LänsiAuto ostaa Sveitsinportin ja Kaupunginportin Auton liiketoiminnot Hyvinkäällä

LänsiAuto Oy ja Sveitsinportin Auton sekä Kaupunginportin Auton omistaja SPA Group Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla LänsiAutolle siirtyy SPA Group Oy:n autokaupan liiketoiminta kiinteistöineen 2.5.2016. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Kysymys on Hyvinkään suurimmasta autoliikkeestä, jonka markkinaosuus alueella on noin 25 prosenttia. Liikkeessä työskentelee 68 henkilöä.

– Autokaupan toimiala on murrosvaiheessa, joka suosii ketjuuntumista. Toisaalta olen työskennellyt tällä alalla jo yli 40 vuotta, josta viimeiset 26 vuotta tässä autotalossa johtotehtävissä. Näistä syistä aloin vähitellen harkita siirtymistä sivuun. Sukupolvenvaihdos ei ollut mahdollinen, joten oli hienoa löytää ostajaehdokkaaksi LänsiAuto. Meillä on yhteinen arvomaailma ja sama asiakaslähtöinen toimintamalli, joten LänsiAuto jatkaa Sveitsinportin Auton omaksumaa toimintatapaa. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja autokaupan jatkumiseen nykyisellä paikallaan, toteaa SPA Group Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Pertti Tiainen.

LänsiAutolle siirtyvät Hyvinkään Hondan, Mercedes-Benzin, Nissanin, Opelin ja Peugeotin myynti- ja huoltotoiminnot sekä Skodan valtuutettu merkkihuolto. Henkilökunta jatkaa LänsiAuton palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Liike käyttää nimeä LänsiAuto Hyvinkää heti toukokuusta alkaen.

– Hyvinkään liiketoimintayksikkö sopii meille erinomaisesti. Tämä järjestely vahvistaa asemaamme meille tuttujen merkkien verkostossa Etelä-Suomen alueella. Kaupasta seuraa merkittäviä synergiaetuja, joten asemamme kannattavasti kasvavana autokaupan ketjuna vahvistuu jälleen. Pystymme näin investoimaan entistä voimakkaammin sähköisten palvelukanavien ja asiakkuustoimintojemme kehittämiseen, kuvailee LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

LänsiAuton liikevaihto kasvaa vuoden 2012 143 miljoonasta eurosta tänä vuonna jo noin 250 miljoonaan euroon. Myös yhtiön kannattavuus on vuosi vuodelta parantunut. Hyvinkään yksiköstä tulee LänsiAuton kymmenes autotalo Etelä-Suomessa.

LänsiAuto on kannattava ja kasvava autokaupan ketju, jonka liikevaihto tilikaudella 2015 oli 227 miljoonaa euroa. LänsiAuto myy noin 15 000 ja huoltaa yli 60 000 ajoneuvoa vuodessa kymmenellä eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Yhtiö on sitoutunut liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa: Hyvinkään liiketoimintakauppa nostaa Länsiauton henkilöstömäärän jo yli 500 ammattilaiseen.

Sveitsinportin autoliikkeillä on pitkä historia hyvinkääläisessä autokaupassa. Yritys on perustettu 1957 ja toiminut nykyisellä paikallaan vuodesta 1978 alkaen. Pertti Tiainen on rakentanut liikkeestä oman alueensa johtavan autokaupan, jonka tuntevat kaikki hyvinkääläiset. Vuonna 2015 Sveitsinportti luovutti yli 1000 uutta ja käytettyä autoa asiakkailleen.