Lexus esittelee uuden RX:n Frankfurtissa

916c7e7b9ac633d0_800x800ar

Uusi Lexus RX

Lexus RX:ssä yhdistyvä ylellisyys ja matkustusmukavuus, sekä uusin teknologia ja taloudellisuuden ja ajonautinnon yhdistävä suorituskyky, on ollut jo useammalla vuosikymmenellä asiakkaiden suosiossa. Uuden sukupolven Lexus RX jatkaa aikaisempien mallisukupolvien luomalla uralla ja ottaa jälleen paikkansa luokkansa suunnannäyttäjänä.

Uuden Lexus RX:n rohkea muotoilukieli noudattelee samaa linjaa, kuin mitä on nähty esimerkiksi uudessa NX-mallissa. Ajoneuvon etuosan ilmettä hallitsee Lexukselle ominainen tiimalasia muistuttava voimakas Spindle-etusäleikkö, jonka reunukset ovat näyttävää kromia. Näistä terävistä kulmista ja Lexuksen logon L-kirjaimesta innoituksensa saanut muotoilukieli jatkuu myös geometrisesti muotoilluissa led-ajovaloissa, jotka yhdessä uusien etusumuvalojen kanssa luovat autolle elegantin ja modernin ilmeen.

Voimakkaasti muotoiltuja ajovaloumpioita ympäröivät 18 yksittäistä lediä, jotka toimivat paitsi suuntavilkkuina, myös päiväajovaloina. Valojärjestelmää täydentää kaukovaloautomatiikka, joka takaa että kaukovalot ovat käytössä aina tarvittaessa, mutta eivät häikäise vastaantulijoita.

L-muotoiluteema jatkuu myös auton takaosassa, ja RX onkin visuaalisesti erittäin tasapainoinen kokonaisuus. L-kirjaimen muotoiset led-takavalot ja pyöränkaarien muotoilu tuovat etuosan voimakkaan muotoilukielen myös auton takailmeeseen. Uudet takavalot ovat paitsi näyttävät, myös aiempaa toiminnallisemmat valaisten nyt suuremman alueen kerralla. Huomio kiinnittyy myös häivytettyihin C-pilareihin, mikä luo näyttävän vaikutelman leijuvasta katosta.

Uusia ulkomuotoilun elementtejä ovat myös uudet ajovalopesurit, uusi panoraamakaton muotoilu, kiinteät kattokaiteet, uudelleen suunnitellut ovenkahvat integroidulla Smart Entry -järjestelmällä ja lisämukavuutta tuovalla valaistuksella. Lisäksi saatavilla on kolme uutta ulkoväriä, Graphite Black, Copper Brown ja Deep Blue.

Rohkea mutta elegantti paketti

Vaikka RX näyttääkin täysin erilaiselta ja dynaamisemmalta kuin aiemmin, ovat auton ulkomitat onnistuttu säilyttämään ennallaan. Auton korkeus onkin säilynyt entisellään (RX 450h 685 mm), samalla kun auto on kasvanut muutaman millimetrin leveyttä (1895 mm) ja pituutta (4890 mm). Akseliväli on kasvanut 50 mm, ollen nyt 2790 mm. Muutosten ansiosta autossa on aiempaa enemmän jalkatilaa, ja lisäksi sen tavaratila on kasvanut. Uudessa RX:ssä on myös 10 mm aiempaa enemmän maavaraa. Aiempaa pidemmän akselivälin, suurempien pyörien, kauemmaksi sijoiteltujen A-pilarien ja mm. etupuskurin uudelleen muotoilun ansiosta RX:n ulkoasu nyt on aiempaa leveämpi ja urheilullisempi, ja se vastaa vieläkin paremmin nykyaikaisiin ulkonäkövaatimuksiin.

Matkustamisen ylellisyyttä

Uuden RX:n istuimet ovat sekä mukavat että tyylikkäät. Pyöristetyt istuintyynyt tarjoavat hyvän tuen kaikille matkustajille, ja istuimet on huolellisesti viimeistelty taidokkain tikkauksin. Kaksi uutta nahkaverhoilusävyä, Nobel Brown ja Rich Cream, luovat tyylikkään säväyksen matkustamoon.

