Continental jälleen Tekniikan Maailman kesärengastestin voittaja

print_ag4QjVTx0t

 

ContiPremiumContact 5 sijoittui Tekniikan Maailman vuosittaisessa kesärengastestissä ykköseksi.

Continentalin kesärengas ContiPremiumContact 5 sai kirkkaan ykkössijan Tekniikan Maailman tämänvuotisessa kesärengasvertailussa. Rengas sai kiitosta pidosta ja ajettavuudesta niin märällä kuin kuivalla kelillä.

ContiPremiumContact 5 sijoittui Tekniikan Maailman vuosittaisessa kesärengastestissä ykköseksi jo toisena perättäisenä vuotena. Lehden raati arvosti renkaassa sen ajettavuutta ja pitoa kaikissa olosuhteissa.

Testin mukaan rengas ohjautuu märällä kelillä vakaasti, sietää vesiliirtoa hyvin ja sen jarrutusmatkat märällä ovat lyhyitä. Kuivalla kelillä rengas reagoi ohjaukseen sopivan nopeasti ja takarenkaiden pito säilyy hyvin väistötilanteissa. Rengas on mukava ja hiljainen.

ContiPremiumContact 5 sai testissä parhaan yleisarvosanan 9,5 ja täydet viisi tähteä. Testattavana oli yhteensä 15 kesärengasta.

– Tekniikan Maailman toinen perättäinen testivoitto on meille upea saavutus. Olemme onnistuneet tavoitteessamme kehittää rengas, joka on turvallinen valinta säällä kuin säällä, sanoo Continental Rengas Oy:n tuotepäällikkö Jari Alopaeus.

Testissä verrattiin kesärenkaiden toimivuutta ja ominaisuuksia kuivan ja märän kelin testeissä jarrutuspidon, ajettavuuden, ajo-ominaisuuksien, vierinvastuksen, mukavuuden sekä melun osalta.

Turvallisesti kesän sadekeleissä

Yksi tärkeä ominaisuus kesärenkaassa on vähentää vesiliirron riskiä. Vesiliirron riskiin vaikuttaa olennaisesti myös renkaan kunto eli se, että renkaassa on tarpeeksi urasyvyyttä jäljellä.

– Harva tietää, että huonokuntoisella renkaalla voi joutua vesiliirtoon jopa viidenkympin vauhdissa. Kesärenkaissa turvallinen urasyvyys on vähintään neljä millimetriä. Nyt kesärengaskauden kynnyksellä on jälleen hyvä tarkistaa urasyvyys omista renkaista ennen renkaiden vaihtoa, Alopaeus muistuttaa.

Tekniikan Maailman kesärengastesti 2015 julkaistiin lehden numerossa 5/2015 (ilmestymispäivä 4.3.2015).