Hyundain uuden sukupolven i20:lle arvostettu Kultainen ohjauspyörä 2015 -palkinto

 

991c0acbe3f9da3b_800x800ar

20 maan lukijat antoivat Hyundai i20:lle autoteollisuudessa tunnetun kunnianosoituksen
• Pikkuauto vakuutti vetovoimaisella suunnittelulla, tilavuudella ja huippulaadulla
• Kaikkien aikojen ensimmäinen Kultainen ohjauspyörä -palkinto Hyundaille

Kultainen ohjauspyörä 2015 juhlii tänä vuonna 40:ttä vuosipäiväänsä. Kultaisen ohjauspyörän palkintoohjelma ottaa huomioon vuoden parhaat uudet autot. Kilpailun järjestävät saksalaiset Auto Bild -autolehti sekä viikkolehti Bild am Sonntag yhteistyössä 20 maassa ilmestyvien sisarjulkaisujensa kanssa. Äänestykseen osallistui 425 000 lukijaa ympäri Eurooppaa.

Uuden sukupolven Hyundai i20:lle on sai Kultainen ohjauspyörä 2015 -palkinnon. Kompakti perheauto oli lukijoiden valinta segmentissään ja varmisti Hyundaille yhden halutuimmista kunnianosoituksista autoteollisuudessa. Uuden sukupolven i20-malli päihitti kilpailijansa kuten Skoda Fabian ja Opel Karlin yltäessään ensimmäiseen Hyundain voittamaan Kultainen ohjauspyörä 2015 –titteliin. Hyundai oli myös tänä vuonna ainoa ei saksalainen merkki voittajien joukossa.

Peter Schreyer, Hyundain muotoilusta vastaava johtaja vastaanotti palkinnon Axel Springer Publishingin tiloissa Berliinissä pidetyssä seremoniassa. Peter Schreyer totesi: ”Olemme todella ylpeitä, että lukijat ovat näin vaikuttuneita tuoteperheemme yhdestä nuorimmista jäsenistä. Se todistaa, että olemme hyvällä tiellä muotoilun, laadun ja ammattitaidon suhteen.”

Uuden sukupolven i20 valittiin lukijoiden äänillä pikkuautojen luokassa voittajaksi. Kaikkien luokkien voittajat – kompaktit, keskikokoiset, keskikokoiset SUVit, luksusautot, urheiluautot ja perheautot valittiin siten, että lukijoiden äänten lisäksi autoja arvioi raati, johon kuului mm. suunnittelijoita, päätoimittajia sekä kilpa-ajajia.

Tämä viimeisin kunnianosoitus Uuden sukupolven Hyundai i20:lle on jatkoa muille arvokkaille palkinnoille, kuten tunnetulle Red Dot Design -palkinnolle ja Industrial Forum Design -palkinnolle. i20 todettiin aiemmin tänä vuonna myös luokkansa parhaaksi autoksi Auto Bildin laajassa pikkuautojen vertailussa (numero 10/2015 Saksassa ja Suomessa 5/2015).