Nissan Nordic Europe Oy: NISMO juhlistaa 30-vuotista taivaltaan edelläkävijänä

nismo

  • Nissan kutsuu autofanit viettämään NISMOn merkkipäivää eri puolilla maailmaa
  • 30-vuotisjuhla näkyy myös sosiaalisessa mediassa hashtagilla #30YearsOfMaverick

Nissan juhlistaa urheiluauto- ja moottoriurheiluosastonsa, NISMOn, 30-vuotista taivalta järjestämällä juhlaviikon aikana tapahtumia eri puolilla maailmaa. 30-vuotiasta Nismoa juhlitaan muun muassa merkittävien autokisojen yhteydessä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

NISMOn insinöörit ovat luoneet ainutlaatuisia japanilaisia superautoja ennakkoluulottomalla asenteella jo vuodesta 1984 saakka. Nyt, 30. juhlavuotenaan, NISMOlla on työn alla historiansa vaativin projekti: Nissan GT-R LM NISMO, josta Nissan kaavailee haastajaa LMP1-luokkaan.

#30YearsOfMaverick-juhlaviikko käynnistyi 17.9. Jokohamassa NISMOn 30-vuotisjuhlalla. Mukana oli runsaasti ihmisiä, joilla on ollut merkittävä rooli NISMOn historiassa.  Merkkiviikon ohjelma jatkuu maailmanluokan autokisoissa Circuit of the Americas -radalla Teksasin Austinissa ja Nürburgringillä Saksassa.

”Kaikki työntekijämme ovat paiskineet yrityksen perustamisesta asti lujasti töitä kilpa-autojemme menestyksen ja suorituskyvyn eteen. Tämän omistautumisen ja intohimon seurauksena NISMOsta on tullut Nissanin suorituskykyisten superautojen synonyymi”, kertoo Shoichi Miyatani, NISMO President.

”Intohimomme tekniikan kehittämiseen, voitonnälkämme ja pioneerihenkemme ovat yhä tallella, ja aiomme kasvattaa Nissan-brändin arvostusta entisestään. Ensi vuonna NISMO on mukana Le Mansin 24 tunnin ajossa ylimmässä luokassa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Haluamme antaa kaikkemme tämän uuden haasteen edessä, ja toivon myös faniemme suhtautuvan asiaan samoin.”

Merkkivuoden juhlallisuudet käynnistyivät keskiviikkona 17.9. NISMOn pääkonttorilla Jokohamassa. Juhlatilaisuudessa luotiin silmäys suuren yleisön mielenkiinnon herättäneisiin NISMO-projekteihin yhtiön 30-vuotisen taipaleen varrelta. Juhlinta jatkuu USA:ssa ja Saksassa viikonlopun aikana.

Ensi viikon maanantaina ja tiistaina Nissan järjestää NISMO Nurburgring Experience -erikoistapahtuman Nürburgringillä. Tapahtuma on suunnattu lojaaleille asiakkaille, jotka saavat kurkistaa NISMO-katuautojen tulevaisuuteen otettuaan ensin tuntumaa Nordschleifeen.

”Jo 30 vuoden ajan NISMO on heittäytynyt projekteihin, jotka olivat muiden mielestä mahdottomia. Nissan ja NISMO ottavat innovatiivisuuden nimissä riskejä niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Ennakkoluulottomista projekteistamme useimmat ovat olleet menestystarinoita, mutta emme myöskään pelkää epäonnistumista. Kyse on aidosti innovatiivisesta asenteesta, ei vain sloganista”, toteaa Darren Cox, Global Head of NISMO Brand, Marketing & Sales.

”NISMO on koetellut totuttuja rajoja jo 30 vuoden ajan, ja aiomme tehdä niin myös tulevaisuudessa”, Cox jatkaa. ”Näköpiirissämme on suuria haasteita, kuten NISMO-katuautomalliston laajentaminen ja huippusuositun GT Academy -ohjelman vienti uusille markkina-alueille – puhumattakaan Audin, Porschen ja Toyotan kohtaamisesta Le Mansissa ensi vuonna.”

– –

NISMO

  • NISMO on lyhenne sanoista Nissan Motorsports. Se on Nissanin suorituskykyisten autojen brändi, joka edistää osaltaan Nissanin mainetta innovatiivisia ja jännittäviä tuotteita valmistavana yhtiönä.
  • NISMO-katuautot tuovat innovatiivisen teknologian ja huippusuorituskyvyn laajan asiakasjoukon ulottuville. Nismo-autoissa yhdistyy jännittävä ajonautinto, kilpa-autoista inspiraationsa saaneet aerodynaamiset ominaisuudet ja muotoilu sekä erinomainen käsiteltävyys ja ketteryys.
  • Moottoriurheilun maailmassa NISMO on mukana GT- ja urheiluautokilpailujen korkeimmalla tasolla mm. Japanin Super GT -sarjassa ja kestävyysajon MM-sarjassa (WEC). Lisäksi se valmistaa moottoreita autoihin, jotka kilpailevat mm. Le Mansin 24 tunnin kisassa sekä Euroopan Le Mans -sarjassa (ELMS). Nissan GT-R voitti Super GT -sarjan mestaruuden vuosina 2011 ja 2012.