Keski-Pohjanmaa SF-Caravanin Vuoden yhdistys

SF-Caravan Keski-Pohjanmaa ry on valittu SF-Caravanin Vuoden yhdistykseksi 2014. Nimitys julkistettiin viikonvaihteessa 50-vuotista toimintaansa juhlivan SF-Caravanin Caravan Gaalassa.

SF-Caravan Keski-Pohjanmaa ry on perustettu 26.11.1978. Yhdistys on SF-Caravan ry:n neljänneksi suurin jäsenyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2013 lopussa on 2418. Yhteensä SF-Caravan ry:ssä on 74 jäsenyhdistystä.

SF-Caravan Keski-Pohjanmaa ry on järjestänyt jäsenilleen monipuolisia tapahtumia. Tapahtumiensa teemoissa yhdistys hyödyntää oman toimialueensa luontoaktiviteetteja, kuten marjastusta ja sienestystä, sekä kulttuuriperinteitä, kuten ”venetsialaisia”. Yhdistys kouluttaa jäsenistöään järjestämällä järjestyksenvalvojakoulutusta sekä ajotaitokursseja. Yhdistyksen maanlaajuisesti tunnettu tapahtuma, vuosittain järjestettävä ”Karavaanareitten Tangomarkkinat” on osoittautunut ”kestohitiksi”, joka kerää heinäkuun alussa Lestijärven Kuturannan leirintäalueen täyteen musiikin ystäviä kautta maan.

Yhdistys on vuokrannut vuonna 1991 Metsähallitukselta Lestijärveltä kauniin maa-alueen leirintäalueeksi. Aluetta on rakennettu talkootyöllä ja pitkäjänteisellä suunnittelulla menestyksellisesti. Nykyään yhdistys omistaa alueensa, on laajentanut sen yli 10 hehtaarin suuruiseksi ja rakentanut alueelle yli 200 matkailuajoneuvopaikkaa. Tänä päivänä SFC-Kuturanta on yksi laadukkaimmista ja tunnetuimmista karavaanariyhdistysten hoitamista leirintäalueista maassamme. Hyvin monelle karavaanarille tutustuminen Lestijärven kuntaan, lähialueisiin ja Keski-Pohjanmaan maakuntaan alkaa tulemalla leirintälomalle Kuturantaan.

SF-Caravanin hallitus arvostaa yhdistyksen toiminnan monipuolisuutta ja jäsenlähtöisyyttä. Yhdistys on vuosien ajan osoittanut hyvää talkootyöhenkeä, organisointikykyä ja omaperäistä oivallusta suositun tapahtuman luomisessa ja järjestämisessä. Yhdistyksen suuri jäsenmäärä perustuu tasapuoliseen maakuntahengen hyödyntämiseen. Myös yhdistyksen tiedotus, jäsenlehti ja internet-sivut on hoidettu nykyaikaisesti ja tehokkaasti.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Kalevi Jokela.