Leman valitsi Postin rahdin kuljettajaksi Suomessa

rekka_talvi_600

Tanskalainen huolinta-alan yritys Leman luottaa helmikuusta alkaen Suomeen saapuvan kappaletavaransa jakelu- ja noutokuljetukset Postille. Posti tuottaa Lemanille myös tuonti- ja vientilähetysten terminaalikäsittelyn, tuontiterminaaliin puretut lähetykset ovat perillä asiakkaalla pääsääntöisesti seuraavana päivänä.

Leman tarvitsi kokomaan kattavan jakeluverkoston sekä nopeat ja laadukkaat toimitukset kasvavalle kansainväliselle liikenteelle. Lähetysten ja lähetystietojen täsmällinen ja nopea siirtyminen olivat tärkeitä kumppanin valintaperusteita. Leman on Postin asiakkaana myös kuriiripalveluissa.

Lemanin asiakkaina ovat pienet ja keskisuuret yritykset, tavoitteena on olla helposti lähestyttävä ja ihmiskeskeinen.

– Lemanin kansainvälistyminen on onnistunut paikallisten, korkeisiin tarkkuus- ja laatuvaatimuksiimme sitoutuneiden yhteistyökumppaneiden ansiosta. Posti toimii jatkossa kappaletavarakuljettajana Suomessa. Postin kattava jakeluverkosto, kyky hoitaa rahti perille sovitussa aikataulussa ja kustannustehokkuus vahvistivat yhteistyökumppanivalintamme. Haluamme perustaa yhteistyömme uusille ajatuksille ja rakennamme tätä yhdessä Postin kanssa. Myös Postin 100 % hiilineutraalit palvelut vaikuttivat, sanoo toimitusjohtaja Mikael TarkioLemanilta.

Postin logistiikkaliiketoiminnan strategia tuottaa tulosta

Vuoden 2015 keväällä Posti jatkoi strategian mukaista logistiikkaliiketoiminnan kannattavuuden parantamista myymällä Skandinavian maantierahtiliiketoiminnan tanskalaiselle Nordic Transport Groupille (NTG). Kauppaan kuului myös kansainvälinen maantie-, lento- ja merirahtiliiketoiminta Suomessa.

Onnistuneen strategian myötä Posti toimii Suomessa nk. common carrier -toimijana, mikä tarkoittaa puolueetonta kotimaan jakelijaa, jolla ei ole omaa kansainvälistä liikennettä ja joka ei kilpaile muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa kansainvälisissä liikenteissä. Suurimmat logistiikka-alan toimijat Suomessa käyttävät omia kansainvälisiä jakeluverkostojaan eivätkä tarjoa jakelupalvelua muille.

– Lemanin kaltaisten asiakkaiden tarpeet ja lähetyskokojakaumat vastaavat erinomaiset Postin palveluiden kyvykkyyksiä. Olemme hyvin tyytyväisiä, kun voimme toimia Lemanin arvoketjussa Suomessa. Näemme common carrier -segmentissä merkittävän potentiaalin ja panostamme vahvasti lisävolyymin saamiseksi, toteaa johtaja Kai Kultalahti Postista.

Postin henkilöstön ammattitaidon ja osaamisen lisäksi valtakunnallinen jakeluverkosto, kuljetusten nopeus ja tasainen korkea laatu tarjoavat Postille ainutlaatuisen mahdollisuuden kuljetuspalveluissa. Myös suomalaisuus nähdään yhtenä voimavarana, Posti koetaan luotettavana ja neutraalina kuljetuskumppanina.