Ensi viikosta alkaen ajoneuvon vakuuttamisen ja rekisteröinnin voi hoitaa kerralla

Ajoneuvon omistajanvaihdos helpottuu ensi viikolla. Rekisteröinnin voi hoitaa kätevästi vakuutusyhtiön sähköisessä palvelussa samalla, kun ottaa liikennevakuutuksen.

Lakisääteisen liikennevakuutuksen ottaminen on edellytys ajoneuvon rekisteröinnille. Vakuuttamista ja rekisteröintiä varten tarvitaan kuitenkin lähes samat tiedot, joten toimenpiteet yhdistetään 16.11. yhdeksi tapahtumaksi.

Kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt tulevat mukaan uuteen toimintamalliin. Valtaosa yhtiöistä ottaa sähköisen rekisteröinnin mahdollistavat palvelut käyttöön marraskuun puolivälistä alkaen ja loputkin kevään 2016 aikana. Palvelun saatavuutta voi tiedustella omasta vakuutusyhtiöstä.

Rekisteröinnin voi hoitaa myös Trafin sähköisissä palveluissa, mutta tällöin liikennevakuutus tulee olla otettuna etukäteen.

Rekisteröinnin muuttuessa sähköiseksi paperista rekisteröintitodistusta ei enää kotimaan liikenteessä tarvita, sillä ajoneuvon omistaja ja viranomaiset saavat tiedot Trafin järjestelmästä. Uudistus vähentää järjestelmän kustannuksia ja kuormitusta ympäristölle.

Rekisteröintiin käytetään jatkossa tietoturvallista sähköistä varmennetta, joka luodaan Trafin sivuilla.

Siirtyminen sähköiseen rekisteröintiin ei kuitenkaan poista mahdollisuutta henkilökohtaiseen asiointiin, vaan rekisteröinnin voi yhä hoitaa myös rekisteröintejä vastaanottavassa vakuutusyhtiössä, autoliikkeissä tai katsastustoimipaikoissa.

 SÄHKÖINEN REKISTERÖINTI VAKUUTUSYHTIÖIDEN PALVELUISSA

  • Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti onnistuvat yhdellä kertaa oman vakuutusyhtiön verkkopalvelussa.
  • Verkkopalvelut toimivat ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Vakuutusyhtiöt ottavat sähköisen rekisteröinnin mahdollistavat palvelut käyttöön marraskuun puolivälistä alkaen ensi kevään loppuun mennessä.
  • Uudistus tekee ajoneuvojen rekisteröinnistä helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.
  • Myös henkilökohtaiseen asiointiin on edelleen mahdollisuus.