EasyParkin kännykkäpysäköinti alkaa Kajaanissa

FI_app-hand_iPhone5

Kajaanissa otetaan joulukuun alussa käyttöön EasyPark-kännykkäpysäköintipalvelu. Kaikki Kajaanin maksulliset parkkipaikat kuuluvat EasyParkin palvelun piiriin. Myös Keskussairaalan, Kauppapaikka 18:n ja Intersportin parkkimaksut voi hoitaa puhelimella. Kajaanissa jo aikaisemmin käytössä ollut Nextpark toimii kuten ennenkin.

EasyPark-palvelu on helppokäyttöinen ja nykyaikainen palvelu, jonka avulla autoilija maksaa vain käyttämästään pysäköintiajasta. EasyPark-palvelu käynnistetään joko älypuhelinsovelluksella tai soittamalla vastaajapalveluun.

-Suomalaisista 69 prosentilla on käytössään älypuhelin. On tärkeää, että asiakkaat voivat maksaa pysäköinnin älypuhelinsovelluksen lisäksi soittamalla palveluun, huomioi Kajaanin kaupungin suunnittelupäällikkö Jari Kauppinen.

Palvelu tekee jokapäiväisestä autoilusta entistä helpompaa ja sujuvampaa, sillä enää ei tarvitse varata kolikkoja pysäköintimaksuja varten. Käyttäjät saavat pysäköintiajan loppumisesta muistutuksen tekstiviestillä matkapuhelimeensa. Autoilija voi jatkaa matkapuhelimellaan pysäköintiaikaa toisin kuin aiemmin, jolloin pysäköintiajan jatkaminen edellytti käyntiä pysäköintiautomaatilla ja autolla.

-Pysäköinnin mobiilimaksamisen laajenemista Kajaaniin on toivottu jo pitkään. Olemme iloisia voidessamme tarjota palvelumme niin kajaanilaisille kuin muualta Kajaaniin asioimaan tuleville autoilijoille, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Andersson.

EasyParkiin kuuluvat pysäköintipaikat tunnistaa automaattien kylteistä ja pinkinvärisistä tarroista. Kaikkien pysäköintiautomaattien tarroitus saadaan valmiiksi joulukuun aikana. Palvelun voi tästä huolimatta ottaa käyttöön heti joulukuun alusta lähtien.

Näin EasyPark toimii

EasyPark-puhelinsovellus on palvelu, joka tekee puhelimesta pysäköintiautomaatin. Pysäköinti voidaan aloittaa, lopettaa ja jatkaa missä ikinä parkkeeraaja onkin. Pysäköinnin voi aloittaa puhelimen napin painalluksella. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, palvelun voi käynnistää soittamalla EasyParkin vastaajapalvelun numeroon 0600 415 500. Pysäköinninvalvoja tarkistaa pysäköintimaksun rekisterinumeron avulla EasyParkin järjestelmästä. Lisätietoja osoitteesta www.easypark.fi