vähentämällä melua, joka aiheutuu värinästä, moottorimelusta, aerodynamiikasta, akselistoista ja iskunvaimennuksesta. Citroën C4 on myös segmentissään varsin tilava auto 2,61-metrisen akselivälin, jaettavien ja alas taitettavien takaistuinten sekä 408-litraisen tavaratilan ansiosta.

C4:n uuden sukupolven moottorit parantavat ajokokemusta ja vähentävät polttoaineenkulutusta. Kaikki kolmisylinteriset PureTech-bensiinimoottorit ja BlueHDi-dieselmoottorit täyttävät Euro 6 -vaatimukset. Myös Start/Stop-järjestelmä ja erittäin alhaisen vierintävastuksen renkaat pienentävät osaltaan kulutusta, joten uuden C4-malliston moottorit ovat todella taloudellisia. Käsivaihteistoon yhdistetyn BlueHDi 100 S&S:n polttoaineenkulutus on vain 3,3 l / 100 km ja CO2-päästöt vain 86 g/km. PureTech 130 S&S EAT6-automaatin vastaavat luvut ovat niinkin alhaiset kuin 4,9   l /km eli 113 g/km muun muassa uuden EAT6-automaattivaihteiston ansiosta.

Sopusuhtaiset linjat ja uudistetut valot

Citroën C4:n lujuus ja laatu käyvät ilmi heti ensi silmäyksellä. Matalalinjaisen korin mittasuhteet ovat sopusuhtaiset. Ajovalot toisiinsa yhdistävä krominen Citroën-logo sekä uurrettu, sulavasti kylkiin kaartuva konepelti tekevät keulasta helposti tunnistettavan. Citroën C4 on saanut uutta ilmeikkyyttä uudistuneiden ajovalojen ansiosta. Etulokasuojiin kaareutuvat kapeat LED-valot antavat persoonallisen vaikutelman, ja kromireunuksiset ja mustataustaiset 3D-ajovaloumpiot huokuvat laatua.

Uudet, kolmiulotteisilta näyttävät takavalot korostavat leveän takaluukun virtaviivaisia muotoja ja C4:n premium-vaikutelmaa, jota vahvistavat myös etu- ja takapuskurien ja tiivistelistojen kromiset yksityiskohdat ja uudet Exclusive-mallissa vakiona ovat 17-tuumaiset Miami-kevytmetallivanteet. Saatavissa on lisävarusteena myös suuret, 18 tuuman vanteet.

Premium-tunnelman antavat sisätilat

Uuden Citroën C4:n kojelauta on moderni ja selkeä, ja siinä on uutuutena 7-tuumainen kosketusnäyttö. Tuoreutta sisustukseen tuovat myös uudet istuinverhoilut. Citroën C4:n sisätilat antavat suorastaan ylellisen vaikutelman, sillä etenkin ylemmissä varustetasoissa kuten Intensive ja Exclusive premium-tason materiaaleja on käytetty kursailematta: pehmeää verhoilumateriaalia kojelaudassa, jerseykangasta kattoverhoilussa ja kromia ohjauspyörässä, tuuletussuuttimissa ja vaihteen valitsimessa.

Citroën C4 sallii myös matkustamon muokkaamisen omia tarpeita vastaavaksi kokonaisuudeksi. Kuljettaja voi valita jonkin neljästä tilaäänitoiminnosta (Classic, Crystal symphony, Jungle fantasy, Urban rythmik). Toiminto koskee sivusuuntavilkkujen signaalia, varoitusääniä, ilmastoinnin kolmen säätötason merkkiääntä (pehmeä, keskitaso, voimakas) ja mittariston värinsäätöä (valkoisesta siniseen).

Päästöjä jopa 46 g/km vähemmän

Uuden Citroën C4:n energiatehokkuutta on kehitetty edelleen. Toimenpiteitä on suoritettu kaikissa moottoreissa ja vaihteistoissa.

Suurin päästövähennys on aikaan saatu automaattivaihteistolla varustetun bensiinimoottorin kohdalla. Aikaisempaan VTi120-moottorilla ja neliportaisella automaattivaihteistolla varustettuun versioon verrattuna uusi kolmisylinterisellä C4 PureTech 130-moottorilla ja 6-portaisella automaattivaihteistolla varustettu malli tuottaa peräti 46 g/km CO2-päästöjä vähemmmän kuin edeltäjänsä. Uutuuden CO2-päästö on vain 113 g/km. Päästöjen pienenemisen lisäksi uusi malli tuo lisää tehoa ja vääntömomenttia.