Mercedes-Benz: Uudistunut B-sarja esitellään Pariisin autonäyttelyssä

827852d9ffc08a39_800x800ar

  • Muotoilua ja matkustamoa on päivitetty entistä laadukkaimmiksi
  • Neljä taloudellista diesel- ja neljä bensiinimoottoria sekä kaasu- ja sähköversiot
  • Uudistunut B-sarja ensiesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä 4.-19.10.
  • Mercedes-Benz B ED (Electic Drive) ensiesittelyssä Pariisissa
  • Hinnat vahvistetaan syksyllä, ja myynti Suomessa alkaa vuoden vaihteessa

Mercedes-Benz B-sarja

”Oman luokkansa pioneeri on paremmassa iskussa kuin koskaan. B-sarja on täydellinen auto kuljettajalleen ja koko perheelle, kun ostaja arvostaa käytännöllisyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta, mutta ei halua tinkiä myöskään urheilullisuudesta ja dynaamisista ajo-ominaisuuksista”, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källeniussanoo.

Mercedes-Benz lanseerasi B-sarjansa loppuvuonna 2011 – ensimmäisenä mallina uuden sukupolven kompaktiautoluokastaan. Sen jälkeen autoja on myyty yli 350 000 kappaletta, ja B-sarja on vakiinnuttanut asemansa yhtenä perheautoluokan edelläkävijöistä.

9742180825b4b536_800x800ar

Tehokkaampaa valoa: saatavilla LED High Performance -ajovalot

B-sarjan facelift näkyy selvimmin auton keulassa, jonka tunnistaa uudistuneesta puskurista, leveästä kaksipuolaisesta etumaskista sekä ajovaloihin integroiduista huomiovaloista. Uutta takapuskuria korostaa kromilista, ja kaksiväriset takavalot on toteutettu led-teknologialla. Valinnaisvarusteena diesel- ja bensiinikäyttöisiin malleihin saa tehokkaat LED High Performance –ajovalot, joiden leveä ja päivävalon värinen valokeila parantaa ajoturvallisuutta pimeässä.

B-sarjan matkustamo on aikaisempaa ylellisempi ja ajanmukaisempi. Kojelaudan monitoiminäytön koko on kasvanut niin, että vapaasti seisovan ruudun halkaisija on 20.3 cm. Tunnelmavalaistuksessa on valittavan 12 värisävyä valaistuksen ja mielialan mukaan. Avaimeton Keyless-Go (valinnaisvaruste) sulkee ja avaa auton ovet automaattisesti.

899e092f0f4707c1_800x800ar

Aktiivisista turvajärjestelmistä B-sarja tarjoaa vakiovarusteina Collision Prevention Assist Plus –törmäyksenestoavustimen. Aikaisempaan CPA-avustimeen verrattuna tarjolla on nyt myös automaattinen jarrutustoiminto peräänajoriskin vähentämiseksi. Attention Assist –vireystila-avustin toimii viisivaiheisesti 60–200 kilometrin nopeusalueella. Uutta telematiikkasukupolvea edustaa Mercedes connect me –palvelu, joka yhdistää auton ympäristöönsä. Sen yhteydessä käytettävissä on automaattinen hätäkutsu- eli ecall-palvelu.

Moottorit: Tarjolla diesel-, bensiini-, kaasu- ja sähkökäyttöiset versiot sekä neliveto

aa10ac1a33d4d9cc_800x800ar

B-sarjan moottorivalikoima on ennätyksellisen laaja. Tarjolla on neljä dieselmoottoria (66­–130 kW/90­–177 hv) ja neljä bensiinimoottoria (90–155 kW/122–211 hv). Dieseleiden kulutukset vaihtelevat 3.6–5 litraan ja bensiinimoottoreiden 5.2–6.6 litraan. Esimerkiksi uuden, nelivetoisen

B 200 CDI 4Maticin päästöt ovat vain 130 g/km.

B-sarja tarjoaa myös kaksi vaihtoehtoisia voimanlähteitä hyödyntävää mallia. B 200 Natural Gas Drive käyttää maa- ja biokaasua vain 117 g/km päästötasolla. B-sarjan täyssähköisen Electric Drive –version päästöt ovat tasan 0 g/km. Mallit hyödyntävät täysimääräisesti B-sarjan modulaarista Energy Space –tilaratkaisua: NGD-version 1+2 kaasutankkia sekä 14 litran varapolttoainetankki sekä ED-version litiumioniakku on sijoitettu auton alustaan ilman, että sisä- ja tavaratiloista on tarvinnut tinkiä.

Varustelu: Valittavina Style-, Urban- ja AMG Line -varustetasot

B-sarjaan ovat jatkossa saatavina samat varustetasot kuin Mercedesin A-sarjaan. Style -taso korostaa auton ulkonäköä ja miellyttäviä sisätiloja muun muassa kevytmetallivanteilla, säleikön hopeanvärisillä puolilla, Vianen-kangasverhoilulla ja 12V virtapistokkeella tavaratilassa. Urban -tason urheilullisiin ominaispiirteisiin kuuluvat esimerkiksi 5-puolaiset kevytmetallivanteet, kaksoispakoputki ja istuinten Artico-tekonahka-kangasverhoilu.

AMG Line –varustellusta autosta löytyvät ulkoisten AMG-piirteiden lisäksi madallettu jousitus, urheilullinen Direct-Steer-ohjaus, 18-tuumaiset AMG-vanteet, nahka- ja mikrokuituverhoillut istuimet sekä alaosastaan tasainen monitoimiohjauspyörä. B-sarjaa voi vielä personoida lisää Night-, Exclusive- ja AMG Exclusive-varustepaketeilla.

Suomi: Myynti alkaa vuodenvaihteessa

Uudistunut Mercedes-Benz B-sarja saapuu Suomeen vuodenvaihteessa, hinnat vahvistetaan syksyn aikana.