Lidl tuplaa sähköautojen latauspaikkojen määrän

a532b8a1bfabc1a7_800x800ar

Loppuvuoden aikana Lidl ottaa käyttöön 28 uutta ilmaista sähköauton pikalatauspistettä. Uudet latauspaikat tulevat 14 myymälän parkkipaikoille pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle. Myymälän parkkipaikoista aina kaksi parkkiruutua on varattu sähköautojen lataukseen. Lidlin asiakkaat ovat ennestään voineet ladata sähkö- ja hybridiautoja 11 myymälän 22 paikalla ympäri Suomen.

Lidlin asiakkaat voivat ladata kauppareissun aikana sähkö- ja hybridiautoja yhä useamman myymälän parkkipaikalla. Lidl ottaa käyttöön 28 uutta pikalatauspistettä vielä tämän vuoden puolella. Latauspisteet tulevat 14 myymälän parkkipaikoille ja jokaisen myymälän parkkipaikalta kaksi ruutua on varattu sähköautojen lataukseen.

Lidlillä on tällä hetkellä 22 latauspaikkaa 11 myymälässä eri puolilla Suomea. Suosituimmat latauspisteet ovat Helsingin Ala-Tikkurilassa ja Alppikylässä sekä Turun Skanssissa ja Vähäheikkilässä. Uudet lautapisteet tulevat pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle.

– Kaiken kaikkiaan sähköautoilijat ovat ottaneet meidän latauspisteemme hyvin vastaan. Varsinkin Helsingin ja Turun nykyiset latauspisteet ovat olleet kovassa käytössä ja tästä syystä lisäämme latauspisteitä juuri isoimpiin kaupunkeihin, kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen kertoo.

Kaikki Lidlin latauspisteet palvelevat kauppojen aukioloaikojen mukaan ja ajoneuvoa voi ladata aina 60 minuuttia kerrallaan. Latauspaikoilla käytetään pikalatureita, joilla puolen tunnin latauskerralla ajoneuvon akun kapasiteetista täytetään noin 80 prosenttia. Pikalataus on asiakkaille ilmaista.

– Sähköautojen latauspisteet ovat meille osa hyvää asiakaspalvelua ja olemme iloisia kuinka ahkerasti ympäristöystävällisillä autoilla ajavat asiakkaamme ovat ottaneet palvelun käyttöön. Latauspisteverkoston avulla haluamme helpottaa asiakkaidemme hektistä arkea ja näin kauppareissu ja auton lataaminen sujuvat vaivattomasti yhdellä parkkeerauksella, Kaikkonen hymyilee.

Lidlin suunnitelmissa on myöhemmin lisätä latauspisteitä niin uusien myymälöiden kuin jo olemassa olevien myymälöiden yhteyteen.

Lidlin nykyisten latauspisteiden sijainnit (2 latauspaikkaa/myymälä)

Heinola
Helsinki-Ala-Tikkurila
Helsinki-Alppikylä
Hämeenlinna-Tiiriö
Jyväskylä-Palokka
Kouvola-Tornionmäki
Kuopio-Haapaniemi
Lempäälä-Marjamäki
Mikkeli-Urpola
Turku-Skanssi
Turku-Vähäheikkilä

Loppuvuonna avattavien uusien latauspisteiden sijainnit (2 latauspaikkaa/myymälä)

Espoo-Karakallio
Espoo-Kauklahti
Espoo-Mikkelä
Espoo-Niittykumpu
Helsinki-Konala
Helsinki-Pakila
Helsinki-Tukkutori
Tampere-Janka
Tampere-Lielahti
Vantaa-Kaivoksela
Vantaa-Tammisto
Kotka-Sutela (myymälä avataan 3.10.)
Espoo-Hannus (myymälä avataan 14.11.)
Sipoo-Söderkulla (myymälä avataan 4.12.)