Uudelleen suunniteltu kojetaulu hivelee kuljettajan silmää. Tyylitelty hallintalaitteisto ja kapealinjainen keskikonsoli viimeistelevät matkustamon tyylikkään ja modernin ilmeen.

Hiukan aiempaa matalammalle sijoitettujen etuistuimien ansiosta matkustamossa on aiempaa enemmän pääntilaa. Myös ohjauspyörä on sijoiteltu uudelleen tarjoten kuljettajalle aiempaa mukavamman, mutta kuitenkin urheilullisen ajoasennon. Uusi RX tarjoaa mukavat tilat myös takamatkustajille, joilla on aiempaakin enemmän jalkatilaa. Tavaratilasta ei ole kuitenkaan tingitty – takaluukkuun mahtuu helposti jopa neljä matkalaukkua tai useampikin golfbägi. Takaluukku aukeaa helposti ja vaivattomasti tuomalla käsi tai kyynärpää lähelle Lexus-logoa – takaluukun avaaminen onnistuu siis mukavasti, vaikka molemmat kädet olisivat käytössä esimerkiksi ostosten kantamiseen.

Uusi, suurikokoinen ja selkeä näyttö viimeistee auton modernin ja mukavan matkustamon. Sen ohjaimet on sijoitettu etuistuimien väliin, joten sekä kuljettaja että matkustaja voivat säätää helposti siinä näytettäviä tietoja. Näytön ja sen helpon ohjattavuuden ansiosta kuljettaja voi pitää katseen tiukasti siellä missä pitääkin, tiessä.

Voimanlähteet

450h-hybridiversion lisäksi RX on saatavilla kansainvälisillä markkinoilla 2,0-litraisella turboahdetulla bensiinimoottorilla (ei Suomessa) ja 3,5-litraisella V6 -bensiinimoottorilla (ei Suomessa).

3,5-litraisella V6-moottorilla varustettu 450h-hybridiversio tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän tehokkuutta ja voimaa. Se tuottaa 193 kW:n (263 hv) tehon 6000 kierroksella minuutissa maksimiväännön ollessa 335 Nm 4600 kierroksella minuutissa. Bensiini- ja sähkömoottorin tuottama yhteisteho nousee 230 Kw:iin (313 hv). Yhdistetty keskikulutus on 5,2l/100 km ja CO2-päästöt alkaen 120g/km.

Hybridijärjestelmän tärkeimmät komponentit on suunniteltu uudelleen, ja ajaminen on mukavaa, taloudellista ja hiljaista mm. uudistuneen jousituksen ja moottorijäähdytyksen ansiosta. Myös energiatehokkuus on kasvanut aiempaa kevyemmän ja kooltaan pienemmän hybridijärjestelmän ansiosta.

Aiempaa suurempi ajonautinto

Ajaminen uudella RX:llä on aiempaakin nautittavampaa ja dynaamisempaa mm. mm. ohjauksen ja jousituksen muutosten ansiosta. Ohjaustuntuma on aiempaa terävämpi, ja auton hallittavuus on kohentunut aiempaa jäykemmän korirakenteen ansiosta. Dynaamisen ajon vastapainoksi RX on varustettu erityisen tehokkaalla jarrujärjestelmällä.

Turvallisuutta unohtamatta

Nautinnollisen uutuusmallin varustelu on korkealuokkaista myös turvallisuuden osalta. Lexus RX on varustettu kattavalla Lexus Safety System+ -turvallisuusvarustelulla, johon sisältyvät törmäyksiä ennakoiva ja tarvittaessa automaattisesti jarruttava Pre-Crash-järjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, edistyksellinen kaistavahti, kaukovaloautomatiikka ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Laajeneva Lexus GS -mallisto

Uutta muotoilua saanut Lexus GS on saanut myös pellin alle uuden voimanlähteen, 2,0-litraisen turbomoottorin (ei Suomessa). Lisäksi sen varustelu on täydentynyt uusilla turvallisuus- ja multimediavarusteilla.

Lexus GS tarjoaa edelleen sellaista ylellisyyttä ja nautinnollista ajettuvuutta, josta se on opittu tuntemaan. Ulkonäöllään ja varustelullaan säväyttävä luksusauto on suunniteltu erottumaan, ja se vastaa vaivatta niin lyhyiden työmatkojen kuin pidemmän maantieajonkin vaatimuksiin.

