Citroënin syyskuun kuukausitiedote

820064b83787a60b_800x800ar

Automobile Citroënin toimitusjohtaja Linda Jackson

Citroën C1:n hinnat alkavat alle 12 000 eurosta

–        Citroën-koeajokiertue tuo uutuudet lähelle

–        Linda Jackson: C4 Cactus on mallistomme uusi esikuva

–        Aito klassikko Citroën CX täyttää 40 vuotta Pariisin autonäyttelyssä

–        C4 Picasso on kompaktien tila-autojen markkinajohtaja Euroopassa

Citroën C1:n hinnat alkavat alle 12 000 eurosta

abc42e7a4c776957_800x800ar

 

Citroën C1 on saatavissa kolmena eri koriversiona. Viisi- ja kolmiovisten rinnalla tuotannossa on myös kangaskattoinen Airscape.

Uusi Citroën C1 on yksi hinta-laatu-suhteeltaan parhaista A-segmentin pikkuautoista Suomessa. Malliston hinnat alkavat 11 995 eurosta (VTi 68 Live 3ov). Hinnaston kalleinkin malli, VTi 82 Shine 5ov, maksaa ainoastaan 16 368 euroa. Pienin Citroën on kuitenkin varusteltu suuresti, sillä jo Live-tason vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa ajotietokone, ESP-ajovakauden hallinta, Isofix-kiinnikkeet takana, taloudellisen ajon opastin, etuistuinten etu- ja sivuturvatyynyt sekä verhoturvatyynyt edessä ja takana. Feel-varustetasolla lista täydentyy mm. kaukosäätimellä varustetulla keskuslukituksella, kuljettajan istuimen korkeussäädöllä ja lämmitettävillä taustapeileillä. Shine-tasolla vakiovarustelista lisääntyy muun muassa 15-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, kosketusnäytöllä ja nahkapäällysteisellä ohjauspyörällä. Citroën-takuu on voimassa myös C1:lle täydet 3 vuotta/100 000 km.

Citroën-koeajokiertue – ennennäkemättömällä uutuustarjonnalla

b13b247d869a4e67_800x800ar

 

Citoën C4 Picasso / Grand C4 Picasso on kärkipaikalla tila-autojen myynnissä Euroopassa. Kuvassa 7-paikkainen Grand C4 Picasso.

Citroën-mallisto uudistuu kovalla vauhdilla. Kaikki kuumat uutuudet: C4 Cactus, C1, C5 CrossTourer, DS5 BlueHDi 180 Automaatti, Grand C4 Picasso BlueHDi 150 Automaatti ja luokkansa levein tavara-auto Jumper toimivat koko Suomen kattavan koeajokiertueen tähtinä. Kiertue on tänään 11.9 Hämeenlinnan torilla, josta matka jatkuu Porvooseen perjantaina 12.9. ja edelleen lauantaina 13.9 Lahteen. Lahden jälkeen viikolla 38 vuorossa ovat Kouvola, Kotka, Lappeenranta, Mikkeli, Savonlinna ja Kuopio. Kiertue, jonka näkyvänä elementtinä on tyylikäs kaksikerroksinen Citroën-kiertuerekka jatkaa uutuuksien esittelyä eri paikkakunnilla 4.10 saakka, jolloin uutuudet ovat koeajettavissa Oulussa. Lisätietoja kiertueesta osoitteesta www.citroën.fi ja Citroën-jälleenmyyjiltä. Kaikkina kiertuepäivinä paikalla on myös Citroën-maahantuonnin asiantuntija.

Linda Jackson: C4 Cactus on mallistomme uusi esikuva

Citroënin uusi toimitusjohtaja Linda Jackson on ensimmäinen nainen, joka on noussut yrityksen johtoon ja samalla ensimmäinen yhtiön ei-ranskalainen toimitusjohtaja. Automotive News Europen haastattelussa syyskuun alussa Jackson painotti keskittymistä jatkossa neljään Citroënin vahvaan ominaisuuteen: muotoiluun, älykkääseen teknologiaan, ajomukavuuteen sekä järkevään hinnoitteluun. ”C4 Cactus on ensimmäinen esimerkki suunnasta, johon haluamme Citroënin viedä. Tarvitsemme enemmän malleja, joita voidaan myydä sekä Euroopassa että muilla alueilla”, Jackson painotti. Hänen mukaansa Cactuksen uusia Airbump-ilmatyynyjä saatetaan jatkossa nähdä myös muissa Citroën-malleissa. ”Haluamme asiakkaidemme rentoutuvan, kun he istuvat autossa. Haluamme tarjota heille uutta teknologiaa, mutta haluamme sen olevan myös hyödyllistä”, hän perusteli.

Aito klassikko Citroën CX täyttää 40 vuotta Pariisin autonäyttelyssä

a62897bf0649ffd2_800x800ar

Citroën esitteli Pariisin autonäyttelyssä 1974 auton, josta kehittyi nopeasti yksi eurooppalaisen autoteollisuuden suunnannäyttäjistä. Citroën CX oli poikkeuksellisen ergonominen, teknologisesti edistynyt ja ajamisen mukavuutta painottava perheautomalli; lisäksi siinä esiteltiin ­– aivan vuoden 1973 energiakriisin jälkimainingeissa – taloudellinen turbodieselmoottori. Robert Opronin suunnittelema, 4,63 metriä pitkä auto tarjosi erinomaiset sisä- ja tavaratilat. CX palkittiin heti ensimmäisenä myyntivuonna Vuoden Auto-, Safety Prize- sekä Award Auto Style –tunnustuksilla. Mallinimi CX on peräisin ranskalaisesta lyhenteestä Cx, joka vastaa englannin ilmanvastuskerrointa kuvaavaa lyhennettä Cd. Nimellä haluttiin korostaa mallin erinomaista aerodynamiikkaa. Kaupallisesti CX:stä kehittyi huikea menestystuote, sillä vuoteen 1991 mennessä myytiin kaikkiaan 1,2 miljoonaa CX-sarjan autoa.

C4 Picasso on kompaktien tila-autojen markkinajohtaja Euroopassa

Citroën C4 Picasso/Grand C4 Picasso on kärkipaikalla kompaktien tila-autojen myyntitilastoissa Euroopassa. Tammi-heinäkuun välillä malleja myytiin yhteensä 78 178 kappaletta. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna kysyntä on noussut 60 prosenttia, Euroopan autokauppaa seuraavan JATOn tilastot kertovat. Toinen vahvaa tulosta Euroopan markkinoilla tekevä malli on Citroën C3, joka vuoden ensimmäisellä puoliskolla kirjautti 40 prosentin myynnin kasvun. Tammi-kesäkuun välillä autoja myytiin 73 415 kappaletta ja heinäkuussakin 11 215. Koko Citroënin automyynti Euroopassa oli seitsemän kuukauden jälkeen noin 6300 kappaletta enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2013.