Intel sitoutuu vähentämään autojen kyberturvallisuusriskejä

47249590-e31d-4671-8e24-e61b6af1b68f

Helsinki 14.9.2015 – Intel on perustanut Automotive Security Review Board (ASRB) -lautakunnan, jonka tarkoituksena on vähentää verkkoon kytkettyihin autoihin kohdistuvia kyberturvallisuusriskejä sekä tukea alan teknologista kehitystä ja innovaatioita. Lautakunta tulee koostumaan turvallisuusalan huippuasiantuntijoista eri puolilta maailmaa, ja heidän erikoisosaamisensa kattaa kyberfyysisten järjestelmien eri osa-alueita. ASRB:n tutkijat tulevat tekemään jatkuvia turvallisuustestejä ja -tarkastuksia, joiden tavoitteena on standardoida parhaat käytännöt ja suunnittelusuositukset edistyksellisille kyberturvallisuusratkaisuille ja -tuotteille. Samalla Intel julkisti ensimmäisen version kyberturvallisuuden parhaista käytännöistä. Yhtiö tulee jatkossa päivittämään raporttia ASRB:n tutkimustulosten pohjalta.

Gartnerin arvion mukaan vuoteen 2020 mennessä noin 150 miljoonaa liikenteessä olevaa ajoneuvoa on kytketty verkkoon. Saman arvion mukaan 60–75 prosenttia näistä ajoneuvoista pystyy kuluttamaan, luomaan ja jakamaan verkkopohjaista dataa.

”Me voimme ja meidän täytyy parantaa autojen kyberturvallisuutta”, sanoo Chris Young, Intel Securityn johtaja. ”ASRB:n avulla Intel voi vakiinnuttaa turvallisuuteen liittyvät parhaat käytännöt ja tukea näkemystä, jonka mukaan kyberturvallisuus on merkittävä ainesosa jokaisen verkkoon kytketyn auton suunnittelussa. Harvat asiat ovat henkilökohtaisempia kuin oma turvallisuutemme tien päällä, mikä tekee ASRB-lautakunnasta oikean idean oikeaan aikaan.”

Intel tarjoaa ASRB:lle edistykselliset kehitysalustat, joilla tutkimusta voidaan tehdä. Tulokset tullaan julkaisemaan kaikkien nähtäväksi osana jatkuvaa prosessia. ASRB-tutkija, joka on tehnyt merkittävimmän panoksen ja jonka aikaansaannosta voidaan hyödyntää Intelin kehitysalustalla, saa Inteliltä palkinnoksi uuden auton.

Hankkeeseen liittyvät yksityiskohdat julkistetaan ASRB:n ensimmäisessä kokoontumisessa ensi kuussa. Asiasta kiinnostuneet turvallisuusalan ammattilaiset, jotka haluavat osallistua tilaisuuteen, voivat tutustua lisätietoihin osoitteessa www.intel.com/automotive/asrb.

Intelin autojen kyberturvallisuutta käsittelevä raportti analysoi verkkoon kytkettyihin autoihin liittyviä riskejä ja tarjoaa turvallisuussuosituksia autoteollisuudelle. Intel kutsuu alan ammattilaiset kommentoimaan asiakirjaa ja julkaisee päivitettyjä versioita palautteen ja ASRB:n tutkimustulosten pohjalta.

Intel on julkaissut raportin ensimmäisen version ja se on saatavilla kokonaisuudessaan osoitteessa:

www.mcafee.com/autosecuritywp.