MOBILIAN AUTOKYLÄ SYKSYINEN SUPERSUNNUNTAI – PERÄKONTTIKIRPPIS, AUTONPÄIVÄ, SINIVILKKUPÄIVÄ JA PALOAUTOJEN PARTIOKILPAILU

mikkelinp2013 170

 

Vuoden 2013 tapahtumassa palomiesten työnäytös oli mielenkiintoista katsottavaa

Mobilian Autokylässä Kangasalla käynnistetään syksy vauhdikkaasti supersunnuntailla. Syyskuun ensimmäiselle sunnuntaille (7.9.) on koottu monipuolinen tapahtumakattaus: Mobilian pihamaa täyttyy niin liikenneturvallisuus-asioista, hälytysajoneuvoista kuin peräkonttikirppis-telijöistäkin. 

Pohjois-Hämeen Tiepalveluyhdistys järjestää Mobiliassa valtakunnallisen Auton päivä -tapahtuman, jonka ohjelmassa näkyy etenkin liikenneturvallisuus. Päivän aikana yleisö pääsee tutustumaan esimerkiksi auton huoltonäytökseen,joka muistuttaa, mitä asioita omasta autosta kannattaa tarkistaa kuntoon syksyisin, ja näköseulassa pääsee testaamaan oman näkökykynsä. Lapset pääsevät harjoittelemaan ilmaiseksi turvallista ajotapaa Rahtarit-liikennepuistossa tapahtuman ajan. 

Samanaikaisesti Mobilian parkkialueella järjestetään myös peräkonttikirppis. Peräkonttikirppiksellä voi myydä kaikenlaisia nurkkiin lojumaan jääneitä tavaroita. Paikkoja on rajoitetusti, joten vain nopeimmat pääsevät myyjiksi. Paikkavaraukset tehdään www.mobilia.fi -sivuston kautta. 

Auton päivän lisäksi Mobiliassa vietetään myös Sinivilkkupäivä, joka tuo Mobilian ulkoalueelle vanhoja ja uusia hälytysajoneuvoja. Piipaa-autojen joukossa on etenkin paloautoja, mutta myös ambulansseja, poliisiautoja ja tiepalveluautojakin. Veteraanipaloautoja on ennakkotietojen mukaan tulossa ainakin Helsingistä ja Aitoosta, todennäköisesti muualtakin Suomesta. Myös Mobilian kokoelmista nostetaan esiin vanhoja hälytysajoneuvoja. Tapahtumaan osallistuvat hälytysajoneuvot kokoontuvat Kangasalan Prisman parkkialueelle, josta ajoparaati starttaa klo 11.30 Kangasalan kirkonkylän kautta Mobiliaan. 

Pirkanmaan Palopäällystökerho ry järjestää Sinivilkkupäivän yhteydessä perinteikkään paloautopartiokilpailun, johon osallistuu 16 joukkuetta Pirkanmaan alueen palolaitosyksiköistä. Paloautopartiokilpailu alkaa klo 12 ja sen aikana joukkueet ratkovat tehtäviä Mobilian Autokylän läheisyyteen rakennetuilla rasteilla. Luvassa on ainakin sukellusrasti, pintapelastusrasti ja ensihoitorasti. Rastien tehtävät liittyvät palokuntien harjoituksiin, mutta ne ovat ripeitä ja näyttäviä suorituksia. Tehtävärastit on järjestetty yleisöystävällisesti, joten yleisö voi seurata joukkueiden suorituksia ja kilpailun kulkua paikan päällä.