Michelin avasi maailman ensimmäisen täysin ilmattomia radiaalirenkaita valmistavan tehtaan

b64e9f23bfafa1f9_800x800ar

Innovatiivisuudessaan nerokasta, tyhjentymätöntä MICHELIN TWEEL – radiaalirengasta valmistetaan Michelinin uudessa tehtaassa Etelä-Karoliinan Piedmontissa, Yhdysvalloissa. Tehdas on lajissaan maailman ensimmäinen ja edustaa alan ehdottomasti uusinta teknologiaa.

MICHELIN Tweel-konseptirengas esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2004, jolloin se herätti suurta kiinnostusta lähinnä kuriositeettina. Sen sarjatuotantoon tähtäävää tuotekehitystä varten perustettiin Michelinin Pohjois-Amerikan organisaation alainen Michelin Tweel Technologies -osasto. Tämän osaston työn ansiosta vallankumouksellisen, ilmattoman renkaan valmistus kaupalliseen tarjontaan on nyt aloitettu.

Ratkaiseva ero Tweel-renkaan ja tavanomaisen radiaalirenkaan välillä on, että Tweel toimii täysin ilman rengaspainetta: sen sivut ovat avoimet – siinä ei siis ole lainkaan ilmaa. Siten se poistaa päiväjärjestyksestä yhden yleisimmistä rakennustyömailla ja maanmuokkaus- tai maatalouskäytössä olevien koneiden työn pysäyttävistä syistä: renkaan tyhjentymisen vaurion seurauksena.

MICHELIN X TWEEL on rakenteeltaan täysin uudenlainen rengas, jossa varsinainen rengas ja vanne yhdistyvät jämäkäksi kokonaisuudeksi. Perinteisen vanteen sijasta Tweel-renkaan keskiössä on jäykkä rengasnapa, josta lähtevät säteittäiset, joustavat polyuretaanirimat yhdistyvät kulutuspintaan.

– Tweel-radiaalirengas on ensimmäinen kaupalliseen tarjontaan tuleva ilmaton radiaalirengas, ja tässä suhteessa otamme valtavan etuaskelen kilpailijoihimme nähden. Tweelin sarjatuotanto ja tulo markkinoille vahvistaa Michelinin etulyöntiasemaa rengasteknologian ja tulevaisuuden motorisoidun liikkumisen kehittäjänä, sanoo Ralph Dimenna , Michelin Tweel Technologies -osaston johtaja. Ilmaton Tweel-radiaalirengas avaa Michelinille ovet uusille markkinoille ja erityisesti pienillä nopeuksilla raskaassa työssä käytettävien koneiden valmistajiin. Nämä valmistajat kaipaavat jatkuvasti uutta teknologiaa, joka parantaa työn turvallisuutta ja kasvattaa sen tuottavuutta. Michelinillä onnistumisen edellytyksenä pidetäänkin aina asiakkaiden tarpeisiin vastaamista.

816c6ed7bd8fb4b9_800x800ar

MICHELIN X TWEEL -radiaalirenkaan edut
MICHELIN X TWEEL on markkinoiden ainoa rengas, joka ei vaadi jatkuvaa huoltoa eikä aiheuta taukoja työhön. Tavanomaiseen ilmatäytteiseen renkaaseen nähden se tarjoaa useita etuja:

  • Toimii radiaalirenkaan tapaan, mutta ei tarvitse lainkaan ilmaa, joten tyhjentymisvaaraa ei ole
  • Ei tarvetta rengaspaineen tarkistuksiin
  • Helppo asentaa
  • Erittäin vaurionkestävä
  • Parantaa kuljettajan työmukavuutta
  • Parantaa työskentelytehokkuutta
  • Pidempi, jopa kolmikertainen, käyttöikä
  • Ei kompromisseja pidon, käsiteltävyyden eikä koneen käyttömukavuuden suhteen

– Tweel-konsepti syntyi täällä Etelä-Karoliinassa yhdessä yhtymän kolmesta maailmanlaajuisesta teknologiakeskuksesta. Tuotantovaiheeseen pääsy on jälleen osoitus Michelinin sitoutumisesta pitkäjänteiseen, edistykselliseen tuotekehitykseen, sanoo Pete Selleck , Michelin Pohjois-Amerikan johtaja. – Tweelin valmistus täällä uudessa tehtaassamme tulee vastauksena kasvavan markkinasektorin tarpeisiin.

Uusi tehdas nopeuttaa merkittävästi palkitun MICHELIN X TWEEL SSL pyöräkuormaajan renkaan valmistusta ja MICHELIN XTWEEL TURF-renkaan ensiasennustuotannon aloittamista ajettaviin John Deeren ZTRAKTM900 -sarjan ruohonleikkureihin.

12 500 neliömetrin laajuinen tehdas Piedmontissa on Michelinin kymmenes tehdas Etelä-Karoliinassa ja kuudestoista Yhdysvalloissa. Yhtymä investoi noin 50 miljoonaa dollaria uuteen tehtaaseen.

Lisätietoja MICHELIN Tweel-renkaasta osoitteesta www.michelintweel.com.