Hyundai aloittaa kiireisen rallivuotensa Monte Carlosta

876a6a7abb365bc1_800x800ar

Hyundai Motorsport aloittaa kolmannen kautensa tuomalla rallipoluille uuden sukupolven Hyundai i20 WRC-mallin. Uusi i20 WRC perustuu 5-oviseen tuotantomalliin, mutta rallikäyttöä varten autoon on tehty nelivetojärjestelmä sekä 1.6 litrainen turboahdettu moottori. Uutuusmalli esiteltiin viime vuoden lopulla tiimin kotipaikassa Alzenaussa Saksassa. Autoa on testattu koko viime vuoden ajan eri puolella maailmaa ja testikilometrejä kertyi yli 8000 kilometriä.

Rallikausi 2016 avataan nyt 84. kertaa ajattavalla legendaarisella Monte Carlo -rallilla. 14-osakilpailua käsittävä maailmanlaajuinen sarja aloitetaan haastavissa olosuhteissa ja ralli tarjoaa takuuvarmasti yllätyksiä. Torstaina Monacon Casinon aukiolla järjestettävien perinteisten lähtöseremonioiden jälkeen ralli suuntaa keskuspaikkana toimivan Gapin eteläpuolelle. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa myöhään torstai-iltana. Tänä vuonna Monte Carlossa ajetaan yhteensä 16 erikoiskoetta neljän päivän aikana. Yhteispituudeltaan erikoiskokeet ovat 377 km. Reitti sisältää myös henkeäsalpaavat Col de Turinin ja Sisteron – Thoardin erikoiskokeet.

Hyundai Shell World Rally Teamin väreissä uudella i20 WRC:llä ajavat belgialaispari Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul ja espanjalaiset Dani Sordo / Marc Martí. Monte Carlon ensikertalaisena Hyundai Mobis World Rally Teamin väreissä ajavat uusi-seelantilaiset Hayden Paddon / John Kennard. Pari starttaa Monte Carloon vielä 2015-vuosimallin i20 WRC:llä, mutta he saavat käyttöönsä Ruotsin ralliiin täysin uuden Hyundai i20 WRC-auton.

Hyundai Motorsport tuo kauden jokaiseen ralliin vähintään 3 autoa, mutta muutamissa erikseen valituissa ralleissa mukana on myös neljäs autokunta.

Tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi: “Odotamme innolla kauden 2016 starttia. Monte Carlon ralli on toinen tärkeä virstanpylväs tiimimme historiassa, kun tuomme rallitaipaleille uuden sukupolven i20 WRC:n ensimmäistä kertaa. Autoa kehitettiin intensiivisesti viime vuoden aikana, mutta Monte Carlo on ensimmäinen tilaisuus, jossa näemme sen tositilanteessa muiden tiimien kanssa. Olemme tyytyväisiä saadessamme jatkaa Thierryn, Danin ja Haydenin kanssa työskentelyä. Saamme myös ensimmäistä kertaa kolme autoa Monte Carlon starttiviivalle! Monte Carlon ralli on ainutlaatuinen, mutta samalla todella haastava tapahtuma – meidän täytyy olla jatkuvasti valmiina vaihteleviin olosuhteisiin. Saimme viime vuonna 2 autoa kuuden parhaan joukkoon, mutta tänä vuonna tavoitteenamme on nostaa sijoituksia ja tehdä kauden aloituksesta kaikkien aikojen paras suoritus Hyundaille.”

Uusi Hyundai i20 R5 rallipoluille ensi kesän aikana

Hyundai Motorsport perusti vuoden 2015 lopussa uuden asiakasohjelman. Uusi osasto alkoi kehittämään joulukuussa italialaisen Andrea Adamon johdolla uutta Hyundai i20 R5 -autoa. Auto perustuu samalle viisioviselle i20-mallin pohjalle kuin uusi WRC, mutta eroaa R5-luokituksen mukaisesti isoveljestään. Auton sydämenä tulee olemaan täysin uusi 1.6 litrainen turboahdettu moottori, mutta kuristimella on tehoa rajoitettu i20 WRC-mallia enemmän. i20 R5:n aerodynamiikka tulee myös eroamaan WRC-mallista, ja auto tullaan luokittelemaan kahdella erilaisella takailmanohjaimella.

Muutamissa MM-ralleissa tällä kaudella ajava hollantilainen Kevin Abbring kantaa päävastuun testikuljettajana R5 –projektissa. R5:n ensimmäinen prototyyppi saa tulikasteensa rallitesteissä helmikuun aikana ja auton lopullinen luokitus tapahtuu touko-heinäkuun aikana. Ensimmäiset yksilöt luovutetaan rakennussarjoina tehtaalta uusille omistajilleen elokuun aikana. Tällä hetkellä auton nettohinta tulee olemaan 180.000 euroa. i20 R5-autolla voi osallistua rallin MM-sarjan (WRC2) lisäksi myös alueellisiin (ERC-sarja) sekä kansallisiin ralleihin, esimerkiksi rallin Suomen Mestaruus -sarjaan.