Jaguareille täydet viisi tähteä 2015 Euro NCAP-törmäystesteissä

Jag_XE_S_Image_021215_Cropper_Header

Tänään julkistetuissa testeissä uudet Jaguar mallit XE sekä XF saivat molemmat odotetusti viisi tähteä.

Vuoden 2015 alusta testiohjelmaan on kuulunut myös keulan jäykkyyttä mittaava törmäys koko keulan leveydellä. Tämän lisäksi testi sisältää etutörmäyksen osittain keulan leveydellä, kylkitörmäyksen ja tolppatörmäyksen.

XE ja XF saivat korkeatasoiset tulosprosentit suojasta kaikilla testin osa-alueilla. Tulokset ovat kokoluokissaan parhaimpien joukossa.

Uusi XE
täysikasvuisten suoja 92 %
lapsimatkustajien suoja  82%
jalankulkijoiden suoja 81%
aktiiviset turvavarusteet 82%

Uusi XF
täysikasvuisten suoja 92 %
lapsimatkustajien suoja  84%
jalankulkijoiden suoja 80%
aktiiviset turvavarusteet 83%

Jaguar on kokeneempi alumiinirakenteiden käyttäjä kuin yksikään toinen autonvalmistaja. Tämä on mahdollistanut uuden XE:n mullistavan korirakenteen kehityksen. Kyseessä on luokkansa ainoa auto, joka on valmistettu alumiini-intensiivisen itsekantavan korirakenteen ympärille.

Myös täysin uusi XF on kehitetty tästä moduulirakenteesta. “Meillä on runsaasti asiantuntemusta alumiinirakenteista, ja kyse on niiden soveltamisesta koko mallistoomme. Haluamme näyttää edut asiakkaillemme. Olemme tehneet täysin uudesta XF-mallista entistä paremman: olemme parantaneet painoa, jäykkyyttä, turvallisuutta, taloudellisuutta, ajettavuutta ja hienostuneisuutta. Huonoja puolia ei ole.” Mark White, Jaguar tekninen asiantuntija