Mercedes-Benz: A-sarja menestyy Suomessa, S-sarja rikkoi ennätyksiä

a0fa45a10cf927c6_800x800ar

 

  • A-sarja nousi 10 suosituimman henkilöautomallin listalle
  • Mercedes-Benz arvioitiin maailman 10. merkittävimmäksi tuotemerkiksi
  • S-sarjalla huima suosio: 100 000 autoa myyty yhden vuoden aikana
  • Mercedes avasi tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Pekingissä
  • Saksalaisperhe ajoi 26 vuotta käytössä olleen G-sarjan museoon
  • Daimlerin polttokennoautoilla ajettu jo 9 miljoonaa testikilometriä
  • Mercedes-innovaatioille kaksi arvostettua Materialica-palkintoa
  • Mercedes-Benzin ja Setran linja-autot esillä FIAA-näyttelyssä Madridissa
  • IAA-näyttelyn turvallisuuspioneeri löysi jo ostajansa Saksasta

  A-sarja nousi 10 suosituimman henkilöautomallin listalle

  Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja myytiin lokakuussa 602 kappaletta, mikä toi 6,8 prosentin markkinaosuuden. Mercedes-Benz oli lokakuussa maan 7. myydyin henkilöautomerkki ja kasvatti markkinaosuuttaan vuoden 2013 lokakuuhun verrattuna peräti 63,6 prosenttia. Lokakuun suosituimpia Mercedes-malleja olivat A-, E- ja C-sarjat (208, 114 ja 107 kpl). A-sarja oli lokakuussa maan 9. suosituin henkilöautomalli. Dieseleissä Mercedes-Benz on maan 6. suosituin 9,5 prosentin osuudella, sillä kaikista myydyistä autoista dieselkäyttöisiä oli 320 kappaletta. Dieselmyynnin suosituimmat olivat E- ja C-sarjat (113 ja 57 kpl).

  Mercedes-Benz arvioitiin maailman 10. merkittävimmäksi tuotemerkiksi

  Mercedes-Benz on maailman 10. arvostetuin tuotemerkki ja ainoa eurooppalainen tuotemerkki maailman 100 arvokkaimman brandin listalla Best Global Brands 2014 –tutkimuksessa. Mercedes-Benzin sijoitus nousi yhdellä viime vuodesta, mutta yhtiön arvo peräti 8 prosenttia 34.34 miljardiin dollariin. Mercedesin vahvuuksiksi arvioitiin muun muassa kyky puhutella nuoria autonostajia uusilla malleilla ja tuoreella muotoilulla, esimerkiksi CLA- ja GLA-mallistoilla. Tämä on näkynyt myös Mercedes-Benzin myynnin lisääntymisenä 12,5 prosenttia tämän vuoden aikana.

  Mercedes avasi tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Pekingissä

  Mercedes-Benz investoi 112 miljoonaa euroa uuteen tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen, joka avattiin Kiinan Pekingissä 3.11. Keskus työllistää tulevaisuudessa noin 500 insinööriä ja autosuunnittelijaa, joiden tavoitteena on tuoda kiinalaisten asiakkaiden ääni entistä paremmin kuuluviin Daimlerin suunnittelussa ja automuotoilussa. ”Tämä on askel koko tutkimustoimintamme ja tuotekehityksemme kansainvälistymisessä ja osoittaa omistautumistamme maailman tärkeimmälle markkina-alueelle”, tuotekehitysjohtaja Dr. Thomas Weber kommentoi.

  S-sarjalla huima suosio: 100 000 autoa myyty yhden vuoden aikana

  Mercedes-Benz on toimittanut asiakkailleen yli 100000 uuden S-sarjan autoa vain vuoden kuluessa mallin ensiesittelystä. Nykyinen S-sarja on näin oman sarjansa menestyksekkäin malli Mercedesin historiassa. Menekkiä siivitti S-sarjan nopea tulo markkinoille, sillä malli esiteltiin Saksassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa ennätyksellisen lyhyessä ajassa, alle kolmessa kuukaudessa. ”S-sarjamme korkean laadun, esimerkillisen tehokkuuden ja innovatiivisten mukavuus- ja turvavarusteiden muodostama yhdistelmä vastaa selvästi asiakkaidemme odotuksia”, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius iloitsee.