Auton etuosan uusi muotoilu ja uudet bi-led-ajovalot korostavat entisestään sen räväkkää ulkonäköä, ja lisäksi mm. uusi etupuskuri korostaa sen urheilullista olemusta. Uudistuneiden ajovalojen lisäksi myös auton takavalot on uusittu, ja 18- tai 19-tuumaiset vanteet viimeistevät erottuvan ulkoasun.

Voimakkaan ja tehokkaan malliston lippulaivana toimii erittäin suorituskykyinen GS 450h -hybridi. Sen 3,5-litrainen V6 -bensiinimoottori ja sähkömoottori siivittävät auton nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin alle kuudessa sekunnissa, mutta auton kulutuslukemat pysyvät silti 5,9 litrassa sadalla kilometrillä. GS 300h puolestaan on varustettu 2,5-litraisella bensiinimoottorilla, ja sen yhdistetty keskikulutus on vain 4,7 l/100km.

Myös Lexus GS on saanut kuorensa alle uutta turvatekniikkaa. Kuljettajaa ja matkustajia suojaavat korirakenteen ja kymmenen turvatyynyn lisäksi uudet, aktiiviset turvavarusteet. Lexus Safety System+ -turvallisuusvarusteluun sisältyvät törmäyksiä ennakoiva ja tarvittaessa automaattisesti jarruttava Pre-Crash-järjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti, kaukovaloautomatiikka ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Kuljettajan mukavuutta lisäävät myös uudet multimediavarusteet, mm. 12,3-tuumainen, kahteen osaan jaettava näyttö sekä ääniohjaus.

Uusi Sport-varustelutaso korostaa CT- ja IS-mallien urheilullisuutta

Syyskuussa saataville tuleva Uusi Sport-varustelutaso tuo Lexus-asiakkaille uuden tyylikkään vaihtoehdon tarjolle.

IS 300h Sport ja CT 200h Sport sekä Sport Business pitävät sisällään useita visuaalisia ulko- ja sisäpuolen ominaisuuksia. F Sport -malleihin verrattuna Sport-varustelutaso ei sisällä ajo-ominaisuuksiin merkittävästi vaikuttavia varusteita.

CT 200h Sport varustetaso sisältää 16” mustat kevytmetallivanteet, mustat sivupeilit, etusäleikön ulkonäköön vaikuttavan mustan viimeistelyn ja mustan takadiffuusorin. Saatavilla on myös musta katon viimeistely. CT 200h Sport tarjoaa sisätiloihin kangas-/Tahara-erikoisverhoilun yhdistelmän, joka on saatavilla kahdessa eri värissä. Molemmat sointuvat hyvin yhteen yhteensä yhdeksän eri ulkovärivaihtoehdon kanssa.

IS 300h Sport -varustelutaso puolestaan sisältää mustat, 5-puolaiset 18” kevytmetallivanteet, mustat sivupeilit sekä mustan viimeistelyn etusäleikössä. Sisätilat viimeistelee musta kangas-/Tahara-erikoisverhoilu harmailla yksityiskohdilla. Tarjolla on yhteensä kahdeksan erilaista ulkovärivaihtoehtoa.

Lexus

Lexus tunnetaan pyrkimyksestään täydellisyyteen, erottuvasta laadustaan, hienostuneesta teknologiastaan ja ainutlaatuisesta asiakaspalvelukonseptistaan. Lexuksen perinteisiin arvoihin kuuluvat tinkimätön laatu, mukavuus ja ylellinen matkustaminen. Lexus laajentaa mallistoaan esittelemällä uusia sielukkaita ja inspiroivia tuotteita – sellaisia, jotka ovat vieläkin rohkeampia, vieläkin parempia ajettavuudeltaan ja joiden tekniikka on viimeisen päälle hiottua. Tänään Lexus on ensimmäinen – ja ainoa – premium-autojen valmistaja, joka tarjoaa kattavan sarjan täyshybridiautoja CT 200h, IS 300h, NX300h, GS 300h ja GS 450h, RX 450h ja LS 600h.