EU:lta tukea Valmet Automotiven innovointiin

1507240_697769196930278_875770356_o

Valmet Automotivelle on myönnetty 20 miljoonan euron EU-laina innovatiivisten tuotteiden ja tuotantoprosessien kehittämiseen. Euroopan unioni tukee Valmet Automotiven suunnitelmia laajentaa tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintaansa. Tuki myönnetään Euroopan investointipankin 20 miljoonan euron lainana. Laina kuuluu InnovFin-ohjelmaan (EU Finance for Innovators) ja se taataan EU:n tutkimuksen ja kehittämisen Horisontti 2020 -puiteohjelmasta.

“Euroopan komission ja Euroopan investointipankin yhteistyö InnovFin-ohjelmassa on ollut esimerkillistä. Se on hyödyttänyt jo ennen Valmet Automotivea monia suomalaisia toimialoja innovointisuunnitelmien läpiviemisessä,” sanoo Euroopan investointipankin varapuheenjohtaja Jan Vapaavuori. “Valmet Automotive on terveellä pohjalla oleva yritys, jolla on mahtavia ideoita. Suomalaiset insinöörit löytävät kyllä autoteollisuudelle parhaat ratkaisut!”

Lainalla rahoitetaan Valmet Automotiven investointiohjelmaa, jossa kehitetään uusia tuotteita ja valmistusprosesseja. Lisäksi nykyaikaistetaan yrityksen IT-ympäristöä ja tarjontaketjun hallintajärjestelmää niin, että ne tukevat uudistuneita tuotantoprosesseja. Uudistushankkeessa yritys pyrkii vähentämään raaka-aineiden ja energian kulutusta sekä minimoimaan jätteiden synnyn ja päästöt. Näin yritys keskittyy ekologiseen kestävyyteen kaikissa toiminnoissaan.

“Valmet Automotive kasvaa nopeasti: sen henkilöstömäärä on yli kolminkertaistunut kolmessa vuodessa. Yritys kuuluu suomalaisen valmistusteollisuuden kärkijoukkoon. Euroopan investointipankin lainan turvin se kykenee edelleen parantamaan prosessejaan ja luomaan uusia tuotteita. Suomi on hyvin innovatiivinen maa ja olenkin erittäin tyytyväinen, että Valmet Automotive käyttää tämän EU-tuen jatkaakseen innovointia ja uuden kehittämistä. Erityisen hienoa on, että Valmet Automotive panee paljon painoa energiatehokkuudelle ja kestävälle kehitykselle, jotka ovat EU:n keskeisiä periaatteita”, lisää Jyrki Katainen, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja.

“Euroopan investointipankin laina on luottamuksen osoitus Valmet Automotivelle muuntautumiskykyisenä autoteollisuuden palveluntarjoajana. Rahoitus mahdollistaa investoinnit Valmet Automotiven kilpailukyvyn keskeisiin osa-alueisiin ja tukee kasvustrategiamme seuraavien vaiheiden toteuttamista”, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Nyt rahoitettava investointi painottuu tutkimukseen ja kehittämiseen, ja sen odotetaankin vahvistavan Valmet Automotiven innovatiivisuutta ja kilpailukykyä erittäin kilpaillulla markkinasegmentillä ja auttavan osaltaan turvaamaan osaavan työvoiman tarvetta suomalaisessa autoteollisuudessa.