  Saksalaisperhe ajoi 26 vuotta käytössä olleen G-sarjan museoon

  Günther Holtorf tuskin arvasi vaimonsa Christinen kanssa, millainen auto tuli ostettua 26 vuotta sitten. Tuolloin perheeseen saapui Mercedes-Benz 300 GD, ja sen jälkeen autolla on vierailtu noin 215 maassa ja ajettu 900 000 kilometriä – alkuperäisellä moottorilla, vaihteistolla ja akselistoilla. Noin neljännes Holtorfien matkoista on ollut maastoajoa, joten käytännössä G-sarjalaisella on ajettu noin 2,5 miljoonaa normaalia maantiekilometriä vastaava matka. Lempinimellä Otto tunnettu auto on 21.10. lähtien ollut nähtävillä Mercedes-Benzin museossa Stuttgartissa todisteena siitä, että 35 vuotta sitten ensiesitelty G-sarja on tehty kestämään ja suoriutumaan mahdottomiltakin tuntuvista haasteista.

  Daimlerin polttokennoautoilla ajettu jo 9 miljoonaa testikilometriä

  Vuodesta 2010 arkipäiväisessä testikäytössä Euroopassa ja Yhdysvalloissa olleet Mercedes-Benzin B-sarjan F-Cell-polttokennoautot ovat saavuttaneet 300 000 ajokilometrin rajapyykin. Daimlerin polttokennotutkimukseen ottaa osaa noin 300 ajoneuvoa, joilla on ajettu yhteensä jo 9 miljoonaa kilometriä. Testivaihe on osa valmistautumista polttokennoautojen laajamittaiseen sarjatuotantoon, jonka Daimler haluaa aloittaa vuoteen 2017 mennessä yhteistyössä Fordin ja Nissanin kanssa. ”Olemme jo osoittaneet, että polttokennokäyttöiset sähköautot ovat valmiita liikenteeseen”, Daimler AG:n tutkimuksesta ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja, prof. Herbert Köhler vakuuttaa.

  Mercedes-innovaatioille kaksi arvostettua Materialica-palkintoa

  Mercedes-Benzin kehittämät dieselmoottorin teräsmännät ja kevyet, mutta supervahvat CFRP-joustintuet on palkittu arvostetuilla Materialica –muotoilu- ja teknologiapalkinnoilla. Teräksisten, mutta silti kevyiden ja hyvin kompaktirakenteisten mäntien avulla voidaan vähentää dieselmoottorin kulutusta 2­–4 prosenttia ja pienentää moottorin sisäisiä kitkoja 40–50 prosenttia. Mercedesin innovaation ansiosta jatkossa on myös mahdollista muuttaa äärimmäisen lujien ja erittäin kevyiden CFRP-joustintukien valmistus sarjatuotannoksi niin, että niitä voidaan käyttää jopa 300 000 ajoneuvossa vuodessa. Joustintuissa hyödynnettävien hiilikuitukerrosten ansiosta tuet ovat jopa 70 prosenttia kevyemmät kuin perinteiset teräsrakenteiset joustintuet.

  Mercedes-Benzin ja Setran linja-autot esillä FIAA-näyttelyssä Madridissa

  Mercedes-Benzin ja Setran linja-automallistot esittäytyivät näyttävästi lokakuun lopulla Madridissa järjestetyssä FIAA-linja-autonäyttelyssä. Painopistealueina olivat yhtiöiden vahvuudet: tehokkuus, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja turvallisuus. Näyttelyssä esiteltiin myös BlueEfficiency Power Euro VI –teknologia, jonka ansiosta Mercedesin ja Setran uutuusmallien kulutus ja päästöt ovat laskeneet tuntuvasti. Turvallisuusinnovaatioista esillä oli muun muassa Mercedes-Benz Travego, jonka varusteisiin kuuluu Active Brake Assist 3 –jarruavustin. Vastaavasti Mercedes-Benz Tourismon turvavarustukseen kuuluvat ensi vuodesta lähtien AEBS-hätäjarrutusjärjestelmä sekä tien reunaviivojen ylittämisestä varoittava kaista-avustin.

  IAA-näyttelyn turvallisuuspioneeri löysi jo ostajansa Saksasta

  Hannoverin IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä ihastuttanut Mercedes-Benz Travego Safety Coach on myyty saksalaiselle Bohr Reisen –linja-autoyhtiölle. Travegon varustukseen kuuluva Active Brake Assist 3 –jarruavustin tekee autosta varsinaisen edelläkävijän, sillä vastaavat järjestelmät tulevat pakollisiksi pitkän matkan linja-autoissa 1.11.2015 lähtien. Turvajärjestelmien on tämän jälkeen kyettävä jarruttamaan linja-autoa ja estämään peräänajoja 80 km/h nopeuksista lähtien, jos eteen yllättäen ilmaantuu toinen ajoneuvo. Jos edessä on pysähtynyt ajoneuvo, järjestelmän on kyettävä pudottamaan linja-auton nopeutta vähintään 10 km/h. vaatimukset tiukkenevat entisestään syksyllä 2018. Travegosssa käytettävä Active Brake Assist 3 täyttää jo nyt ne vaatimukset, jotka tulevat voimaan vuodesta 2018 lähtien.