Ivecon kestävyysfokuksen tuloksena syntynyt ”Vision”-konsepti palkittiin

swypttzdpdvu2znxbfiw

Ivecon kestävyysfokuksen tuloksena syntynyt ”Vision”-konsepti palkittiin

Iveco on voittanut jakeluajoneuvojen “Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016” -palkinnon panoksestaan eurooppalaisen kuljetusalan kestävyyteen. Palkinto on tunnustus brändin ”Iveco Vision” -konseptille, joka jatkaa yhtiön kestävyys- ja innovaatiofokuksen perinteitä.

Ivecon kestävyysfokus palkittiin kuljetusalan “Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016” -palkinnolla. Tunnustuksen myöntäjä, saksalainen ”Transport”-lehti, nosti näin Ivecon ”Iveco Vision” -konseptin parhaaksi ja integroiduimmaksi lähestymistavaksi tulevaisuuden kaupunkiajoneuvojen tarpeisiin. Uskollisena tavoitteelleen olla “Iveco. Kestävän kuljetuksen kumppanisi”, brändin kehitystyö henkilö- ja tavaraliikenteen ratkaisujen parissa jatkuu: Päämääränä on keskittyä kaupunkien sähköön perustuvan liikkuvuuden markkinoihin, joiden nopean kasvun takaavat sekä asukkaiden kysyntä että ajonevoilta vaadittavat toimintasäteet. Tämä kuvastaa Ivecon arvoja, joiden keskiössä on halu madaltaa elinkaarikustannuksia, kehittää ratkaisuja kestävään kuljetukseen ja tarjota brändin asiakkaille aitoa liikekumppanuutta.

”Iveco Vision” -konsepti on tämän suunnitelman seuraava askel. Siinä kestävyys yhdistyy turvallisuuteen, ergonomiaan ja tulevaisuuden käyttövoimaratkaisuihin: Päästötöntä ja erittäin hiljaista, täysin sähkökäyttöistä kaupunkiajoa täydentää kaupunkien rajat ylittäviä pidempiä tehtäviä varten suunniteltu hybridiajojärjestelmä, jonka ansiosta kulutus ja CO2-päästöt vähenevät jopa 25%. Sähkö- ja hybridivoimanlähteiden työnjakoa ohjaa algoritmi sisäisesti kehitetyn siirtolaatikon välityksellä, mikä avaa huomattavasti uusia mahdollisuuksia vetoarkkitehtuurin suhteen.

”Iveco Vision” -konseptiin sisältyy mukautuvan käyttöliittymän (sis. irrotettavan tabletin, joka kommunikoi ajoneuvon elektroniikkajärjestelmän kanssa) lisäksi innovatiivinen automaattilastausjärjestelmä, jossa on muokattava pohja ja uusia ratkaisuja kuorman kiinnittämiseen. Tavoitteena on minimoida kuljettajaan kohdistuva rasitus tehtävien aikana etenkin mahdollistamalla hänelle pääsy lastausalueelle vaivattomasti ja kumartumatta.

Tässä konseptissa muoto ja toiminnot ovat yhtä. Esimerkkinä toimii ”täydellisen näkyvyyden” periaate, jonka tuloksena ajoneuvoissa on suuret lasiset A-pilarit, jotka tarjoavat turvallisuuden lisäksi rajoittamattoman näkyvyyden. Useiden kameroiden ansiosta myös ajoneuvon ympäristöstä saadaan täydellinen näkymä. Tuulilasin yläpuolella oleva ylävisiiri mahdollistaa myös osaltaan täydellisen laajan näkyvyyden.

”Iveco Vision” -konsepti hyödyntää brändin pitkän historiansa aikana hankkimaa laajaa asiantuntemusta kestävän kuljetuksen ratkaisuista. Iveco on Euroopan huippuja kestävyyden saralla, minkä lisäksi brändi kuuluu CNH Industrial -konserniin, jonka Dow Jones -kestävyysindeksi valitsi alan johtavaksi toimijaksi jo viidettä vuotta peräkkäin.

Iveco on myös johtanut maakaasuajoneuvojen markkinoita niin bussien, kuljetusajoneuvojen kuin kuorma-autojenkin sektoreilla vuodesta 1983 asti. Brändin vaihtoehtoisten polttoaineiden valikoima kuorma-autoille sisältää myös nesteytetyn maakaasun (LNG). Kaupunkilogistiikan alalla Ivecon Daily Electric on ollut tien päällä jo vuodesta 1986, ja mallin uusi sukupolvi lanseerattiin äskettäin.