Neste uudistaa Suomen diesel-markkinan – tuo 100%:sti uusiutuvan dieselin autoilijoille

109050

Neste suunnittelee tuovansa kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin valituille asemille Suomeen vuoden vaihteessa. Tuotteella Neste haluaa tarjota ympäristötietoisille kuluttajille ja yritysasiakkaille kestävän ja helposti käyttöönotettavan ratkaisun autoilusta syntyvien päästöjen vähentämiseksi. Valtaosa yhtiön käyttämistä uusiutuvista raaka-aineista on erilaisia jätteitä ja tähteitä. Tuotteen lanseeraus on myös yksi niistä tavoista, joilla Neste osallistuu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen 2017.

“Neste on edelläkävijä puhtaamman liikenteen polttoaineiden kehittämisessä. Hyvinä esimerkkeinä tästä toimivat premium-luokan Neste Pro Diesel sekä korkealaatuiset Neste Futura -polttonesteet. Nyt tuomme ensimmäisenä Suomessa markkinoille täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin, jonka käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia tavalliseen dieseliin verrattuna”, kertoo markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen Nesteen Öljyn vähittäismyynnistä.

“Merkittävästi pienemmän hiilijalanjälkensä lisäksi tuote on korkealaatuinen – se palaa tehokkaasti ja puhtaasti. Sen käyttöönotto on helppoa, sillä se ei vaadi muutoksia ajoneuvoihin. Lisäksi sitä voidaan tankata ajoneuvoon missä tahansa sekoitussuhteessa, eli tankkia ei tarvitse ajaa tyhjäksi, mikäli autoilija haluaa vaihtaa tähän erittäin ilmastoystävälliseen dieseliin”, jatkaa Hyötyläinen.  

Nesteen kehittämän NEXBTL-teknologian avulla voidaan valmistaa lähes mistä tahansa eläin- ja kalarasvajätteestä tai kasviöljystä huippulaatuista uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita. Neste tekee jatkuvaa kehitystyötä laajentaakseen vastuullisesti tuotettujen uusiutuvien raaka-aineiden valikoimaa entisestään.

100% Neste uusiutuvaa dieseliä käytetään laajalti muun muassa Kaliforniassa, jossa se auttaa kaupunkeja ja piirikuntia vähentämään liikenteestä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Käyttäjiä ovat muun muassa San Francisco, Oakland, Walnut Creek, Carlsbad sekä Sacramento. YrityksistäGoogle ja UPS ovat myös päättäneet pienentää hiilijalanjälkeään Neste uusiutuvalla dieselillä. Suomessa Neste uusiutuva diesel tuotti vähäpäästöistä energiaa Flow-festivaalille ja Weekend Festivalille.