K1 Katsastus tehostaa toimintojaan ja aloittaa yt-neuvottelut

Applus Finland -konserni, johon kuuluvat Applus Finland ja sen tytäryhtiöt K1 Katsastajat Oy ja K1 Total Oy on tänään antanut työntekijöille yt -lain mukaisen neuvotteluesityksen, joka johtuu taloudellisista, tuotannollisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelyihin liittyvistä syistä.

”Suomen katsastusmarkkina on murroksessa ja toimialan nopeat muutokset yhdessä kiristyneen kilpailun kanssa aiheuttavat meille tarpeen tehostaa ja uudelleen järjestää toimintaamme. Tavoitteemme on vahvistaa kilpailukykyämme ja varmistaa näin konsernin kannattava toiminta myös jatkossa”, sanoo Applus Finlandin maajohtaja Petri Haikola. ”Alustavien suunnitelmien mukaan kyseeseen saattavat tulla työtehtävien olennaiset muutokset, organisaatiomuutokset, toiminnan joustavuuden lisääminen sekä mahdolliset toimipisteiden lukumäärän muutokset ja työvoiman vähentäminen. Muuttunut markkina vaatii meiltä uutta ajattelua ja toimintaa”, Haikola toteaa.

Neuvottelujen piiriin kuuluu noin 130 konsernin työntekijää mukaan lukien hallinto- ja pääkonttoritoiminnot. Valtaosa asemien katsastusmiehistä ei kuulu neuvottelujen piiriin.