Ford tuo Lähi-idässä ja Afrikassa markkinoille vähintään 25 uutta ajoneuvoa vuoteen 2016 mennessä

l9glc8oyxvkgtxdlewom

  • Ford tuo uusia ajoneuvoja Lähi-idän ja Afrikan kasvaville markkinoille, joukossa on sekä pieniä, keskikokoisia että suuria autoja
  • 25 uutta ajoneuvoa, joista 17 Etelä-Afrikkaan ja Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan vuoteen 2016 mennessä
  • Ford-mallisto alueella laajenee uudella Ford Focuksella ja Ford Fusionilla
  • Ikoninen Mustang rantautuu myös alueelle
  • EcoBoost-moottorit, SYNC-järjestelmä, ilmalla täyttyvät takaturvavyöt ja joukko kuljettajaa avustavia teknologioita saataville näillä markkinoilla

Helsinki 17.7.2014 – Ford Motor Company julkisti tänään vahvistavansa asemaansa Lähi-idän ja Afrikan markkinoilla hyödyntämällä globaalia One Ford -tuotevalikoimaansa. Tavoitteena on kasvaa niin pienten, keskisuurten kuin suurten autojen segmentissä.

Ford aikoo tuoda vähintään 25 uutta ajoneuvoa Lähi-idän ja Afrikan markkinoille vuoteen 2016
mennessä. Tieto julkistettiin Johannesburgissa Fordin Go Further -tapahtumassa, johon osallistui 1 000 Fordin työntekijää, jälleenmyyjää, tavarantoimittajaa, viranomaista ja median edustajaa.

Useita Fordin globaalin malliston autoja on tulossa myyntiin Lähi-idässä ja Afrikassa jo lähiaikoina.
Yksi autoista on ikoninen Ford Mustang.

“Tuomme kiihtyvällä tahdilla uusia tuotteitamme Lähi-idän ja Afrikan markkinoille ja toteutamme näin One Ford -suunnitelmaamme. Tarjolle tulee täysi tuoteperhe autoja, joissa yhdistyvät laatu, polttoainetaloudellisuus, turvallisuus ja tyylikäs muotoilu”, kertoo Jim Benintende (President, Ford Middle East & Africa).  “Markkina-alue ulottuu Saudi-Arabiasta Etelä-Afrikkaan ja Nigeriasta Keniaan, ja asiakkaiden maku vaihtelee maasta riippuen. One Ford -suunnitelmamme ansiosta voimme tarjota alueen asiakkaille autoja ja teknologioita, joita he haluavat ja arvostavat ja jotka on räätälöity eri markkinoiden toiveiden mukaisesti.”

Markkinoille tulevia autoja ovat:

  • Uusi Focus – virtaviivaisempi, kehittyneempi ja hienostuneempi versio maailman myydyimmästä autosta – tulee myyntiin 2015
  • Uusi Fusion, hätkähdyttävä uusi versio Fordin suuren kokoluokan autosta, jossa on ensiluokkainen muotoilu ja viimeistely sekä uusinta teknologiaa, tulee myyntiin Lähi-idässä tänä vuonna ja Afrikassa ensi vuonna
  • Ford Mustang rantautuu molemmille markkinoille 2015
  • Uusia teknologioita näillä markkinoilla edustavat EcoBoost-moottorit, SYNC-järjestelmä, ilmatäytteiset takaturvatyynyt, MyKey-järjestelmä ja joukko muita kuljettajaa avustavia teknologioita

Ford näytti myös kuvia Figo-konseptista, joka antaa esimakua Fordin tulevasta globaalista pienen kokoluokan autosta, joka tuodaan Afrikan markkinoille. Auton tyylikkyys, taloudellisuus, laadukkuus ja turvallisuus ovat samaa luokkaa kuin paljon kalliimmissa autoissa.

Ford ilmoitti puoli vuotta sitten yhdistävänsä aiemmat Pohjois-Afrikan, Saharan eteläpuolisen Afrikan, Etelä-Afrikan ja Lähi-idän erilliset markkina-alueet yhdeksi liiketoimintayksiköksi voidakseen palvella asiakkaitaan paremmin ja laajentaa toimintaansa alueella, joka kasvaa erittäin nopeasti.

“Lähi-idän ja Afrikan automarkkinan odotetaan kasvavan 40 prosenttia tämän vuosikymmenen loppuun mennessä, jolloin alueella olisi 5,5 miljoonaa ajoneuvoa”, Benintende kertoo. “Haluamme olla mukana tässä kasvussa, jonka vuoksi rakennamme verkostoamme ja tuomme markkinoille uusia tuotteita.”

Saharan eteläpuolinen Afrikka

Fordin ajoneuvo- ja teknologiavalikoima laajenee merkittävästi seuraavan kahden vuoden aikana Etelä-Afrikassa. Kaikkiaan markkinoille tuodaan 17 uutta tai uudistettua mallia, kuten Ford Focus, Fusion, Ranger XL-Plus, Transit ja Mustang.

“Visiomme on olla ensisijainen valinta autonostajalle Afrikassa ja olemme sitoutuneet palvelemaan asiakkaita kaikkialla Afrikassa”, kertoo Jeff Nemeth (President and CEO of Ford Sub-Sahara African Region).

Figo-konsepti – tyylikäs ja edullinen

Ford esitteli kuvia Figo-konseptista, joka antaa esimakua Fordin seuraavan sukupolven pienen kokoluokan edullisesta autosta. Autossa voi helposti ladata erilaisia laitteita, kuten matkapuhelimia, mediasoittimia ja navigaattoria.

Täysin uusi Fusion

Tyylikäs, täysin uusi Ford Fusion herättää huomiota muotoilullaan ja ensiluokkaisella viimeistelyllään. Autossa on ensimmäisenä luokassaan mukautuvat LED-ajovalot ja lisäksi SYNC 8-tuumaisella värikosketusnäytöllä.

Mustang saapuu Lähi-itään ja Afrikkaan

Legendaarinen Mustang, jonka saa sekä EcoBoost- että V8-moottorilla, tulee markkinoille ensi vuonna.

“Mustangilla on suuri fanijoukko Lähi-idässä, ja se onkin toiseksi suurin markkina heti Pohjois-Amerikan jälkeen”, kertoo Benintende.

Turvallista ajoa

Ford tuo markkinoille myös parhaita teknologioitaan, kuten EcoBoost-moottorit, SYNC 2 -järjestelmän, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kuolleenkulman valvontajärjestelmän, peruutuskameran ja kaistanpitoavustimen.

“Go Further on monella tapaa nykyinen tulkinta Henry Fordin visiosta tuoda autoilu osaksi kaikkien elämää. Tämän vision haluamme toteuttaa nyt tässä osassa maailmaa.”